11 történelmi tény, ami úgy hangzik, mint egy hazugság, pedig ez tényleg megtörtént

  A valóság és a fikció legtöbbször ellentétes fogalom, de vannak olyan különleges esetek, amikor az elképzelhetetlen is valóra válik. Az emberiség történelmében is számos ilyen pillanat található, melyek első hallásra olyan hihetetlenül hangzanak, hogy az ember azt gondolná, csak hazugság az egész, pedig nem. Ezek a dolgok tényleg megtörténtek.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 11 ilyen hihetetlen történelmi tényt gyűjtöttünk listára, melyek bármennyire is kitalációnak tűnnek, valójában teljesen valósak.

  1. 1 Amikor Kazimierz Piechowski auschwitzi fogoly megtudta, hogy őt és barátját kivégzik, két másik rabtársukkal együtt SS-katonának álcázták magukat, elloptak egy SS-autót és meggyőzték a kapunál álló őröket, hogy ők is őrök, akik ezért kinyitották nekik az ajtót. A foglyok ezután egyszerűen elhajtottak.

   prisoner

  2. 2 Az első világháború alatt egy német hajó, a Cap Trafalgar egy brit hajónak, az RMS Carmania-nak álcázta magát. Amikor az álcázott hajót megfigyelésre küldték, rendkívül szerencsétlen módon az első hajó, amivel találkozott, az igazi Carmania volt. Az RMS Carmania ezután elsüllyesztette a Trafalgart.

   ship

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 A 14. században, miután férjét a francia király hazaárulás miatt lefejeztette, Jeanne de Clisson annyira feldühödött, hogy eladta mindenét, és vásárolt három fekete vitorlás hadihajót, amivel később a La Manche csatorna "kalózkirálynője" lett. A nő csak francai hajókra támadt, és mindig lemészárolta a legénységük minden tagját, egyetlen egyet kivéve, hogy az visszamenjen a francia királyhoz és elmondja, mi történt.

   pirate

  4. 4 Egy amerikai üzletember, Lord Timothy Dexter megrendezte a saját halálát a 18. században. Amikor részt vett a saját temetésén, és látta, hogy a felesége nem sír, felfedte kilétét és számon kérte a nőt, amiért nem kesereg eléggé.

   dexter

  5. 5 Ernest Shackleton 1914 és 1916 között vezetett egy antarktiszi missziót, amely kudarcot vallott, de 28 fős személyzetének minden tagját sikerült megmentenie anélkül, hogy bárki is meghalt volna, annak ellenére, hogy a hajójuk elsüllyedt, és majdnem 2 évig egy úszó jégtáblán kellett tábortverniük.

   exped

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 A Hitler halála után két héttel történt itteri kastélycsata a második világháború egyik legfurcsább csatája néven is ismert, mivel a német Wehrmacht katonák és az amerikai katonák együtt harcoltak egy kis SS katonákból álló egység ellen, akik magas rangú francia foglyokat tartottak fogva, köztük a volt francia minisztert.

   itter

  7. 7 Edgar Allen Poe 1838-ban írt egy regényt, ami arról szól, hogy négy hajótörött túlélő az éhezés pillanatában kannibalizmust követ el, és megölik, illetve megeszik a legfiatalabb tagot, Richard Parkert. 1884-ben aztán elsüllyedt egy Mignonette nevű hajó, de a legénység négy tagja életben maradt. Az éhezés miatt ők is úgy döntöttek, hogy megölik és megeszik a legfiatalabb tagot, akit ugyanúgy - Richard Parkernek hívtak.

   arthur

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
18
10 hozzászólás, 18 pont

Szólj hozzá!

10 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 4,480
  Rendszeres látogató: 10x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Fogjok???
 • 4,480
  Rendszeres látogató: 10x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Tábortverniük???
 • A 2.-nál az kimaradt, hogy az RMS Carmania is álcázott segédcirkáló volt - Cap Trafalgar néven...
 • 1. Ha ez igaz, én becsukott szemmel, hentesbárddal csapom le a fitymámat. Még egy csodával határos megmenekülési történet. Én  2002-ben a szolnoki pályaudvaron nem mehettem keresztül, katonai igazolvány és kimenő engedély nélkül, sőt, a laktanyából sem engedtek ki...
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!