HIRDETÉS BEZÁRÁS

10 dolog, ami Indiában teljesen megszokott, de a világ más részén döbbenetet okoz

🔥 14 hozzászólás

  India egy olyan hatalmas és színes ország, hogy órákig beszélhetnénk róla, és még akkor is biztos, hogy lesz valami, amit nem mondtunk el róla. Itt nagyon különleges az éghajlat, a nyelv, a ruházat, és az emberek életmódja egyaránt. Indiában még azok a mindennapi tevékenységek is teljesen másképp néznek ki, melyeket egyébként a világ minden táján ugyanúgy végeznek az emberek.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál meg vagyunk győződve arról, hogy India történelme és kultúrája az egyik legkülönlegesebb és legcsodálatosabb a világon, ám éppen ebből fakadóan, a más országokban élő emberek számára ez kissé furcsának tűnhet olykor.

  1. 1 A kritikus napokban csak minden ötödik nő használ intim higiéniai termékeket.

   India noi higienia

   Az India vidéki területein élő nőknek csupán alig 20%-uk használ intimbetétet. A városokban ez a szám valamivel magasabb - körülbelül 50%. Ennek oka nemcsak a pénzben keresendő, bár értelemszerűen sokak számára ez is fájó pont.

   A helyiek számára azonban a menstruáció tabu témának számít, ezért a lányok gyakran nem is tudják, hogy mi az, míg meg nem történik velük. Egy nő ilyenkor tisztátalannak számít, ezért külön szobában vagy akár házon kívül kell lennie. Ezért a legtöbb nő ilyenkor próbálja elrejteni a menstruációját és sok lány például iskolába sem megy addig, míg el nem múlik.

   Ezenkívül Indiában az intim higiéniai termékeket luxusnak, nem pedig szükségszerűségnek tartják. A helyiek szívesebben költik a pénzt inkább dekoratív kozmetikumokra.

   A szokásos betétek, tamponok és kelyhek helyett a legtöbb nő azt használja, ami kéznél van: rongyot, szénát, sőt még homokot vagy hamut is.

  2. 2 Az indiaiak számára a padló is egy bútordarab.

   India emberek pihenes

   A régi hagyományok szerint nevelt indiaiak nem használnak ágyat, széket vagy asztalt - a földön esznek, ülnek és alszanak. A padlón aludni egyébként több okból is praktikus: nincs szükség légkondicionálásra, nem fáj a hátuk és nyugodtabban alszanak.

   Az alvóhely előkészítéséhez csak le kell teríteniük egy szőnyeget, reggel pedig nem kell pazarolni az időt ágyazással, csak össze kell tekerni és a sarokba állítani vagy a szekrénybe tenni a szőnyeget. Szóval egyben helytakarékos is.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Még a fiatal felnőttek is gyakran a szüleikkel alszanak.

   India szulokkel alvas

   Az indiai tinédzserek és fiatal felnőttek körében teljesen megszokott, hogy a szüleikkel alszanak az emberek, és ezt egyetlen családtag sem érzi kínosnak vagy kényelmetlennek.

   Még ha a házban egyébként több hálószoba is van, a család gyakran akkor is együtt alszik. Miért? Mert az indiai gyerekeknek és szülőknek nagyon szoros a lelki kapcsolatuk és nagyon komolyan veszik az egymással való törődést - ezt nagyon nehéz megérteni a más kultúrában felnőtt emberek számára.

  4. 4 Az indiaiak életének szerves része, hogy olajat dörzsölnek a fejbőrükbe.

   Indiai nok haja

   Ez egyfajta hagyomány és az alternatív gyógyászat kombinációja egyszerre. Az indiaiak különféle olajokat dörzsölnek a hajukba nap mint nap, nem meglepő tehát, hogy a hajuk erőssége és egészsége messze földön híres.

   A kókuszolaj itt különösen népszerű. Állítólag, ha ősz hajra viszik fel, akkor még a haj eredeti színét is visszaállítja.

   Itt szentségtörésnek számít, ha valaki nem használ fejbőrolajat. Nagyjából olyan, mintha nálunk valaki abbahagyná a fogmosást vagy a fürdést.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Indiában orvoshoz menni ostobább dolog, mint saját magunkat meggyógyítani.

   Indiai orvoslas

   Még egy vicc is van erre, miszerint minden indiai egy okleveles orvos is egyben. Ritka kivételektől eltekintve a helyiek tényleg inkább öngyógyítást végeznek, minthogy felkeressék az orvosukat. Ennek a hozzáállásnak több oka is van:

   • sokkal olcsóbb egy-két kanál mézet enni, mint megvenni azokat a tablettákat, amiket az orvos ír fel;
   • mindenki őszintén hiszi, hogy nincs olyan betegség, amit a kurkuma, a méz és a túró ne gyógyítana meg;
   • sokan gúnyt űznek azokból, akik egy orrfolyással például orvoshoz mennek, az indiai kultúrában ugyanis csak akkor kell orvoshoz menni, ha vérzik valamink.

   Az orvosoktól való távolságtartás bizonyos mértékig a hagyományoknak köszönhető: elvégre, ha évszázadokon keresztül a már említett három összetevővel kezelik az embereket, akkor minek változtatnának ezen?

  6. 6 A lányok különféle eszközökkel, köztük veszélyesekkel is próbálják fehéríteni az arcukat és a testüket.

   Indiai tisztalkodas

   Indiában szépségideálnak számít a fehér bőr. Minél fehérebb egy nő bőre, annál szebbnek tartják őt. Ennek okán elképzelhetetlen mennyiségű bőrfehérítő termék áll rendelkezésre a helyi kozmetikai piacon. A probléma azonban az, hogy a legnépszerűbb krémek olyan szteroidokat, hirdokinonokat és tretinoinokat tartalmaznak, amik hosszú távú használata a bőr hiperpigmentációjához és más kellemetlen következményekhez vezethet.

   Nemcsak kozmetikumokat használnak, a szegényebb nők például mosogatórongyokkal és kefékkel dörzsölik a bőrüket rendszeresen, annak reményében, hogy így majd "lemossák" magukról a sötét színt.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

14 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Nem ismerik a vécépapírt és nem tudják, mire jó a dobozos tej vagy a citromlé.
 • Nem használnak betétet, nem járnak orvoshoz, földön alszanak, szüleikkel alszanak... Ez mind-mind csak társadalmi szegénység és fejletlenség. Most irigyelni kéne őket? Nem értem ezt a cikket. Földön alszanak és nem fáj a hátuk? Aha persze. Felnőtt emberek és egy vitatkozós társadalomban az jó, hogy egy szobában alszanak a szüleikkel és nem egy másik szobában, az is beteges. Betét nélkül rongyokban csak bűzölögnek. Amit kimosni is nehéz és látványos. Ezzel nem titkolnak, hanem bemutatják, hogy véreznek. De legalább öko.Az kultúra szintű kuruzslás biztos tök hatékony. Nálunk is az. Hisz tele van a történelmünk jobbnál jobb példákkal. Egyszerre több ember (feltételezem idegen, de bocs ha nem) iszik egy üvegből? Ja ez tuti nem a szegénységről szól...Náluk néniznek meg bácsiznak? Fantasztikus... mint a dedóban.Ezeket valóban megszokták. Biztosan praktikumból xD
 • Ennyi erővel Magyarországról is lehetne írni pl. azt, hogy "a magyarok kultúrája milyen fura, az emberek nagy része nem luxusautóval jár, inkább tömegközlekednek" ... Nyilván ehhez semmi köze a pénznek. Nyilván. Sok szegény nő a betétet nem azért nem veszi meg, mert az olyan snassz, hanem mert a város, ahol ilyesmit kapni lehet, számukra olyan távol van, mint a Nap.
 • A szülőkkel alszanak, mert szoros a gyerek-szülő kapcsolata. De a menstruáló lányokat nem világosítják fel, és kirakják a házból, ha véreznek.. Ez aztán a "törődés". Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem indiainak születtem.. 
  • Milyen jó lenne ha engem is " kivonnának a forgalomból" arra az 1 hétre havonta! Minden nő tudja,hogy milyen nehéz,megterhelő menzeszkor dolgozi,pláne ha fizikai munkát végez. Én nagyon örülnék,ha elvonulhatnék,pihenhetnék azon a pár napon. Nekik milyen jó,hogy ezt megtehetik. Történjék ez bármilyen okból. Legalább az anpar nap az övék,nem zargatja őket senki.
   • Megtehetik? Nem, muszáj megtenniük. Ilyenkor nem elvonulhatnak, hanem elviszik és bezárják őket egy "menstruációs kunyhó"-nak nevezett ólba - ebbe már többen belehaltak, mert megfagytak/magukra gyújtották véletlenül. Ha a nő nem mondja el magától, hogy mikor menstruál, akkor levetkőztetik és ellenőrzik. Igen, akár idegenek is, mert szerintük ha ilyenkor a nők hozzáérnek valamihez, az tönkremegy.  Tényleg, ez milyen jó buli! Ja, nem.
   • nálunk is sokáig élt az a hiedelem, hogy a menstruáló nő nem vehet részt a befőzésben, illetve a nehéz napokon ne tegyél el befőttet, lekvárt, mert az megromlik.nyilván a higiénés szokásaink nyomán alakult ez is ki, hiszen itt Európában sem voltunk/vagyunk semmivel sem tisztábbak, mint a világ más népei. :)
 • Huhuuu a sok “okos” es “hozzaerto” kommemtelo, akik fel eletuket indiaban eltek, es mindent is tudnak az orszagrol👍🏻👍🏻👍🏻
  • Ez nem,, mindent is tudás" vagy ,,hozzáértés"! Ezeket mindenki tudja. Semennyire sem Indiai kultúra legmélye. Ez a kultúra alapjaiból egy kicsi.
 • Nem baj, senki sem tart fegyvert a fejetekhez hogy indiaban kell elnetek.... Osszatok meg velunk hogy M.O. mennyivel jobb es elhetobb orszag.... Na mire vartok?
 • 6 éve élek indiában előtte 3,5 évet pakisztánban éltem, eszem ágában sincs hazaköltözni magyarországra
 • Én aludtam már a szőnyegen,mert úgy beba.....tam mint atom. Na 3 napig fájt a medencém,a hátam,a vállam. A fejem csak félnapig. 
 • Róluk miért nem lehet hallani ezek ismeretében arról, hogy kűzdenek meg a jelenleg tomboló vírussal....1üvegből isznak, együtt alszanak, nem tisztálkodnak rendesen és tombol a higiénia náluk...erre is jó a méz, túró, citrom, chili?

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.