HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 sci-fi színű zöldség és gyümölcs, amiről nehéz elhinni, de tényleg létezik

Láttál már fekete almát?
Szólj hozzá

  Amellett, hogy a színes zöldségek és gyümölcsök rendkívül látványosak és étvágygerjesztőek tudnak lenni, értékes információkról is árulnak egyúttal az adott zöldség vagy gyümölcs tulajdonságairól. A narancssárga szín például magas C-vitamin tartalomról árulkodik, míg a fehér a magnézium tartalomra, a lila pedig az antioxidáns tulajdonságokra utal.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most összegyűjtöttünk néhány olyan különleges zöldség- és gyümölcsváltozatot, amiről alig lehet elhinni, hogy tényleg létezik, pedig a világ bizonyos pontjain teljesen megszokottak.

  1 Fekete alma

  Nem csak egy fekete alma létezik, hanem több különféle. Ott van például az Arkansas Black, ami sok amerikai piacon megtalálható (ez látható a képen), illetve a „fekete gyémánt” almafajta is, melyet csak Tibet egy nagyon kis területén termesztenek, és amelynek egyetlen darabja körülbelül 7 dollárba kerül.

  2 Piros banán

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 017

  Az iskolában számtalanszor festettünk banánokat, és eszünkbe sem jutott, hogy a sárga színtől eltérő színnel tegyük mindezt. Pedig ezek a gyümölcsök bizony lehetnek akár pirosak is. Ez a fajta ráadásul nem csak színében tér el az általunk ismert banántól, az ízében ugyanis van egy enyhe málna árnyalat. Ez egyébként csak egy a világon megtalálható több mint 1000 banánfajta közül.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Zöld zebra paradicsom

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 016

  Ennek a zöld, zebracsíkos paradicsomnak enyhén fűszeres íze van, ami miatt tökéletes választás lehet például salátákhoz.

  4 Fekete paradicsom

  A híres „kumato” egy fekete paradicsom, ami Spanyolországból származik, de egy Galápagoson őshonos fajból hozták létre. Egy másik érdekessége, hogy belülről kifelé érik, így bár kívülről kemény, fogyasztásra alkalmas.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Szivárványkukorica

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 015

  Ez a modern kukoricafajta egy 2012-ben megosztott Facebook fotónak köszönheti a hírnevét. Azóta a világ számtalan pontján kapható, és őszintén szólva nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen lehet pattogatott kukoricát csinálni belőle.

  6 Sárga görögdinnye

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 013

  Kívülről ez a dinnye megegyezik az általunk ismert görögdinnyével, ám felvágás után mindejárt más a helyzet. Ennek a dinnyének ugyanis élénk sárga a belseje, aminek különlegessége, hogy nem genetikai módosítások révén, hanem természetes mutáció eredményeként jött létre. Egyre gyakoribb a szupermarketekben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  7 Lila répa

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 014

  Az eredetileg Afganisztánból származó „sárgarépa” valójában nem narancssárga volt akkor, amikor 1000 évvel ezelőtt termeszteni kezdték. Akkoriban ilyen lila színű volt, ez a lila színű változat pedig mind a mai napig elterjedt a világ bizonyos részein.

  8 Lila karfiol

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 012

  Annyira szépek, hogy az ember legszívesebben csokorba fogná őket. Színét leszámítva nagyon hasonló egyébként a többi karfiolfajtához, de esztétikailag mindenképpen különleges. Látványos krémeket lehet belőle készíteni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Fehér eper

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 011

  Bár különböző eperfajták hibridjeként hozták létre, az íze ennek ellenére az ananászra emlékeztet, ezért angolul csak pineberry néven hívják. Ez az elegáns gyümölcs a termesztési nehézségek miatt folyamatosan a kihalás szélén áll és ennek megfelelően az ára is nagyon drága.

  10 Lila burgonya

  Különleges zöldségek és gyümölcsök 010

  Ennek a burgonyának a külseje sötét lila, szinte már fekete, a belseje pedig olyan élénk lila, mintha csak a csillogó univerzumot néznénk. Első ránézésre talán kétségbe vonjuk az egészségre gyakorolt jótékony hatását, pedig valójában ez a különleges zöldség rendkívül erős antioxidáns hatóanyagokat tartalmaz.

  Neked mi volt a legkülönlegesebb zöldség vagy gyümölcs, amit valaha kóstoltál?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.