HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 gyakori jele annak, hogy egy növénynek segítségre van szüksége, és hogy mit kell tenni ilyenkor

Egy kis segítség a növények gondozásához.

  A növények minden otthon számára remek kiegészítők lehetnek. Dekoratívak, jó őket nézni, javítják a környezetet és élettel töltik meg a házat. Mint minden élőlény azonban, ezek is figyelmet és törődést igényelnek. Nem könnyű azonban megérteni, hogy mikor-mi történik egy növénnyel, néha egy nap alatt is komoly változáson tud keresztülmenni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál épp ezért most adunk néhány tippet, amiknek a segítségével jobban megértheted, mi történik a növényeiddel, és szakértőként gondoskodhatsz róluk.

  10 Lehulló levelek

  Növénygondozás 019

  Gyakori probléma, hogy a növény törékeny, és könnyen hullajtja a leveleit. A növény típusától és életciklusától függően ez teljesen normális lehet. Az is elképzelhető, hogy a növény így próbál alkalmazkodik az új életkörülményekhez. Ellenőrizd, hogy a talaj jól öntözött-e, és ügyelj rá, hogy ne öntözd túl, de ne is hagyd kiszáradni.

  9 Sárga levelek

  Növénygondozás 018

  Ha a növény levelei megsárgulnak, akkor klorózisban szenvedhet, ami azt jelenti, hogy a növény elveszíti a színéért felelős klorofillt. Ez azért van, mert a növény nem kapja meg a környezetéből a szükséges tápanyagokat.

  Ha megnézed a talajt, valószínűleg észreveszed, hogy nedves, ami azt jelenti, hogy túlöntözöd. Győződj meg róla, hogy a növény jó vízelvezetéssel rendelkezik, és figyeld meg, mielőtt újra megöntöznéd. Azt is megpróbálhatod, hogy áthelyezed egy kicsit napfényesebb helyre.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Begöndörödött levelek

  Növénygondozás 017

  Igaz, hogy a növényeknek jó fényforrásra van szükségük a növekedéshez, de ha azt veszed észre, hogy a levelek göndörödni kezdtek, akkor lehet, hogy túlságosan nagy hőhatás éri őket. Ha ez a helyzet, a víz nagyon gyorsan elpárolog, ami miatt a levelek így reagálnak a táplálék megőrzése érdekében.

  7 Barna szélek vagy hegyek

  Növénygondozás 016

  Ha a gyökerek nem találnak elég vizet, akkor a növény csúcsai kiszáradnak és megbarnulnak. Ennek kijavításához csak több vizet kell adnod a növényének, és ellenőrizned kell, hogy a talaj nem szárad-e ki túl gyorsan. A túlságosan sérült részeket le is vághatod, ügyelve arra, hogy az egészséges részek ne sérüljenek.

  Ha úgy látod, hogy a növény kinőtte a cserepét, az is jó megoldás lehet, ha átülteted egy nagyobb edénybe, hogy a gyökereknek több helyük legyen a növekedéshez.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Fehér foltok

  Növénygondozás 015

  Ha a növényeken fehér foltok vagy fehér bevonat jelenik meg, akkor valószínűleg lisztharmatról, azaz egy penészfajtáról van szó. Először különálló fehér pöttyöket látsz, később pedig úgy tűnhet, mintha fehér por lenne a levelek tetején.

  Ahhoz, hogy megszabadulj tőle, felülről öntözd meg a növényt, hogy ezáltal megpróbáld fellazítani a spórákat. Távolítsd el a túlságosan fertőzött leveleket, és keress egy kevésbé párás helyet a házban. Ez segít javítani a légkeringést és csökkenteni a növény nedvességtartalmát.

  5 Kávéfoltok

  Növénygondozás 014

  Egy másik gyakori jel, amit észrevehetünk a növényeinken, az a foltos levelek. Ha sárgás körvonallal rendelkező barna foltokat észlelünk, az általában gombásodás, amit a túl sok nedvesség okoz. A leginkább érintett leveleket levághatjuk, hogy megpróbáljuk megszüntetni a gombát. Keressünk egy kicsit több fényt vagy jobb szellőzést biztosító helyet, és csökkentsük az öntözést.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.