HIRDETÉS
Érdekességek

10 hasonló, mégis eltérő dolog, amit ideje egyszer s mindenkorra tisztázni

A modern világban számtalan fogalom és jelenség létezik, melyekbe néha még a legiskolázottabb emberek is belezavarodnak. Sok ezek közül nagyon egyforma, ezért előfordul, hogy anélkül keverjük össze őket vagy használjuk rosszul a jelentésüket, hogy tudnánk erről. Ideje azonban tisztázni néhány alapvető dolgot.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 hétköznapi dolgot gyűjtöttünk össze, amiket nagyon könnyű összekeverni, és emiatt bajba kerülni.

  1. 1 Tészta és makaróni

   cafb435ca9916b709c28c99363

   A tészta a különféle formájú és méretű tésztatermékek általános gyűjtőneve. Ez valószínűleg mindenkinek világos, kevesen tudják azonban, hogy mi is az a makaróni. A makaróni ugyanis szintén egy gyűjtőnév: így hívunk ugyanis minden csőtésztát, vagyis aminek lyuk van a közepén.

  2. 2 Depilálás és epilálás

   6322a25f068d6f5bb5e264e189

   A depilálás a szőreltávolítás egyik olyan módszere, amivel nem pusztítjuk el magát a szőrtüszőt. Az epilálás ezzel szemben a szőrtüszők megsemmisítésével történő szőreltávolítási módszer.

  3. 3 Fűszer és ételízesítő

   Fuszer es etelizesito

   A fűszerek olyan adalékanyagok, amik javítják az ételek ízét: sós, édes, keserű, vagy csípős aromát adva nekik. Az ételízesítők ezzel szemben olyan komplex összetevőkből állnak, amik előre kikevert, különleges ízt adnak az ételeknek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Balzsam és kondicionáló

   ded2565dff87df74cecbdc5d66

   A balzsam olyan természetes összetevőkből áll, mely javítja a sérült és töredezett haj állapotát. A kondicionáló ezzel szemben egy védőréteget hoz létre a hajkörül, ami megakadályozza a hajformázás, fésülés, és egyéb külső környezeti tényezők okozta károsodásokat.

  5. 5 Teljes kiőrlésű és durumbúza

   12d4545ff9b8c242f57a9807e3

   A teljes kiőrlésű termékek pörköletlen, finomítatlan gabonafélékből származó termékek, amelyek a gabona összes részét tartalmazzák. A durumbúzából készült termékek teljesen eltérők, ezek sokkal több fehérjét, komplex szénhidrátot, rostot és vitamint tartalmaznak.

  6. 6 Highlighter és concealer.

   a2373b57c4a5c16bdf43893825

   A highlighter sűrűbb textúrájú, ami a súlyos bőrhibák eltüntetésére szolgál. A concealer ezzel szemben sokkal könnyebb textúrájú, amit a bőr hiányosságainak elfedésére szolgál.

  7. 7 Borospohár és pezsgőspohár

   981c2d5ab5b8e36cffca5538a9

   A borospohár üvegből vagy kristályból készült pohár, ami széles, kehely alakú. A pezsgőspohár ezzel szemben vékony, hosszúkás, hogy ivás közben a buborékok ne juthassanak az ember orrába.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 Veranda és terasz

   9959de5f15b23d4d4cc3984ab2

   A veranda egy korláttal vagy üveggel részben vagy teljesen zárt terület a ház mellett. A terasz ezzel szemben egy szabadtéri terület, aminek nincsenek falai vagy korlátai, sokszor pedig még tető sincs fölötte.

  9. 9 Buggyantott tojás és benedet tojás

   968ae35f1387d146dd6c3ecb47

   A buggyantott tojást néhány másodperce kell csak csupán a forró vízbe mártani, melynek eredményeként a tojássárgája krémes lesz, a fehérje pedig elolvad a szájban. A benedek tojás a buggyantott tojás egyik leghíresebb fajtája. Ezt kicsit tovább kell vízben tartani, és holland mártással, illetve sonkával vagy szalonnával tálalják.

  10. 10 Fóka és oroszlánfóka

   3e5f165b4cb9765eec02f9cc1a

   A fókák családjának tagjai elérhetik a 6,5 métert és a 3,5 tonnát is. A legkisebb fókák a gyűrűsfókák, a legfélelmetesebbek pedig az elefántfókák. Ezeknek az állatoknak nincs szőrük, ahogy szinte nyakuk sem. Az oroszlánfókák ezzel szemben szőrösek, nyakuk pedig lényegesen hosszabb.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Érdekes. Köszönjük ezt a sok hasznos és érdekes cikket, nagyon jók vagytok!
  • 18,295
   TársalgóBeszélgetésindítóKépfeltöltőRendszeres látogatóKommentkirályMosolygenerátorTörzsvendégBejegyzéskészítő
   Végre valaki, aki nem csak szidja a cikkeket, hanem látja a munkát mögötte! Ez is megéltük! (Egyébként ennek tényleg nagyon örülök, ez nem irónia, mert ezen az oldalon mindig csak azt lehet látni, ahogy az emberek ölik egymást sajnos 🙁)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.