HIRDETÉS
Életmód

16 ajándék, amire csak annyit lehet mondani: “Inkább az árát adtad volna oda”

Mindenki tudja, hogy nem az ajándék a fontos, hanem az, hogy gondoljunk a másikra. Ugyanakkor, mindannyian kaptunk már legalább egyszer az életünkben olyan fölösleges és haszontalan ajándékot, amit tényleg kár volt megvenni. Az ilyen ajándékokat leggyakrabbak kidobják, tovább adják vagy érintetlenül hagyják és megfeledkeznek róluk az emberek.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál hosszas gondolkodás után állítottuk össze a most következő listát, melyen a legnépszerűbb, mégis legfölöslegesebb ajándékokat gyűjtöttük össze, amikre leggyakrabban csak annyit mondanak az emberek: „Bárcsak az árát adtad volna inkább ide.”

  1. 1 Állatfigurás puha papucs.


   A plüss papucsoknak számos jelentős hátrányuk van: a legtöbb esetben például szintetikus anyagokból készülnek, ami miatt az emberek lába könnyen beléjük izzad és büdös lesz. Továbbá nincs bennük ortopéd talpbetét, a gyakori mosástól pedig gyorsan deformálódnak és elvesztik eredeti alakjukat. Ráadásul csak azért, mert nekünk tetszik mondjuk egy nyulas, macskás, kutyás, stb. dizájn, nem biztos, hogy annak is fog, akinek vesszük.

  2. 2 Drága üdvözlőlapok.


   A minden különösebb üzenet nélküli színes képeslapok a leglelketlenebb és leghaszontalanabb kiegészítői egy ajándéknak. Ha nem is dobják ki őket azonnal, akkor valószínűleg úgy elteszik, hogy soha többé nem találják meg. Egészen más a helyzet az egyedi készítésű képeslapokkal és azokkal, amelyekbe az emberek valami olyan fontos vagy esetleg érzelmes szöveget írnak, ami miatt tényleg szükséges üdvözlőlapot adni valakinek.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Képkeretek és fotóalbum.


   Manapság már a fényképeket leggyakrabban valamilyen elektronikus adathordozón tárolják az emberek. Ritkán nyomtatják ki őket, ezért a képkeretek szépen lassan idejétmúlt ajándékká váltak. Az üres fotóalbum szintén, hiszen ma már nincsenek olyan előhívott és/vagy kinyomtatott képek, amikkel megtölthetnék az emberek.

  4. 4 Letéphető falinaptárak.


   Nem kell jósnőhöz menni azért, hogy tudjuk: senki sem fog örülni egy ilyen ajándéknak. A különböző dizájnban kapható falinaptárak kinézete aligha fog tetszeni a megajándékozott személynek annyira, hogy tényleg kiakassza a saját otthonában.

  5. 5 Csészék vagy bögrék díszdobozban.


   A díszes csészék és bögrék jól néznek ki, de nem túl praktikus ajándékok. Az emberek az ilyen dolgokat szeretik maguknak megvásárolni, ezért nagyon kicsi annak az esélye, hogy egy másoktól ajándékba kapott bögrét például annyira kedveljenek, hogy mindennap használjanak és ne a szekrény mélyére dugva gyűjtsék vele a port.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 Ejtőernyős ugrás és egyéb extrém dolgok.


   Nem mindenki szeret vagy mer extrém szórakozást kipróbálni. Érdemes ezért előbb jól átgondolni, hogy tényleg jó ötlet-e valakinek például egy bungee jumping-ra szóló jegyet venni, mert könnyen lehet, hogy sosem lesz használva.

  7. 7 Felesleges vagy elavult konyhai kiegészítők.


   Ha nem vagy biztos abban, hogy a megajándékozott személynek valóban szüksége van egy ilyen eszközre a konyhában, akkor jobb, ha nem is veszel. Nem valószínű, hogy egy fiatal lány például, aki egyébként sem gyakran főz magának, örülni fog egy elektromos grillnek, ahogy valószínűleg egy szigorú üzletembert sem lehet lekenyerezni egy fondü készlettel.

  8. 8 Cserepes virág


   Nem mindenki élvezi a szobanövények gondozását, ráadásul mindig fennáll az allergia kockázata egy bizonyos virággal szemben. Egyébként jobb, ha senkinek sem adunk olyan ajándékokat, amivel plusz munkát vagy problémát okozhatunk másoknak, ellenkező esetben könnyen lehet, hogy minket hibáztatnak majd érte.

  9. 9 Hétköznapi (hasznos) háztartási cikkek.


   A konyhai kesztyűk, konyharuhák, kanál alátétek és egyéb konyhai eszközök nem túl ünnepiek, túlságosan megszokott és mindennapos dolgok. Ha indoklás és minden különösebb alkalom nélkül adjuk valakinek, akkor persze praktikusak és kedves, hogy gondoltunk rájuk, de születésnapokra vagy karácsonyra nem tanácsos ilyet venni.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  10. 10 Régi vagy olcsó ékszerek


   A divat folyamatosan változik. Azok a dolgok, melyekről néhány éve még mindenki álmodott, könnyen lehet, hogy manapság már cikinek számítanak. Ne hagyatkozzunk a saját stílusérzékünkre akkor, amikor másvalakinek veszünk ékszert ajándékba, mert nincs rá garancia, hogy neki is tetszeni fog. Hasonló a helyzet az olcsó ékszerekkel, melyek nagyon rossz ajándékok, a legtöbb esetben pedig nem lesz tőlük őszinte az emberek mosolya.

  11. 11 Szintetikus ágyneműk


   A szintetikus anyagokból készült ágynemű és a jó minőségű, pihentető alvás egyszerűen összeférhetetlenek. A nem természetes anyagokból készült ágyneműk általában már az első mosással veszítenek a megjelenésükből, ráadásul gyorsan elhasználódnak és még akár allergiát is okozhatnak. Egy rossz minőségű és olcsó ágynemű kétségkívül az egyik legrosszabb ajándék.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 Törülköző hímzett felirattal.


   A 2000-es években nagyon népszerűek voltak a különféle személyre szabott törülközők, mindenkinek volt legalább egy névre szóló törülközője. Ma egy ilyen ajándék már nem túl eredeti és kreatív, az emberek elvesztették a névre szóló törülközők iránti rajongásukat.

  13. 13 Felesleges háztartási gépek.


   A háztartási gépek, amik nélkül eddig is jól megvoltak az emberek nem valószínű, hogy létfontosságúak, és pláne nem valószínű, hogy lesz nekik elég hely a konyhában. Persze vannak kivételek, de a legtöbb esetben csak egyszer-kétszer használják ezeket az emberek, majd elrakják a kamrába vagy a szekrénybe és soha többé nem veszik őket elő.

  14. 14 Figurák és ajándéktárgyak


   A színes és tarka figurák, ajándéktárgyak vagy egyéb apróságok tömkelege túlzsúfolhatja a polcokat, amiktől azok rendezetlen hatást keltenek. Mindenki tudja, hogy az emberek általában akkor vásárolnak ilyen dolgokat, amikor ötletük sincs arra, hogy mit kellene venni - ezért nem a legszerencsésebb ajándékok.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  15. 15 Olcsó fejmasszírozó


   Nincs olyan ember a világon, aki ne ismerné ezeket a masszírozó eszközöket. Még ma is sokan vesznek ilyet a kollégáiknak és rokonaiknak, pedig nagyon elavult és lerí róla, hogy egy olcsó, semmitmondó ajándék. Ma már számos modern masszírozógép létezik minden testrészhez, ízléshez és pénztárcához, ezért érdemes jobban körülnézni, mielőtt megvesszük az első ilyet, amit meglátunk a boltban.

  16. 16 Ehetetlen sütemények és virágcsokor-utánzatok


   Egy pelenkatorta első ránézésre kreatív, de valljuk be, nem túl higiénikus egy olyan pelenka-halom, ami egy (vagy több) idegen ember kezén is átment. A nem virágokból (pl. plüssjátékokból) készült virágcsokrok hasonlóan rossz ajándékok, melyekből csak porfogó lesz és foglalja az értékes helyet a házban. Tipikusan olyan ajándék, amit kár kidobni, de nincs hová tenni.

   Szerinted mi a leghaszontalanabb ajándék?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 comments

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Csak én vagyok úgy vele hogy csak olyan embernek adok ajándékot akit ismerek? Annak meg nyilván olyat adok aminek örül. Illetve még annyi hogy szerintem tök mindegy hogy mit adunk valakinek ha szívből adjuk. Én bármilyen szívből kapott ajándéknak örülök. Pláne ha az egy szép bögre vagy aranyos növény vagy egy vicces mamusz. 
 • A két évek óta aktívan használt kávésbögrém ajándék volt, az egyik kerek szülinapra, a másik karácsonyra. Tény, hogy nem random bögrék egy bolt polcáról, hanem egyedi, nekem szóló felirattal / képpel készültek (mint a hímzett törölközők, háháhá...).Kollégáimtól meg évről évre macskás naptárat kapok év eleji névnapomra, mert tudják, hogy örülök neki.(Oké, a szendvicssütő tényleg hülye ötlet volt, miután három éve nem eszem kenyérféléket, de értékeltem a gesztust...)

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Ezek is érdekelhetnek

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.