HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 furcsa dolog, ami más országokban teljesen normálisnak számít

  Amikor egy idegen országba utazunk, sajnos nem mindig van időnk kellően tanulmányozni a helyi emberek életét és szokásait. Pedig nem ártana, olykor ugyanis rendkívül különböznek a nálunk megszokottaktól, és még a leghétköznapibb dolgokkal is képesek őrült meglepetéseket okozni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 9 olyan furcsa dolgot gyűjtöttünk össze, melyek noha számunkra teljesen elképzelhetetlenek, a világ bizonyos országaiban teljesen normálisnak számítanak.

  1. 10 Japánban sok utcának nincs neve.


   Ehelyett számokat használnak, így például teljesen természetes számukra, hogy azt mondják: „én a 6. utcán dolgozom” vagy hogy „a 36. utcában élek”. Kicsit zavarónak tűnhet, de van rendszer benne, és a térképen nézve ez jól átláthatóvá válik.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 9 Skandináv függönytelenség.

   5bcb0034 3780 49c2 95bd e25544c873f4
   cnn

   Néhány európai országban, különösen az északibb országokban gyakran előfordul, hogy a házakban egyszerűen nincsenek függönyök. Ez annak köszönhető hogy az emberek nem próbálják meg rejtegetni a magánéletüket, mivel olyan a mentalitásuk, hogy tiszteletben tartják egymás magánéletét és eszükbe sem jutna benézni másokhoz.

  3. 8 Ruhaszárítás Szingapúrban.


   Szingapúr közismert a turistalátványosságairól és a furcsa tilalmairól, de van valami, ami legalább ilyen érdekes: az emberek bambusz botokon szárítják a ruháikat.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 7 A török csirkedesszert.


   Igen, jól olvastad. A Tavuk göğsü nevezetű török puding csirkemellből, tejből, illetve cukor és fahéj kombinációjából készül.

  5. 6 Meredek holland lépcsők.


   A hajmeresztően meredek lépcsők nem számítanak ritkaságnak a holland családi házakban. Sok ház nagyonkeskeny, viszont magas (az árvízveszély miatt), tehát ez egy logikus megoldás számukra a helytakarékosság végett.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 5 Brazil nők és a szőrszőkítés.


   Miközben a világ többi részén a nők rendszeres borotválkozással és gyantázással veszik fel a harcot a nem kívánt szőr ellen, sok brazil nő nem folyamodik ilyen eszközökhöz, hanem egyszerűen kiszőkítteti a szőrét, hogy kevésbé legyen látható.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 4 Japán ofuro fürdő.


   Egy másik japán furcsaság – az ofuro fürdő. Hagyományosan fából készült dézsaszerűségekről van szó, de a modern változatok már műanyagból és fémből készülnek. Az országban szinte mindenhol megtalálhatók ezek a fürdők, melyek vize körülbelül 45°C-os, a japánok pedig beleülnek, nyakig elmerülnek, és közben relaxálva figyelik a szobában kiakasztott festményeket.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Amerikában a tejet csak hűtőszekrényben tárolhatod.


   Az Amerikai Egyesült Államokban nem lehet UHT tejet kapni, ezért az itt kapható tejeket kivétel nélkül hűtőben kell tárolni, arról nem is beszélve, hogy amíg az UHT tejek akár hónapokig fogyaszthatók, az USA-ban kapható sterilizálatlan tejek jóval kevesebb ideig.

  4. 2 A kolumbiai sajtos forrócsoki.


   Ha forró csokit rendelsz egy kolumbiai kávézóban, akkor jó esély van rá, hogy egy kocka sós sajt kíséretében hozzák neked az asztalodhoz. A turisták szerint mennyei kombináció.

  5. 1 Dél-Koreában tilos a piros tinta.


   Ha Dél-Koreában piros tintával írjuk valaki nevét, az a hagyomány szerint azt jelenti, hogy az illető elhunyt. Ezért nagyon óvatosnak kell lennünk, ha ebben az országban járunk vagy például képeslapot szeretnénk küldeni ebbe az országba.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

8 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • monjuk hollandiaban keves terulet van, ezert keskenyebbek , es szintesek a hazak , ezért adódtak a meredek lepcsok es nem az árvizveszely miatt
 • 7-eshez egy fontos kérdés: Hogy a búbánatba lehet ebben a kis valamiben nyakig elmerülni?Értem én, hogy a japánok alacsonyak, de azért biztos nem 100 cm az átlagmagasság az országban. 
 • Szeretem az ilyen jellegü cikkeket olvasni. Sok érdekességet meglehet tudni más országok szokásairól.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.