HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 étel, amiből II. Erzsébet egy falatot sem harap le. Akárcsak a királyi család többi tagja

  A királyi család tagjának lenni nemkönnyű Mindenféle szabály és előírás határolja ugyanis az életüket, melyeket feltétlenül be is kell tartaniuk, alaposan megnehezítve ezzel az életüket. Még a napi étrendjük is szigorúan szabályozott: meg van szabva, hogy miből-mennyit ehetnek, illetve mik azok az ételek, melyeket kerülniük kell.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál kíváncsiak voltunk a brit királyi család étrendjével kapcsolatos szabályokra, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan ételt, mely soha vagy csak nagyon ritkán fordul meg a királyi asztalnál.

  1. 10 Fokhagyma

   f502355bd59305cf2ec884ff7d

   Nem a csípősségéről van szó, sokkal inkább a kellemetlen illatáról, ami semmilyen esetben sem árnyékolhatja be a királyi család tagjait egy fogadás, vacsora vagy egyéb ünnepség alkalmával. Ugyanez vonatkozik a hagymára is: bár nincs szigorú tilalom rá, de például a francia hagymaleves vagy a hozzá hasonló ételek sosem kerülnek terítékre.

  2. 9 Tenger gyümölcsei (kagyló, osztriga)

   896a995bd38c523d4fdeadb301

   A tengeri herkentyűkkel szemben tanúsított ellenszenv oka, hogy nagy az ételmérgezés kockázata. Mivel azonban a királyi család élete szinte percre pontosan meg van tervezve, az ilyesmi egyszerűen nem fér bele. De kivételek azért vannak: Vilmos herceg például beismerte, hogy megkóstolta a sushit, édesapját pedig egyszer rajta kapták, amint osztrigát fogyaszt. Ezt a szabályt tehát tulajdonképpen csak a királynő kezeli maximális szigorral.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 8 Tészta

   40d4cd5a96aa7c26d9c2795a8b

   A magas szénhidráttartalmú ételek tiltva vannak a királyi konyhán. II. Erzsébet királynő alacsony szénhidráttartalmú étrendet követ, ezért étlapján soha nem találkozhatunk tésztával vagy más tésztafélékkel.

  4. 7 Libamáj


   Az ízletes finomság 2008 óta tiltott a Windsorban. A tilalmat Károly herceg rendelte el, akit nagyon bántott a libák tartásával kapcsolatos kegyetlen bánásmód.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 6 Nyers, vagy alig átsült húsok

   2a4fd8531b963fd9c9f1d31004

   A tilalom oka egyértelmű: a királyi család tagjai az ételmérgezés és más, a hús nem megfelelő átsütésével járó betegségek kockázatát szeretnék ezzel csökkenteni. Közismert, hogy a királynő maga is a jól átsült marha- vagy őzsteaket részesíti előnyben.

  6. 5 Burgonya

   414af25523baad7c4bf37b418f

   A királynő alacsony szénhidráttartalmú étrendje miatt nem ehet magas keményítő- és szénhidráttartalmú ételeket. Ezért a burgonya sem túl gyakori vendég a királyi asztalon. A "megspórolt" kalóriákat II. Erzsében inkább desszertekre "költi", például ritkán utasítja vissza a csokoládétortát.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Ingyen élő haszontalan lények,szigorú szabályok szerint élnek,de minek,semmi hatással nincsenek a világra,Anglia nem Amerika,jelentéktelen ország,A Britt birodalomnak rég vége

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.