HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 legfurcsább világrekord, amelynek a létezéséről valószínűleg nem is tudtál

Az emberek őrült dolgokat képesek csinálni.

  Az emberi faj messze a legkíváncsibb az összes élőlény közül. A kerekek feltalálásától egészen a Holdra szállásig rengeteg olyan dolgot elértünk, ami eddig egyetlen más élőlénynek sem sikerült. Úgy tűnik azonban, hogy soha nem múlik el a vágyunk arra, hogy szokatlan és lehetetlennek tűnő világrekordok felállításával tegyük próbára a tűrőképességünket.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu mai toplistáján a legfurcsább világrekordokat gyűjtöttük össze, amikről a egészen a mai napig el sem tudtuk volna képzelni, hogy egyáltalán megpróbálta felállítani őket valaki.

  10 Legidősebb tandemugrás

  Furcsa világrekordok 017

  A 102 éves Irene O’Shea felállította a legidősebb korban történő tandemugrás világrekordját. A nő 14.000 láb magasról ugrott ki, jelentősen megelőzve ezzel a 100 éves és 60 napos korábbi csúcstartót, aki 13.000 láb magasról ugorva tartotta a rekordot.

  9 Legtöbb azonosított elkövető

  Furcsa világrekordok 016

  Lois Gibson amerikai törvényszéki művész és egykori modell a houstoni rendőrségnek segített bűnügyi rejtélyeket megfejteni azzal, hogy a szemtanúk leírása alapján rendkívül élethű portrékat készített az elkövetőkről. 2017-ben a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, miután több mint 1200 elkövetőt sikerült azonosítani a segítségével.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Legidősebb gamer

  Hamako Mori, akit sokan csak „Gamer Grandma” néven ismernek, az ötvenes éveiben ismerkedett meg a videojátékok világával és annyira magával ragadták a játékok, hogy még 93 éves korában is aktívan játszik.

  Az idős hölgy kedvenc játékai közé tartozik például a „Grand Theft Auto” sorozat. Hamako videókat is készít a YouTube-ra, ahol a csatornáját több mint félmillióan követik.

  7 Leggyorsabban sört ivó miniszter

  Bob Hawke volt ausztrál miniszterelnöknek egy motorbaleset következtében halálközeli élménye volt 17 éves korában. Ez a baleset arra késztette őt, hogy mindenből a legtöbbet hozza ki az életben. Azon túl, hogy a példátlan szorgalma miatt Ausztrália miniszterelnöke lett, felállított egy világrekordot azzal, hogy 1,4 liter sört ivott meg 11 másodperc alatt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Legkorruptabb elnök

  Furcsa világrekordok 015

  Charles King, libériai elnök 1927-ben 234.000 szavazattal nyert választást. Ezzel nem is lett volna semmi baj, csak hogy az egész országban akkoriban összesen 15.000 választásra jogosult polgár élt. Charles ezzel hivatalosan is felállította a világ legjobban elcsalt választásának világrekordját, amit azóta sem döntött meg senki.

  5 Leghosszabb alvás nélkül töltött idő

  Furcsa világrekordok 014

  A kaliforniai San Diego-ból származo Randy Gardner felállította a leghosszabb alvás nélkül töltött idő világrekordját. A férfi 11 napig és 25 percig volt ébren. A tizenegyedik napon az orvosai arra utasították, hogy hetesével számoljon vissza 100-tól, de 65-höz érve abbahagyta a számolást, mert elfelejtette, hogy mit csinál. A férfi a kísérlet után évtizedekig rendkívüli álmatlanságtól szenvedett.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.