10 ember, akinél nagyobb mázlista nem élt még ezen a Földön


Mi, egyszerű hétköznapi emberek, már akkor is hajlamosak vagyunk szerencsésnek érezni magunkat, ha találunk egy százforintost a földön, vagy csak simán visszanyerjük a kaparós sorsjegyünk árát.

Az alábbi emberek ennél kicsit nagyobb tételben ‘játszottak’, a velük történt elképesztő szerencséket pedig az interneten is megosztották.

HIRDETÉS
 1. 1 Lena Påhlsson


  Lena Påhlsson és férje még friss házasok voltak, amikor egy nap a zöldségeskertben dolgozva elvesztette féltett jegygyűrűjét. 16 évvel később egy répára szorulva találta meg azt ismét, azóta pedig a szemét sem hajlandó levenni róla.

 2. 2 Steve Flaig


  Steve anya nélkül nőtt fel, és egész életét arra szentelte, hogy egy napon újra láthassa édesanyját. Bárhogy igyekezett és próbálkozott, nem járt szerencsével, ezért terveit feladva a Lowe’s áruházlánc egyik üzletében kezdett dolgozni.

  Az üzletlánc területi vezetője értesült Steve sajnálatos történetéről, majd hirtelen beugrott neki, hogy az üzletlánc egy másik boltjában dolgozik egy olyan nő, akinek a vezetékneve megegyezik azzal a névvel, amit Steve keres. A történet végül Happy Enddel zárult, ugyanis valóban ez a nő volt Steve édesanyja és oly sok év után egy hihetetlen véletlennek köszönhetően végre újra találkozhattak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Virginia Fike


  Virginia minden alkalommal ugyanazt a számsort játszotta meg a lottón. 2012-ben egy véletlen folytán kétszer adta fel a szelvényét, de mint kiderült, nem is volt olyan rossz üzlet, mint gondolta, ugyanis mind a két szelvénnyel 1-1 millió dollárt nyert a lottón. Nem rossz.

 4. 4 Tsutomu Yamaguchi


  Tsutomu Yamaguchi az egyetlen ember a világon, aki két nukleáris támadást is túlélt. 1945 augusztus 6-án épp egy üzleti tárgyalás miatt tartózkodott Hiroshimában, amikor az USA ledobta a világtörténelem első (élesen bevetett) atombombáját.

  Bár Tsutomu súlyosan megégett, nem szenvedett komolyabb sérüléseket, így másnap hazatért otthonába, Nagasakiba. Ekkor következett be a második atombomba ledobása, amit Tsutomu szintén komolyabb sérülések nélkül átvészelt. Elképesztő!

 5. 5 Harrison Odjegba Okene


  Harrison szakácsként dolgozott egy hajón, amikor zuhanyozása közben a hajó léket kapott, és nem tudott időben evakuálni a többiekkel. Legnagyobb szerencséjére azonban át tudott menni a hajó motorterébe, ahol egy légkamra keletkezett, így bár a hajó teljesen elsüllyedt mire a mentőcsapatok kiszabadították őt, ő mégis képes volt három napot is túlélni a tenger fenekén.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Joan Ginther


  Joan a szerencsejáték koronázatlan királya. Első nagyobb nyereménye 5,4 millió dollár volt, majd 10 évvel később újra rámosolygott a szerencse, akkor 2 millió dollárt nyert. A sikerszéria azonban folytatódott, három év múlva további 3 millió dollárt nyert, majd a hab a történ 2008-ban következett, amikor egy Jackpot játékon 10 millió dollárt kaszált.

  Joannak így összesen 5,6 milliárd forintnak megfelelő dollárt ütötte a markát az idő alatt, kizárólag szerencsejátékból. Nekem pedig még egy szaros kettesem sincs soha…😒

 7. 7 Juliane Koepcke


  Juliane Koepcke 1971-ben egyedüli túlélőként mászott ki egy, az Amazonas folyó felett balesetet szenvedett repülőgép roncsai közül. Az akkor 17 éves lány a tragédia okozta sokk hatása ellenére arra volt kényszerítve, hogy majdnem egy teljes hétig a dzsungelben, vadállatok között éljen. Eddig tartott ugyanis, míg a mentőcsapat végre rátalált a gép roncsaira és egyúttal Juliane-ra.

 8. 8 Maarten de Jonge


  Maarten de Jonge, profi kerékpározónak jegye volt a 2014. március 8-án eltűnt Malaysia Airlines 370-es járatra, ám az utolsó pillanatban családi okok miatt le kellett mondania az utazást. Ez a döntés – mint később kiderült – megmentette a kerékpározó életét, a gép ugyanis eltűnt az óceán felett, balesetének pontos okait és körülményeit pedig mind a mai napig számos rejtély övezi.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Ann Hodges


  Ann Hodges az egyetlen ember a világon, akit bizonyítottan eltalált egy meteorit és túl is élte a nem mindennapi találkozást. Már ahhoz is elképesztő véletlen kell, hogy valakit egyáltalán eltaláljon egy meteorit, de ahhoz, hogy azt túl is éljük, gyakorlatilag semmi esélyünk.

  Egyes becslések szerint nagyobb esélyünk van rá, hogy hússzor megnyerjük a lottó főnyereményt, mint arra, hogy egy, a Földre érkező (a légkörben nem megsemmisülő) meteorit eltaláljon, és azt túl is éljük. Hát nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én inkább a lottónyereményt választanám.

 10. 10 Frane Selak


  A horvát zenetanár, Frane Selak élete valóságos szerencsesorozat. Első nagyobb mutatványa az volt, amikor megmenekült egy kisiklott és tóba borult vonat roncsaiból. Nem sokkal később egy szörnyű autóbalesetből kászálódott ki apróbb sérülésekkel, amit egy repülőgép baleset követett, ahol habár 19 utastársa életét vesztette, ő pár csonttöréssel megúszta a szerencsétlenséget.

  Ezt követte még néhány apróbb autóbaleset, míg végül az élet a vidámabb arcát is megvillantotta Franenek, aki a sok baleset és tragédia után, végül majd 300 millió forintot nyert egy horvát lottón. Nem semmi életpálya… 😯

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!