HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

A mérgező családtagokkal való kapcsolatok megszakítása teljesen rendben van, és itt vannak az okok, hogy miért

Az ember a saját családjától sem tűr el mindent.

  Úgy tartják, hogy a családi kötelékek a legerősebb kötelékek, amiket egy ember az életében köthet. Legyen szó akár vér szerinti családról, akár választott családról, ezektől az emberektől mindig elvárjuk, hogy szeressenek minket, és soha ne bántsanak meg. Néha azonban egyes családtagok túlságosan mérgezővé válnak, és ha semmi más nem használ, akkor ilyenkor megfelelő megoldás lehet a kapcsolat teljes megszakítása.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 9 olyan élethelyzetet szeretnénk megosztani veletek, amikor a mérgező családtagokkal való kapcsolat megszakítása teljesen rendben van és érthető.

  9 Sokat beszélnek rólad

  Mérgező családi kapcsolat 019
  My Big Fat Greek Wedding 2 / Universal Pictures

  A családunknak olyan emberekből kell állnia, akikkel megoszthatjuk a legbelsőbb titkainkat, jó tanácsot kérhetünk, vagy egyszerűen csak osztozhatunk velük az örömünkben. Ha azonban a családtagjaid kiteregetik a személyes titkaidat, maradj távol tőlük, vagy legalábbis tanuld meg tartani a szádat. Szokj hozzá, hogy a családon belül nemcsak a titkaidat kell titokban tartanod, hanem életed azon lényeges eseményeit is, amikről nem akarod, hogy kikerüljenek a családból: senkinek sincs joga ahhoz, hogy a magánéleted részleteit az otthonodnak nevezett helyen kívülre vigye.

  8 Elítélnek téged

  Mérgező családi kapcsolat 018
  Monster-in-Law / New Line Cinema

  Az egészséges kritika jó dolog. Segít abban, hogy más szemszögből nézzük magunkat, és megértsük, milyen hibákat követünk el. És nagyon gyakran a családtagjaink őszinte véleménye segít abban, hogy fejlődjünk. Ha azonban a kritika gyakran ismétlődik, agresszív megfogalmazású vagy rombolja az önbecsülésünket, akkor itt az ideje, hogy kivágjuk ezeket a mérgező embereket az életünkből.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Csak akkor keresnek, ha szükségük van valamire

  Mérgező családi kapcsolat 017
  The Great Gatsby / Warner Bros. Pictures

  Egy mérgező családtag akkor jelenik meg az életedben, ha van valami, amiből hasznot húzhat, vagy amit kihasználhat. Amint a feladatot elvégezték, gyorsan eltűnnek a következő alkalomig, amikor újra felhasználhatják a „képmutató kedvességüket”. Tudod, mi történik azonban, amikor neked lenne szükséged a segítségükre? Rengeteg kifogást fogsz hallani, hogy miért nem tudnak most segíteni neked (már ha egyáltalán válaszolnak).

  6 Manipulálnak téged

  Mérgező családi kapcsolat 016
  Pride and Prejudice / British Broadcasting Corporation

  Az egészséges kapcsolatok azok, amelyekben szabadnak és boldognak érzed magad. Ha azonban folyamatosan bűntudatot, stresszt és ítélkezést érzel, nem gondolod, hogy nincs szükséged ilyen kapcsolatra az életedben? A manipulátorok bármit megtesznek azért, hogy ellenőrzésük alatt tartsanak téged, az életedet és különösen a figyelmedet, bármit is ennek az ára. Amikor az egyszerű trükkök már nem működnek, akkor nehéz tüzérségre váltanak, ami mind a mentális, mind a fizikai egészségedet károsíthatja.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.