HIRDETÉS
ÉrdekességekInterneten talált dolgokSztárok és celebek

10 híres retro szépség, akiknek a szépségtitkai ma már őrült vadnak tűnnek

  A modern nőknek ma már nem nehéz odafigyelni magukra, hiszen a boltok polcai tele vannak mindenféle szépségápolási szerekkel. A különféle kozmetikai szerek vagy akár plasztikai sebészet segítségével pedig nemcsak megfiatalíthatják magukat, hanem ki is javíthatják a különféle hibákat a megjelenésükben.

  HIRDETÉS

  Hollywood aranykorában azonban ezek az eljárások és eszközök még nem álltak rendelkezésre, ezért a sztároknak és a régi szépségideáloknak különféle, néha egyenesen nevetséges trükkök segítségével kellett kihozni magukból a maximumot.

  1. 10 Ginger Rogers az utcán aludt

   b22a5c570c9d8c6478e3f0a82f

   A hollywoodi színésznő, énekes és táncos, Ginger Rogers egyszer elismerte, hogy utálja a szépségszalonokat. Fiatalságának megőrzése érdekében ezért szokatlan módszerekhez fordult. Éjszakára mindig sűrű krémet kent a bőrére, reggel pedig olajbázisú szappannal mosakodott. A sztár ezenkívül nagyon egészséges életmódot folytatott, szigorú étrendet követett és hetente legalább kétszer teniszezett.

   A filmsztár legfurcsább szépségtrükkje mégis a szabadban alvás volt. Ginger Rogers és férje minden éjjel szó szerint a szabadban aludtak, és csak esős idő esetén mentek be a házba.

  2. 9 Jean Harlow forró olívaolajat dörzsölt a fejbőrébe

   502f545dd18845783c3cbd6ff7

   Jean Harlow volt az első szőke Hollywoodban. A Max Factor rengeteget dolgozott a megjelenésén, ezért a színésznő minden tekintetben igyekezett megfelelni az akkori szépségideáloknak. Jean mindig azt tanácsolta a nőknek, hogy ne dörzsöljék az arcukat, hanem körkörös mozdulatokkal simogassák, elmondása szerint ez a gyengéd mozdulat segít fiatalon tartani a bőrt.

   A haj növekedése és fényessége érdekében a sztár azt javasolta, hogy havonta legalább egyszer dörzsöljenek forró olívaolajat a fejbőrükbe a nők. Szépségtitkai közé tartozott még továbbá a minden este történő hajmosás és fejmasszírozás is.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Marilyn Monroe fehér háromszögeket rajzolt a szeme sarkába, és vörös szemceruzát használt

   78056c5c55add00a774574275a

   A sminkes, Allan "Whitey" Snyder volt felelős a híres szépségideál lenyűgöző megjelenéséért. A sminkes egy érdekes trükköt használt arra, hogy Marilyn Monroe szeme nagyobb, szélesebb és fehérebb legyen.

   A filmsztár szemének külső sarkába Snyder egy kis fehér háromszöget rajzolt, pontosan a szemceruza felső és alsó határára. Ettől a színésznő kinézete jelentősen megváltozott. Marilyn szemének belső sarkát ráadásul vörös szemceruzával hangsúlyozta, ettől jóval fehérebbnek tűntek a szemei.

  4. 7 Vivien Leigh túlment a rúzzsal az alsó ajkának határán

   80971f57d184b1185c119cb423

   A színésznő mindig úgy vélte, hogy nem elég teltek az ajkai, ezért még mielőtt divat lett volna, Vivien úgy festette az ajkait, hogy a rúzs túlnyúlt az alsó ajkának határvonalán. Ez a szépségtrükk nagyon népszerűvé vált, az 1940-es évek divatmagazinjaiban kivétel nélkül ezt javasolták a nőknek.

  5. 6 Marlene Dietrich ragasztóval tette feszesebbé a dekoltázsát

   1bb9145e2d88b44d1a89418644

   Marlene Dietrich egy igazi stílusikon volt, aki megelőzte a korát. Amikor a plasztikai sebészet még nem létezett, Marlene feltalálta magát. A színésznő ragasztót használt többek között az arcán és nyakán lévő öregedő bőr feszessé tételére, valamint egyes források szerint a dekoltázsának "beállításánál" is hasonló praktikák után nyúlt.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 5 Fannie Ward minden nap fejjel lefelé lógott

   fc1dfb51ab83f1efaec9c40693

   A némafilmes színésznőt, Fannie Ward-ot örök fiatalnak is becézték. 55 éves korában állítólag egy 7 éves lányt is simán eljátszhatott volna, annyira friss és fiatal volt a bőre.

   Fannie azt állította, hogy fiatal megjelenésének titka egyszerű: a lábait az ajtókeretre akasztva minden nap fejjel lefelé lógott. A sztár úgy vélte, hogy a vér így átjárja az arcszöveteit, egyúttal pedig felfrissíti és regenerálja azt.

  7. 4 Ida Lupino sóhámlasztást végzett

   a981d952cfb8ecb0407ef16863

   A színésznő és rendező Ida Lupino elismerte, hogy több radikális módszert is használ a bőrápolásra. Az egyik ezek közül például a sóval átitatott mosogatórongy, mellyel körkörös mozdulatokkal masszírozta az arcát és a nyakát. Minden ilyen eljárás után 30 percre egy mézes maszkot tett az arcára, majd a végén vízzel leöblítette.

   A sztár hetente kétszer csinált ilyen hámlasztást, és mai fejjel is be kell látni, hogy a módszere nem volt teljes hülyeség.

  8. 3 Selena Royle ragasztószalagot ragasztott a szemöldöke közé

   25d8b75588955db12c64d980b9

   A színésznő úgy vélte, hogy ez a módszer segít meggátolni, hogy ráncolhassa a homlokát, ennek megfelelően pedig meggátolta a ráncok kialakulását.

   Selena arra bíztatta nőtársait, hogy ragasztószalaggal a homlokukon végezzenek minden házimunkát.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  9. 2 Carole Lombard kék szempillaspirált használt

   76c7ed586abaacadb810e8a1c8

   A bájos színésznő, Carole Lombard pillantása szó szerint hipnotikus volt. A sztár ezt egy kék szempillaspirál segítségével érte el, mellyel még inkább kiemelte a szeme kékségét.

   Az 1930-as években Carole azt tanácsolta a nőknek, hogy nyissák ki a szájukat a szempillaspirál használata közben, mivel így az arc feszesebb, és a szemhéjak nem remegnek. Talán neki köszönhető az, hogy a női mind a mai napig világszerte tátott szájjal festik a szemüket.

  10. 1 Michele Mercier csak olcsó krémet vásárolt

   11672053edb30be82a19baa715

   A híres francia színésznő, Michele Mercier számtalan férfi szívét törte össze, ezért a nők világszerte kíváncsiak voltak rá, hogy mi a titka. A színésznőnek elmondása szerint természeténél fogva sima és feszes bőre volt, így csak minimális ápolásra és hidratálásra volt szüksége. Michele elmondta, hogy soha nem használt drága kozmetikai szereket, inkább a legegyszerűbb, gyógynövényeket tartalmazó krémeket részesítette előnyben.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

One comment -

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • "A filmsztár szemének külső sarkába Snyder egy kis fehér háromszöget rajzolt, pontosan a szemceruza felső és alsó határára." ??? Egész pontosan hova is?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.