Különleges konyhai eszközök

12 dolog, ami a külföldi konyhákban mindig megtalálható, de mi még szinte nem is hallottunk róla

Mindig örömmel olvasunk olyan cikkeket, amikben az emberek más országok kultúráját és szokásait mutatják be. Persze az ilyen történetek sokszor tele vannak sztereotípiákkal, de ettől még nem kevésbé érdekesek. Ha pedig egyszer megismerkedünk a különböző országok lakóinak életével és szokásaival, akkor miért ne ásnánk bele magunkat kicsit jobban a főzési szokásaiba is?


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál érdeklődve figyeltük, hogy milyen különleges gépekkel és eszközökkel dolgoznak a külföldiek a konyhában, és megpróbáltuk összegyűjteni közülük a legérdekesebbeket, melyek közül ugyan néhány azért nálunk is megtalálható, de korántsem olyan népszerűek, mint külföldön.

 1. 1 Pour over kávé (Brazília)

  Brazil kaveontes

  Brazília a kávéfanatikusok országa, ahol gyakorlatilag az instant kávé fogalma ismeretlen. Míg idehaza általában kapszulás vagy más gépi kávéval indítjuk a napot, addig a brazilok egy úgynevezett pour over segítségével főzik le a kávét. A forrásban lévő vizet egy speciális kannába öntik, melybe már be van szerelve egy eldobható szűrő, benne a kávéval. A brazilok egésznap ilyen kávét isznak, és sok kávézóban és étteremben is hasonló módon készítik el az italt a vendégeknek.

 2. 2 Thermomix (Németország)

  Thermomix

  A Thermomixot eredetileg Franciaországban találták fel. Ez a multifunkcionális készülék egyszerre több konyhai gépet is  képes helyettesíteni. Számos étel elkészítésére alkalmas,  ezért gyorsan meghódította Franciaországot és Németországot, de rajtuk kívül más országokban nem annyira elterjedt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Konyhamalac (USA)

  Konyhamalac usa

  Valószínűleg kevesen vagyunk, akiknek eszébe jutna a mosogató lefolyójába önteni a konyhai hulladékot, pedig az Egyesült Államokban éppen ezt szokták az emberek. Igaz, ehhez szükség van egy mosogató alá beszerelt úgynevezett konyhamalacra, mely voltaképpen egy aprítógép, ami minden beledobott hulladékot apró péppé őröl.

 4. 4 Pizza kés (Olaszország)

  Pizzakes olaszorszag

  Minden olasz családban van legalább egy ilyen pizzakés, amivel sokkal szebb az élet. Vicces módon egyébként az amerikai David Morgan találta fel, és akkor sem ételhez, hanem tapétavágáshoz, de mint kiderült, ez az eszköz a pizzák felszeletelésére is tökéletes, sokkal jobb munkát végez, mint a hasonló célra kifejlesztett ollók.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 5. 5 Wok (Kína)

  Wok kina

  A vastag fenekű mély  serpenyő az ókori Kínában jelent meg először, de a mai napig népszerű Kínában és más ázsiai országokban egyaránt. A klasszikus wok lekerekített aljú és öntöttvasból vagy acélból készül, de ma már mindenféle változatban kapható. A többi konyhai edény elterjedése előtt a wokot mindenféle ételkészítéshez használták: főzéshez, sütéshez, pároláshoz és füstöléshez egyaránt. A kínaiak esküsznek rá, hogy jobb egy ilyenben főzni, mint a normál serpenyőkben, ezért mindenhol ilyet használnak.

 6. 6 Emeletes vízforraló (Törökország)

  Teazas torokorszagban

  Törökországban gyakoriak az emeletes teáskannák, mely könnyen meglephetik a külföldről érkező vendégeket. Az aló kannában vizet forralnak, a felsőbe pedig vizet és tealeveleket dobnak. Ennek segítségével mindig beállítható az ital erőssége, és nem lesz túl erős.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
22
1 hozzászólás, 22 pont

Szólj hozzá!

One comment -

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1. Nem szégyen, ha magatokból indultok ki, de azért nem célszerű általánosítani. A kávéfogyasztók többsége nem szereti a műanyag kávét. ... vagy ez itt a kapszulás kávéfőzők reklámja akart lenni?
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!