Legrosszabb ajándékok

16 ajándék, amire csak annyit lehet mondani: “Inkább az árát adtad volna oda”

Mindenki tudja, hogy nem az ajándék a fontos, hanem az, hogy gondoljunk a másikra. Ugyanakkor, mindannyian kaptunk már legalább egyszer az életünkben olyan fölösleges és haszontalan ajándékot, amit tényleg kár volt megvenni. Az ilyen ajándékokat leggyakrabbak kidobják, tovább adják vagy érintetlenül hagyják és megfeledkeznek róluk az emberek.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál hosszas gondolkodás után állítottuk össze a most következő listát, melyen a legnépszerűbb, mégis legfölöslegesebb ajándékokat gyűjtöttük össze, amikre leggyakrabban csak annyit mondanak az emberek: „Bárcsak az árát adtad volna inkább ide.”

 1. 1 Állatfigurás puha papucs.


  A plüss papucsoknak számos jelentős hátrányuk van: a legtöbb esetben például szintetikus anyagokból készülnek, ami miatt az emberek lába könnyen beléjük izzad és büdös lesz. Továbbá nincs bennük ortopéd talpbetét, a gyakori mosástól pedig gyorsan deformálódnak és elvesztik eredeti alakjukat. Ráadásul csak azért, mert nekünk tetszik mondjuk egy nyulas, macskás, kutyás, stb. dizájn, nem biztos, hogy annak is fog, akinek vesszük.

 2. 2 Drága üdvözlőlapok.


  A minden különösebb üzenet nélküli színes képeslapok a leglelketlenebb és leghaszontalanabb kiegészítői egy ajándéknak. Ha nem is dobják ki őket azonnal, akkor valószínűleg úgy elteszik, hogy soha többé nem találják meg. Egészen más a helyzet az egyedi készítésű képeslapokkal és azokkal, amelyekbe az emberek valami olyan fontos vagy esetleg érzelmes szöveget írnak, ami miatt tényleg szükséges üdvözlőlapot adni valakinek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Képkeretek és fotóalbum.


  Manapság már a fényképeket leggyakrabban valamilyen elektronikus adathordozón tárolják az emberek. Ritkán nyomtatják ki őket, ezért a képkeretek szépen lassan idejétmúlt ajándékká váltak. Az üres fotóalbum szintén, hiszen ma már nincsenek olyan előhívott és/vagy kinyomtatott képek, amikkel megtölthetnék az emberek.

 4. 4 Letéphető falinaptárak.


  Nem kell jósnőhöz menni azért, hogy tudjuk: senki sem fog örülni egy ilyen ajándéknak. A különböző dizájnban kapható falinaptárak kinézete aligha fog tetszeni a megajándékozott személynek annyira, hogy tényleg kiakassza a saját otthonában.

 5. 5 Csészék vagy bögrék díszdobozban.


  A díszes csészék és bögrék jól néznek ki, de nem túl praktikus ajándékok. Az emberek az ilyen dolgokat szeretik maguknak megvásárolni, ezért nagyon kicsi annak az esélye, hogy egy másoktól ajándékba kapott bögrét például annyira kedveljenek, hogy mindennap használjanak és ne a szekrény mélyére dugva gyűjtsék vele a port.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Ejtőernyős ugrás és egyéb extrém dolgok.


  Nem mindenki szeret vagy mer extrém szórakozást kipróbálni. Érdemes ezért előbb jól átgondolni, hogy tényleg jó ötlet-e valakinek például egy bungee jumping-ra szóló jegyet venni, mert könnyen lehet, hogy sosem lesz használva.

 7. 7 Felesleges vagy elavult konyhai kiegészítők.


  Ha nem vagy biztos abban, hogy a megajándékozott személynek valóban szüksége van egy ilyen eszközre a konyhában, akkor jobb, ha nem is veszel. Nem valószínű, hogy egy fiatal lány például, aki egyébként sem gyakran főz magának, örülni fog egy elektromos grillnek, ahogy valószínűleg egy szigorú üzletembert sem lehet lekenyerezni egy fondü készlettel.

 8. 8 Cserepes virág


  Nem mindenki élvezi a szobanövények gondozását, ráadásul mindig fennáll az allergia kockázata egy bizonyos virággal szemben. Egyébként jobb, ha senkinek sem adunk olyan ajándékokat, amivel plusz munkát vagy problémát okozhatunk másoknak, ellenkező esetben könnyen lehet, hogy minket hibáztatnak majd érte.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
16
2 hozzászólás, 16 pont

Szólj hozzá!

2 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Csak én vagyok úgy vele hogy csak olyan embernek adok ajándékot akit ismerek? Annak meg nyilván olyat adok aminek örül. Illetve még annyi hogy szerintem tök mindegy hogy mit adunk valakinek ha szívből adjuk. Én bármilyen szívből kapott ajándéknak örülök. Pláne ha az egy szép bögre vagy aranyos növény vagy egy vicces mamusz. 
 • 5,120
  Rendszeres látogató: 10x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  A két évek óta aktívan használt kávésbögrém ajándék volt, az egyik kerek szülinapra, a másik karácsonyra. Tény, hogy nem random bögrék egy bolt polcáról, hanem egyedi, nekem szóló felirattal / képpel készültek (mint a hímzett törölközők, háháhá...).Kollégáimtól meg évről évre macskás naptárat kapok év eleji névnapomra, mert tudják, hogy örülök neki.(Oké, a szendvicssütő tényleg hülye ötlet volt, miután három éve nem eszem kenyérféléket, de értékeltem a gesztust...)
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!