HIRDETÉS BEZÁRÁS
Életmód

16 ajándék, amire csak annyit lehet mondani: „Inkább az árát adtad volna oda”

  Mindenki tudja, hogy nem az ajándék a fontos, hanem az, hogy gondoljunk a másikra. Ugyanakkor, mindannyian kaptunk már legalább egyszer az életünkben olyan fölösleges és haszontalan ajándékot, amit tényleg kár volt megvenni. Az ilyen ajándékokat leggyakrabbak kidobják, tovább adják vagy érintetlenül hagyják és megfeledkeznek róluk az emberek.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál hosszas gondolkodás után állítottuk össze a most következő listát, melyen a legnépszerűbb, mégis legfölöslegesebb ajándékokat gyűjtöttük össze, amikre leggyakrabban csak annyit mondanak az emberek: „Bárcsak az árát adtad volna inkább ide.”

   1. 1 Állatfigurás puha papucs.

    ffe1fb5a0f83df930a1b69dc4f
    © Bill Bradford / flickr

    A plüss papucsoknak számos jelentős hátrányuk van: a legtöbb esetben például szintetikus anyagokból készülnek, ami miatt az emberek lába könnyen beléjük izzad és büdös lesz. Továbbá nincs bennük ortopéd talpbetét, a gyakori mosástól pedig gyorsan deformálódnak és elvesztik eredeti alakjukat. Ráadásul csak azért, mert nekünk tetszik mondjuk egy nyulas, macskás, kutyás, stb. dizájn, nem biztos, hogy annak is fog, akinek vesszük.

   2. 2 Drága üdvözlőlapok.

    pexels lisa 1652103 1
    © Lisa / pexels

    A minden különösebb üzenet nélküli színes képeslapok a leglelketlenebb és leghaszontalanabb kiegészítői egy ajándéknak. Ha nem is dobják ki őket azonnal, akkor valószínűleg úgy elteszik, hogy soha többé nem találják meg. Egészen más a helyzet az egyedi készítésű képeslapokkal és azokkal, amelyekbe az emberek valami olyan fontos vagy esetleg érzelmes szöveget írnak, ami miatt tényleg szükséges üdvözlőlapot adni valakinek.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Képkeretek és fotóalbum.

    pexels lisett kruusimae 10322819 1
    © Lisett Kruusimäe / pexels

    Manapság már a fényképeket leggyakrabban valamilyen elektronikus adathordozón tárolják az emberek. Ritkán nyomtatják ki őket, ezért a képkeretek szépen lassan idejétmúlt ajándékká váltak. Az üres fotóalbum szintén, hiszen ma már nincsenek olyan előhívott és/vagy kinyomtatott képek, amikkel megtölthetnék az emberek.

   4. 4 Letéphető falinaptárak.

    pexels olya kobruseva 5408810
    © Olya Kobruseva / pexels

    Nem kell jósnőhöz menni azért, hogy tudjuk: senki sem fog örülni egy ilyen ajándéknak. A különböző dizájnban kapható falinaptárak kinézete aligha fog tetszeni a megajándékozott személynek annyira, hogy tényleg kiakassza a saját otthonában.

   5. 5 Csészék vagy bögrék díszdobozban.

    pexels дарья сергунина 8306605
    © Дарья Сергунина / pexels

    A díszes csészék és bögrék jól néznek ki, de nem túl praktikus ajándékok. Az emberek az ilyen dolgokat szeretik maguknak megvásárolni, ezért nagyon kicsi annak az esélye, hogy egy másoktól ajándékba kapott bögrét például annyira kedveljenek, hogy mindennap használjanak és ne a szekrény mélyére dugva gyűjtsék vele a port.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   6. 6 Ejtőernyős ugrás és egyéb extrém dolgok.

    pexels pixabay 39608
    © Pexels

    Nem mindenki szeret vagy mer extrém szórakozást kipróbálni. Érdemes ezért előbb jól átgondolni, hogy tényleg jó ötlet-e valakinek például egy bungee jumping-ra szóló jegyet venni, mert könnyen lehet, hogy sosem lesz használva.

   7. 7 Felesleges vagy elavult konyhai kiegészítők.

    d64e4254fa8ace39fa87d7e515
    © Sovva / pikabu , © bananovicsbanan / pikabu

    Ha nem vagy biztos abban, hogy a megajándékozott személynek valóban szüksége van egy ilyen eszközre a konyhában, akkor jobb, ha nem is veszel. Nem valószínű, hogy egy fiatal lány például, aki egyébként sem gyakran főz magának, örülni fog egy elektromos grillnek, ahogy valószínűleg egy szigorú üzletembert sem lehet lekenyerezni egy fondü készlettel.

   8. 8 Cserepes virág

    pexels anastasia shuraeva 7647223
    © Anastasia Shuraeva / pexels

    Nem mindenki élvezi a szobanövények gondozását, ráadásul mindig fennáll az allergia kockázata egy bizonyos virággal szemben. Egyébként jobb, ha senkinek sem adunk olyan ajándékokat, amivel plusz munkát vagy problémát okozhatunk másoknak, ellenkező esetben könnyen lehet, hogy minket hibáztatnak majd érte.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

3 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Csak én vagyok úgy vele hogy csak olyan embernek adok ajándékot akit ismerek? Annak meg nyilván olyat adok aminek örül. Illetve még annyi hogy szerintem tök mindegy hogy mit adunk valakinek ha szívből adjuk. Én bármilyen szívből kapott ajándéknak örülök. Pláne ha az egy szép bögre vagy aranyos növény vagy egy vicces mamusz. 
 • 10,182
  Létrejött!KvízmesterNetkukac20 hozzászólásElső hozzászólásBeszélgetésindítóTörzsvendég10 hozzászólásKommentkirályÖregmotoros
  A két évek óta aktívan használt kávésbögrém ajándék volt, az egyik kerek szülinapra, a másik karácsonyra. Tény, hogy nem random bögrék egy bolt polcáról, hanem egyedi, nekem szóló felirattal / képpel készültek (mint a hímzett törölközők, háháhá...).Kollégáimtól meg évről évre macskás naptárat kapok év eleji névnapomra, mert tudják, hogy örülök neki.(Oké, a szendvicssütő tényleg hülye ötlet volt, miután három éve nem eszem kenyérféléket, de értékeltem a gesztust...)
 • Aki ezt a cikket írta, ne ajándékozzon soha senkinek semmit! Volt 1-2, amik tényleg borzalmas ajándék, pl a felesleges porfogók (figurák, hógömbök, manók, angyalkák), de az itt felsorolt ajándékok kb 2/3-a kifejezetten hasznos vagy vicces. Olyat vegyél, amit használni is tud az illető és nem a szekrényben fog porosodni

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.