HIRDETÉS BEZÁRÁS

10+ bizonyíték rá, hogy Németország annyira különbözik más országoktól, mint az ég a földtől

Németország sok szempontból különbözik a többi európai országtól. 🇩🇪
🔥 3 hozzászólás

  A filmekben és tévésorozatokban a németeket gyakran egyszerű, rideg vagy akár egyenesen erőszakos emberekként mutatják be, ezért a Németországba utazó turisták eleinte kissé félnek, nehogy bajba kerüljenek az országban. Az ilyen filmekben látott dolgok azonban nem több mint rossz sztereotípiák, a német emberek pedig valójában rendkívül kedvesek, bár igaz, megvannak a maguk sajátosságaik.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál utánajártunk Németország viselkedési szabályainak, és most már pontosan tudjuk, mire számítsunk, amikor ebbe a rendkívül sokszínű országba látogatunk.

  11 A németek mindig elválasztó csíkot használnak a szupermarket szalagján.

  Német dolgok 021

  Az ilyen termékelválasztók minden németországi élelmiszerboltban megláthatók, és azok a turisták, akik elfelejtik használni vagy rosszul használják, azokra könnyen mérges szemmel nézhetnek a németek. A soron következő személy ugyanis nem fogja addig elkezdeni felpakolni a saját kosarának termékeit a szalagra, amíg meg nem látja, hogy az előző vásárló az elválasztó kihelyezésével jelzi: befejezte a pakolást.

  A pénztárnál az áruk elpakolásakor sietni kell: a németországi pénztárosok nagyon gyorsan dolgoznak, és nem várják meg, amíg a vásárló szatyorba szedi az áruját. A németek egyébként leggyakrabban nem szatyrokat használnak, hanem vászontáskákat, amelyeket minden vásárláshoz magukkal hoznak.

  10 A helyiek gyakran nem tartják tiszteletben a sort.

  Német dolgok 020

  Sok turista észreveszi, hogy ha a pénztárnál egy kis rést is hagyunk a sorban, valaki biztosan bepréseli magát. A németek nem nagyon szeretik az „aki előbb érkezik, az előbb kap kiszolgálást” elvet. És ha egy szupermarket nyit egy új pénztárat, akkor az első, aki odaszalad, biztosan az lesz, aki a sor legvégén állt. A helyiek nem sokat gondolnak a tisztességre, idő spórolásról van szó.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9 Németországban előnyben részesítik a készpénzt.

  Német dolgok 019

  Nem minden németországi üzlet fogadja el a hitelkártyákat, különösen a más országokban kibocsátottakat. Azok a turisták, akik nem ismerik ezt a sajátosságot, nehezen fognak tudni fizetni, és még mérgesen is néznek majd rájuk a helyiek, mivel nem szeretik, ha valaki feltartja előttük a sort. A helyzettel azonban általában könnyű megbirkózni: a nagyobb bevásárlóközpontokban mindig vannak ATM-ek, ahol készpénzt tudunk felvenni. Persze a legjobb, ha előre gondoskodunk erről.

  8 A németek sosem jönnek üres kézzel.

  Német dolgok 018

  Amikor a németek családtagjaikat, barátaikat vagy kollégáikat látogatják meg, biztosan hoznak magukkal valamilyen szimbolikus ajándékot. A turistának is érdemes ezt a szokást betartani, de némi fenntartással. Egy csokor virág teljesen helyénvaló lehet, de csak bizonyos határok között. Például nem szabad fehér virágot adni: ebben az országban a gyászt szimbolizálják, és a gyászhoz kötik ezeket.

  Annak érdekében, hogy ne kerülj bajba a virágokkal, választhatsz más ajándékot. Felnőtteknek egy doboz csokoládét illik ajándékba vinni, a fiataloknak pedig akár egy sós rágcsálnivaló vagy egy üveg üdítő is megteszi. A lényeg, hogy ne legyen üres a kezed.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Az emberek addig nem állnak fel a metrón, amíg a vonat teljesen meg nem állt.

  Német dolgok 017

  Németországban nem szokás a metróban előre felállni a helyünkről, és az ajtókhoz menni, ahogy például más nagyvárosokban. Az utasok megvárják, amíg a kocsi teljesen megáll, és csak ezután mennek a kijárathoz. Tudják, hogy elegendő idő áll rendelkezésre mind a leszálláshoz, mind az új utascsoport beszállásához. Ha egy külföldi már az állomáshoz közeledve felpattan a helyéről, hogy az ajtóhoz álljon, akkor a helyiek könnyen ki fogják szúrni, hogy turista.

  6 A németeket bosszantják a nyilvános helyeken zajló hangos beszélgetések.

  Német dolgok 016

  Sok országban, például Oroszországban vagy Spanyolországban a nyilvános helyeken való hangos beszéd vagy nevetés nem számít elítélendő dolognak. A németek viszont meglehetősen szigorúak e tekintetben. Így nem szokás mobiltelefonon beszélni a munkahelyen vagy a metrón. Ezért még ha egy turista tökéletesen is beszél németül, a hangerő könnyen elárulhatja, hogy csak látogató.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 22
  Létrejött!Első reakcióElső hozzászólás
  Piszkosabb mint Svájc, vagy Ausztria.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.