HIRDETÉS BEZÁRÁS

11 példa rá, hogy az ausztrálok mennyire eltérő életet élnek, mint mi

🔥 9 hozzászólás

  Ausztrália a világ egyetlen olyan országa, mely egy teljes kontinenst elfoglal, ezért nem is csoda, ha minden ember érdeklődéssel tekint erre a sok szempontból különleges és egyedi országra. Vannak olyan ide utazó turisták, akiket megrémiszti az itt található veszélyes állatvilág, másokat lenyűgöznek a fehér homokos strandok vagy épp a titokzatos őserdők. Kevesen vannak azonban, akiknek sikerül tanulmányozniuk és jobban megismerniük az itt élő emberek életét, pedig legalább olyan érdekes, mint az itt található állat- és növényvilág.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál rengeteg Ausztráliába költöző ember blogját olvastuk át, hogy összegyűjtsük azokat a dolgokat, amikben a leginkább különbözik az ott élő emberek élete a miénktől.

  1. 11 Sok városban az emberek mezítláb járnak.

   Ausztral mezitlab

   Neem, nem a strandokra gondolunk: az ausztrál emberek mezítláb járnak az utcákon, a szupermarketeken és tulajdonképpen bármilyen üzletben. A fővárosban ugyan ez egy ritkább jelenség, de a vidéki városokban azonnal szemet szúr.

   Vannak persze olyan helyek, (pl. éttermek, munkahelyek) ahol kötelező a cipőviselés, de ahol ez nem indokolt, ott sok ausztrál szeret cipő nélkül mutatkozni.

  2. 10 Az otthoni elektromossággal csak annyit lehet csinálni, hogy izzót cserélünk.

   Otthoni villanyszereles

   Ha nincs villanyszerelői képesítésünk, akkor nem végezhetünk elektromossággal kapcsolatos munkákat. Persze sok ember ennek ellenére is maga csinálja, de nem árt vigyázni vele, ha ugyanis egy lakáseladáskor például kiderül a jogsértés és a szabálytalan munka, akkor az illetőt akár 40.000 dolláros bírsággal is sújthatják.

   Tilos például a villanykapcsoló csere, a konnektorok szétszerelése, az elektromos készülékek javítása, illetve a lámpák cseréje vagy telepítése. Tulajdonképpen egyedül az izzócsere az, ami megengedett. Hasonló korlátozások vannak érvényben a vízszerelésre is.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 9 Az ausztrálok külön helyiségben tárolják a mosógépet.

   Ausztral mosokonyha

   Az ausztrál lakások esetében szabványnak tekinthető, hogy minden otthonban külön mosókonyha kerül kialakításra. Ez lehet külön szoba, egy beépített szekrény a folyosón, de akár egy fészer is az udvaron. A mosógép mellett a szárítógép is kötelező tartozék az otthonokban.

  4. 8 Az ausztrál otthonok nagy ereszekkel rendelkeznek és gyakran körbe verandázzák őket.

   Ausztral ereszek

   A megszokottnál nagyobb tető fő feladata a falak védelme a víz és hó ellen, illetve nagy segítségre vannak abban is, hogy az erős napsütés ne közvetlenül az ablakokat érje. Ellenkező esetben nem lehetne megmaradni a házakban, mivel grillsütőként funkcionálnának.

   Sok háznál széles verandát alakítanak ki a ház körül, ügyelve arra, hogy ezek is árnyékosak és hűvösek legyenek, még kényelmesebbé téve ezáltal a benti hőmérsékletet.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 7 Az ablakok is meglehetősen baljóslatúnak tűnnek.

   Ausztral ablakok

   Szinte minden ablakon kötelező jelleggel rács vagy háló található, hogy megvédje az ottélő embereket a különféle állatoktól és rovaroktól. A külföldiek ezeket látva gyakran arra gondolnak, hogy Ausztráliában a magas bűnözés miatt van szükség erre a védelemre, pedig szó sincs ilyesmiről, a zombiapokalipszisre emlékeztető ajtó és ablakrácsok csak az állatok elleni védelmet szolgálják.

   Sok háztulajdonos a kerítésével is hasonlóan szigorú és alapos, ám ez sem a betörők miatt van így elsősorban, hanem mert törvény írja elő, hogy a medencés házaknál milyen biztonságos kerítésre van szükség, a legtöbb otthonban pedig van medence a kertben.

  6. 6 Minden háznál dupla bejárati- és erkélyajtó van.

   Ausztral dupla ajto

   A főbejárat, a hátsóbejárat, és az erkélyajtók is dupla ajtóval vannak felszerelve. Vannak a rendes ajtók, és van egy második fém vagy hálós ajtó, amire szintén a rovarok és állatok elleni védelem miatt van szükség. Amikor a tulajdonos otthon van, a rendes ajtók nyitva vannak, így jobban szellőzik a lakótér.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

9 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  Cipő nélkül járni tök jó, de pont egy olyan országban, ahol minden méteren mérges pókok és kígyók vannak?
 • 9,109
  Létrejött!BeszélgetésindítóElső hozzászólás20 hozzászólásÖregmotorosElső reakció
  "Ausztráliában a WC higiéniai okokból mindig a fürdőszobán kívül kap helyet. Még a legkisebb belvárosi panel lakások esetén is ügyelnek arra a tervezők, hogy betartsák ezt a fajta igényt. Érdekesség azonban, hogy a WC helyiségében ritkán találkozhatunk csapokkal, a kézmosáshoz így át kell menni a legtöbbször káddal és zuhanyzóval felszerelt fürdőszobába." Mi ebben olyan rendkívüli? Nálunk pont hogy a panellakásokban, társasházakban van mindenhol külön a wc (ahol természetesen nincs csap) és a fürdőszoba, ez teljesen természetes. Olyat, hogy a kettő egyben van, még csak családi házban láttam. 
 • Öhm a mosógép nálunk is külön szobában van, háztartásihelyiség néven fut
  • Ja, a normális házakban így szokták, de hát ez Magyarország, a prolik földje, őshazája 
   • Akkor te csak ide költöztél, vagy proli vagy?
 • Mosógép nálam is külön helységben van , a wc is ...ja és téglalap alakú a mosdóm is ami szekrénybe van építve 
 • Magyarországon sem szerelhet mindenki villanyt hivatalosan, más kérdés hogy ehhez itt mindenki ért...

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.