HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÉletmódÉrdekességek

A tudomány szerint, ha hisztis barátnőd van, az jót tesz az egészségednek

  Ha korábban sokat panaszkodtál a barátnőd rossz hangulatára, esetleg az állandó kéréseire vagy idegeskedésére, akkor lehet, hogy most minden megváltozik. Egy tanulmány szerint ugyanis az erős karakterű nők valóságos kincsek lehetnek azok számára, akik képesek kezelni őket egy kapcsolatban, mivel többek között olyan betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentik, mint például a cukorbetegség.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most szeretnénk megosztani veletek ennek az érdekes tanulmánynak a részleteit, mely után könnyen lehet, hogy te is másképp nézel majd a „tökéletes” vagy esetleg „kevésbé tökéletes” kapcsolatokra.

  A rossz hangulat előnyei

  Rossz kedélyű barátnő
  ©  Bride Wars / 20th Century Fox

  Az erős karakter sok vita tárgyát képezheti, de ettől függetlenül megvannak a maga előnyei. Erre a következtetésre a  Michigan Állami Egyetem és a Chicagói Egyetem szakemberei jutottak, akik azt tanulmányozták, hogy a párkapcsolat minősége hogyan hat a benne lévő emberek egészségére, különös tekintettel például a cukorbetegség kialakulásának kockázatára.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Fontos tényezők

  10 dolog amit utálok
  © Ten things I hate about you / Jaret Entertainment

  A tanulmány 1228 ember részvételével készült és olyan változókra is kitértek, mint a párkapcsolattal való elégedettségi szint , a partnerek bizalma és nyitottsága egymás felé, az egymással kapcsolatban megfogalmazott követelések vagy kritikák mennyisége, illetve a másik személy iránti boldogságérzet, függetlenül attól, hogy együtt vannak-e a párok vagy sem.

  Az eredmény eltérő lett a nőknél és a férfiaknál

  Bridget Jones naplója
  © Bridget Jones’s Diary / Studio Canal

  A tanulmány eredménye nemtől függően eltérő eredményeket mutat. A tudósok megvizsgálták, és azok között a nők között, akik pozitív párkapcsolatban élnek csökkent a jövőbeni cukorbetegség kialakulásának kockázata. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy érzékenyebbek a partnerükkel történő kapcsolattartásban és interakciókban, ami ezáltal nagy hatással van az anyagcseréjükre és az egészségükre.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Kisebb az esély a cukorbetegségre

  The breakup
  ©  The Breakup / Wild West Picture Show Productions

  A tanulmány készítőit meglepték a férfiak eredményei, mivel esetükben teljesen eltérő eredmény született, mint a nőknél. A férfiak esetében azoknál, akik azt állították, hogy egy temperamentumos nővel élnek együtt, aki gyakran kritizálja őket vagy támaszt követeléseket velük szemben, kisebb a valószínűséggel alakul ki cukorbetegség a jövőben.

  Kontrollkészség

  Másnaposok
  ©  The Hangover / Legendary Pictures

  A férfiak esetében egy rossz kedélyű nő mellett nemcsak alacsonyabb a cukorbetegség kialakulásának kockázata, de nagyobb eséllyel képesek kontrollálni a már kialakult cukorbetegségeket, illetve más egyéb betegségeket is. A kutatók kimutatták, hogy ennek nem a párkapcsolaton belüli heves konfliktusok az okai, hanem sokkal inkább az, hogy a nők gyakran kritizálják vagy támasztanak követeléseket a férfiak egészségével kapcsolatban.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Az intelligencia jele

  Dr szöszi
  ©  Legally Blonde / Metro Goldwyn Mayer Studios

  Úgy tűnik, hogy az erős temperamentumú nők tudják, hogyan hozzák meg a lehető legjobb döntéseket, mivel okosabbak – derült ki a Sydney-i Új-Dél-Wales Egyetem Pszichológiai Karának tanulmányából. Az ilyen nők sokkal szkeptikusabbak, ezáltal objektívebb és átgondoltabb döntéseket hoznak, illetve tudják, hogyan közvetítsék mások felé a lehető legmeggyőzőbben és leghatékonyabban az üzeneteket. Talán ez az oka annak, hogy a férfiak jobban odafigyelnek rájuk, és ennek köszönhetően a saját egészségükre is.

  Az erős temperamentum negatív oldala

  Távkapcs
  © Click / Revolution Studios

  Az erős karakternek van néhány előnye, de Juan Manuel Romero Villa „El que se enoja, engorda” (Aki dühös, az meghízik) című könyve szerint a gyakran rossz hangulatú emberekben olyan gyakran szabadul fel az adrenalin és a kortizol, hogy ez könnyen gyulladást okozhat, mely végső soron súlygyarapodáshoz vezet.

  Szerinted milyen pozitív és negatív tulajdonságiak vannak az erős karakterű embereknek?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.