HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 népszerű termék, aminek egyes országokban betiltották a forgalmazását

🔥 17 hozzászólás

  Egy-egy távolabbi országban tett utazásunk előtt bizony nem árt tanulmányozni kicsit a helyi konyhát és törvényeket, már csak azért sem, hogy ne lepődjünk meg, ha az idehaza teljesen természetesnek vett ételeink és italaink például tiltólistán vannak az adott országban.

  HIRDETÉS

  Sokszor nem is gondolnánk, de kedvenc édességeink, kedvenc üdítőitalaink, sőt még a teljesen ártalmatlan zöldségek is tabunak számíthatnak egyes országokban. Mindenre van azonban logikus magyarázat.

  1. 10 Az M&M's drazsékat betiltották Svédországban.


   A svéd bíróság 2016-ban úgy döntött, hogy teljes egészében betiltja a Mars vállalat által forgalmazott M&M’s-t, mivel annak logója túlságosan is hasonlít a hosszú évek óta (1960) létező svéd csokoládé, a Marabou márka logójához, ami végső soron megtévesztő lehetett volna a fogyasztók számára.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 A Mountain Dew-t az egész Európai Unióban betiltották.


   Az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Mountain Dew-t az egész Európai Unióban betiltották, köszönhetően a jóval szigorúbb EU-s szabályoknak, melyek tiltják a fruktóz-kukorica-szirup élelmiszerekben történő használatát. A cég persze reagált a betiltásra és készített egy speciális, külön az EU-s piacra tervezett 0,33 literes dobozos változatot, jelenleg csak ezt tudják árulni az Európai Unió tagállamaiban.

  3. 8 A mák majdnem az egész világon tiltott.

   Tiltott termekek a vilagban

   Számos országban rendkívül szigorúak a máktermesztéssel és a mák fogyasztásával kapcsolatos szabályok, a mákban található ópium miatt. Az egész Európai Unióban nagyon szigorúak a mákkal kapcsolatos szabályok, és a 2004-es csatlakozásunkkor úgy nézett ki, hogy nálunk is betiltják, de ez végül elmaradt. Így bár egész Nyugat-Európában tiltva van, Magyarországon mégis kedvünkre fogyaszthatjuk, legalábbis bizonyos fajtáit.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 A Coca Colát betiltották Kubában és Észak-Koreában.


   Jelenleg összesen két ország van a Földön, ahol nem lehet Coca Colát vásárolni vagy eladni, legalábbis hivatalosan. Ez a két ország Kuba és Észak-Korea, a tilalom pedig az Egyesült Államok hosszú távú kereskedelmi embargójának köszönhető. (Kuba: 1962 óta; Észak-Korea: 1950 óta)

  5. 6 A Big Mac teljesen máshogy néz ki Indiában.


   Noha India a nemzetközi kereskedelem egyik legnagyobb résztvevője, ez az egyetlen olyan ország a bolygón, ahol nem tudunk sem marhahúsból sem sertéshúsból készült hamburgert vásárolni a McDonald’s-ban. Ehelyett speciális vegetáriánus burgerek kaphatók, azok viszont minden mennyiségben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

17 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • A mounten dew-s hülyeség mert itthon is lehet kapni másfél/ két literes kiszerelésben
  • 17,998
   Rendszeres látogatóTörzsvendégKommentkirály10 hozzászólásBejegyzéskészítő
   Kis kínai boltban van, Tescoban vagy valami nevesebb boltban nem láttam.
  • Elolvastad a cikket is? Vagy csak a főcímet? Mert akkor nem írnál hülyeséget!
  • Olvasd el megegyszer azt a pontot... Lehet kapni csak nem az az összetétele mint mindenhol máshol. 
   • B@mmeg szövegértés 1 - es mindenki. A cikk szerint az EU-ban más összetétellel a 0.33 dobozos verzió kapható.(ennek ellenére én is veszek 2 litereset és nem kínaiban... 😀😀😀) 
 • Mákról én úgy tudom,hogy csak is magyar országon termeszthető mert nemzeti étellé lett nyilvánítva egyébként mindenhol tiltott tárolása termesztése egyaránt.
  • Magyarországon is csak 1 típusú mák termeszthető étkezi célra. A másik fajta engedélyhez kötött, gyógyszeripar használja.
  • A mákos sztori nem helytálló, én már vettem németbe, osztrákba és Franciaországba is. Bár lehet hogy én nem tudom hol van Nyugat-Europa... 😉😉😉
  • Az osztrákoknál és németeknél is rengetek péktermékben  vagy díszítésképp rajta megtalálható Angliában szintúgy, jóformán nincs sokmagvas kenyér nélküle. Lengyel sütikben töltelékként éppúgy ott van mint a mi bejglinkben. Szóval ez egy ordas nagy marhaság, ami azóta terjed amióta beléptünk az EU-ba.
 • Akkor ezért lett a mountain dew íze olyan vacak...így már csak hegyi hugyi
 • A mákban ópium ? Ha gubóval együtt árulnák, akkor igen. A cola, és az energia italt én is  betiltanám. 

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.