HIRDETÉS BEZÁRÁS
Érdekességek

10 bizarr tény az ókori görögök életéről, amit nem tanítottak meg nekünk az iskolában

  Az ókori Görögországról legtöbbször a filozófusok, tudósok, ókori épületek és a különféle mitológiai lények jutnak eszünkbe, pedig azért akad még egyéb érdekesség is velük kapcsolatban. Mint a történelem során sok más népcsoport, ők is sajátos módon álltak az élethez és sajátos, mai szemmel furcsának tűnő módon kezelték a különféle problémákat.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán most 10 ilyen őrült tényt gyűjtöttünk össze velük kapcsolatban, melyekről valószínűleg Te sem hallottál még korábban.

  1. 1 Az orvosok úgy vélték, hogy a fülzsír ízének kiemelkedő egészségügyi szerepe van, ezért a páciensek fülének váladékát ízlelve próbálták analizálni, hogy beteg-e az illető vagy sem.


  2. 2 Az izomfájdalmak csökkentésére a sportolóktól gyűjtött verejtéket használták, amit az alábbi képen látható eszköz segítségével, a rabszolgák "kapartak" le a sportolókról.


  3. 3 A görögök úgy vélték, hogy a nők különösen érzékenyek a szennyezettségre, ezért sok esetben furcsa módon próbálták megoldani a különféle egészségügyi problémáikat. Ha például azt szerették volna, hogy egy nő elvetéljen, akkor vörösborból és férfi ürülékből készült „turmixot” itattak vele.


  4. 4 Tüsszögés, mint fogamzásgátlás.


   Egyes ókori görög elméletek szerint, a terhesség elkerülése végett a nőnek tüsszögnie kellett a közösülés után. Más esetekben mézet vagy cédrusgumit dörzsöltek a nő nemiszervéhez, minden esetben eredménytelenül – természetesen.

  5. 5 Toalett papír helyett (ekkor még nem létezett) WC kefével törölték a feneküket. És a WC-t is természetesen.


  6. 6 Köveket raktak a halott emberek lábaira, kezeire és fejére, hogy ne tudjanak felkelni a sírjukból.


  7. 7 Lányhoz dobott alma = szerelmi vallomás.


   Ha egy modern férfi ki akarja mutatni az érzelmeit egy lány iránt, akkor legtöbbször együttérzést mutat, virágot vagy csokoládét ad neki, ilyesmi. Az ókori Görögországban a férfiak ilyenkor egy almát dobtak a kiszemelt lánynak.

  8. 8 A kis nemi szervekkel rendelkező férfiakat vonzónak tartották.


  9. 9 A tornákra és sportversenyekre való felkészülés közben a görögök meztelenül gyakoroltak, mivel nem volt külön ruhájuk erre a célra.


  10. 10 Az egybenőtt szemöldökű lányokat vonzónak tartották és irigykedett rájuk a többi nő.


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.