HIRDETÉS

9 hülyeség, amit minden nap gondolkodás nélkül csinálunk

  Miután egyszer megtanulunk valamit, és annyira berögződik, hogy a mindennapi rutinunk részét képezi, az agyunk ritkán kérdőjelezi meg annak hatékonyságát. Bizonyos szokásainkat még a szüleink kényszerítették ránk, másokat magunktól sajátítottunk el, követve például az aktuális trendeket és divatirányzatokat. De mi van, ha azt mondjuk, hogy néhány ilyen mindenki által ismert szokás valójában teljes ostobaság?

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál biztosak vagyunk benne, hogy a saját biztonságunk érdekében időnként utána kell járnunk minden információnak, függetlenül attól, hogy mennyire meggyőző, vagy milyen régóta alkalmazzuk. Most is ezt tettük, és 9 hétköznapi szokásról kiderült, hogy valójában teljes ostobaság.

  1. 1 ,,Nem szabad a vizet kétszer egymás után felforralni"

   dbee09591ebf20febe13e366d1

   Sokan úgy gondolják, hogy a vizet nem szabad kétszer egymás után felforralni, mivel rákkeltő anyagok képződnek benne, és úgynevezett "nehézvíz" jön létre, amiben deutérium szabadul fel, mely végső soron a test öregedéséhez vezet. A tudósok legújabb kutatásai azonban bebizonyította, hogy ez nem több, mint egy mítosz.

   Maga a víz valóban tartalmaz bizonyos elemeket, például deutériumot, fluoridokat és nitrátokat, de a számuk olyan kicsi, hogy nincsenek hatással a testre, ráadásul semmi közük a víz újraforralásához, alapból megtalálhatók a vízben.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 ,,A száraz kefés masszázs segít megszabadulni a narancsbőrtől"

   1c672c51ed86d5e9f6ada8efdd

   A nagy népszerűségnek örvendő száraz kefés masszázsok egyáltalán nem szüntetik meg a narancsbőrt, ráadásul számos olyan mellékhatásuk is létezik, amit szeretnek elhallgatni előlünk. A kefék és bőrradírok használatánál érdemes mérlegelni, hogy a napi dörzsölés rendkívüli mértékben próbára teszi a bőrt, ami így veszít a rugalmasságból, megsérülhet és kiszáradhat. Hatékonyabb megoldás a narancsbőr elleni harcban, ha saját magunknak masszírozzuk a bőrünket.

  3. 3 ,,A hálózat eléréséhez fel kell emelni a telefont"

   dab3b2545f92272581df3c845f

   A hollywoodi filmek elhitették velünk, hogy ha nincs térerő vagy internet, akkor egyszerűen fel kell tartani a telefont annak reményében, hogy majd visszajön. Ez azonban semmit sem segít. A mobiltelefonok hálózata egyenletesen oszlik szét a különböző területeken, amiket maximum az befolyásol, hogy zavarja-e valamilyen nagy épület például a jel útját. Ilyen esetekben tehát a telefon felemelése teljesen felesleges, jobban tesszük, ha egyszerűen odébb megyünk néhány méterrel.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 ,,Az edzés előtti nyújtás jót tesz a testnek"

   87e4c25aa5b9749b4f0bd20946

   Fontos leszögezni, hogy a nyújtásnak két típusa van: statikus és dinamikus. A kutatók hosszasan tanulmányozták az első típust, és arra a következtetésre jutottak, hogy a statikus nyújtás nem túl jó módja az aktív edzés előtti bemelegítésnek. Nemcsak, hogy nem csökkenti a sérülések kockázatát, de gyengíti is az izmok állóképességét, így romlik az edzés intenzitása, különösen például futás esetén.

  5. 5 ,,Étkezés után nem szabad azonnal úszni"

   953e335bafa31ad592e57ce7a0

   A régi hiedelmet, miszerint étkezés után legalább 30 percet kell várnunk, mielőtt vízbe megyünk, még a szüleink hitették el velünk. Valójában azonban ez nem más, mint egy mítosz, melynek alapját az az elmélet képzi, miszerint egy kiadós étkezés után a vér az emésztőrendszerbe áramlik, és nem táplálja megfelelően a karokat, a lábakat és a tüdőt. Valójában azonban annyi vér van az emberi testben, hogy az egy kiadós étkezés után is tökéletesen működik. Másik népszerű érv a mítosz mellett, hogy az étkezés utáni intenzív hasi mozgás nem túl jó ötlet, ám ez nem terjed ki jelentősen az úszásra, ezért a szakértők nem látnak problémát az étkezés utáni vízbe ereszkedésben.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

15 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • 5. Ezt szerintem azért találták ki a szülők,hogy a gyerek evés után ne egyből mennyen vissza ugrálni pancsolni hanem üljön egy kicsit a gyomrába,mert ha bele rókázik a medencébe akkor annyi volt a pancsolás :D 
 • 1. Aki ezt magának is elhiszi az elmebeteg. Ilyen erővel ha 3-szor forraljuk fel a vizet, akkor sav lesz belőle.8. Azért mondják ezt a szülők, mert imádja a mai társadalom, hogy ha dagadtak a gyerekek. A víz csak hamarabb okozna teltségérzetet. Jó fogyási tipp: igyál 1 pohár vizet evés előtt.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!