HIRDETÉS BEZÁRÁS

Amikor elhagyunk egy szállodai szobát, mindannyiunknak be kell tartania ezt a 7 etikett szabályt

A szállodákban is vannak írott és íratlan szabályok.
Szólj hozzá

  A statisztikák szerint az üzleti utak miatt utazók évente átlagosan 88 éjszakát töltenek szállodákban. A szállodák pedig szerte a világon mindent megtesztnek azért, hogy a szobáikat otthonossá varázsolják a vendégeik számára. Sokan azonban nem tudják, hogy nem elég pusztán kifizetni a hotelszobák árát, bizonyos illemszabályokra még ilyenkor is oda kell figyelni.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál készítettünk egy listát azokról a szabályokról, amiket mindenkinek be kell tartania, mielőtt kicsekkol egy szállodai szobából.

  1 Ne hajtsd össze a koszos törülközőket

  Szállodai etikett

  A szállodai dolgozók azt mondják, hogy a használt törölközőkkel való helyes bánásmód az, ha egy meglehetősen egyértelmű helyre gyűjtjük össze őket, például a kádba vagy a fürdőszoba padlójára, ami megkönnyíti számukra, hogy összeszedjék és kitisztítsák őket. Ne hajtogasd össze őket egy polcon, mert így nehéz megállapítani, hogy valóban használták-e őket vagy sem.

  2 Ne vesd be az ágyat

  Szállodai dolgok 014

  Udvariasnak tűnhet egy gyors takarítást végezni, mielőtt elhagyjuk a szállodai szobánkat. Például eltávolíthatjuk a hajszálakat a kádból és letörölhetjük a kifröccsent dolgokat a különböző felületekről. Meglepőnek tűnhet, de néhány ember még a vécét sem húzza le használat után! Azonban semmi szükség nincs arra, hogy rendbe tegyük az ágyat, mert a szállodai takarítónőknek ígyis-úgyis újra meg kell csinálniuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Hagyj borravalót

  Szállodai dolgok 013

  A borravalók nagyon nagyra értékelik a szállodaiparban, mivel a fizetés általában alacsony, de a munkájuk mégis elég nehéz. Ezért fontos, hogy ne felejtsük el megköszönni azoknak az embereknek, akik kényelmes tartózkodást biztosítottak nekünk egy kis borravalóval. Ne felejtsd el, hogy különböző emberek takaríthatják a szobádat minden nap, ezért célszerű lehet nem csak az utolsó napon egy nagy borravalót hagyni, hanem inkább több kicsit. A tapasztalt utazók azt tanácsolják, hogy ha mégis az utolsó napon hagysz borravalót, akkor hagyj mellette egy cetlit, amiben leírod, hogy a takarítók osszák szét egymást között a pénzt.

  4 Szedd össze a szemetet

  Szállodai dolgok 012

  Ne hagyj szemetet mindenhol, gyűjtsd össze őket. A szállodai szolgálatnak sok időbe telik összegyűjteni a használt üvegeket és dobozokat a szobából. Ha sok szemetet halmoztál fel, kérhetsz egy műanyag zacskót, hogy minden beleférjen. Ezt gyakran csinálják az utazók.

  5 Nyisd ki az ablakokat, hogy szellőzzön a szoba

  Tower_Room

  A szobalányoknak nagyon gyorsan kell takarítaniuk a szobákat, hogy más vendégek is be tudjanak jelentkezni, ám nem mindig könnyű megfelelően kiszellőztetni a teret. Igazi szívességet teszel nekik, ha nyitva hagyod az ablakokat, hogy felfrissítsd a szoba levegőjét, állítják a szálloda vezetők. A meleg hónapokban akár a légkondit is bekapcsolhatod.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6 Rendezd úgy a bútorokat és a kiegészítőket, ahogy megérkezéskor voltak

  Szállodai dolgok 011

  Az utazók azt javasolják, hogy a tévé távirányítóját tegyük a tévéállványra, az evőeszközöket az asztalra, és a székeket a helyükre. Egy takarítónak körülbelül 20-30 percbe telik, hogy a szoba tökéletesnek látszódjon, ezért az ilyen dolgok elrendezése nagyban megkönnyíti a munkáját.

  7 Ne használj olyat, amire nincs szükséged

  Szállodai dolgok 010

  Ha egyedül utazol, és egy kétágyas szobát kapsz, ne használd mindkettőt. Elég lehet csak egy ágyat használni, ezzel nagyban megkönnyítheted a szobaszervíz munkáját. Ez vonatkozik minden másra is, amit nem használsz, és ennek köszönhetően érintetlen marad.

  Te mit szoktál csinálni mielőtt elhagyod a szállodai szobát? Oszd meg velünk hozzászólásban!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.