HIRDETÉS BEZÁRÁS

Először megcsináltatják, aztán sír a szájuk! 14 döntés, amit biztosan megbánsz a felújítás után

Először jó ötletnek gondolják őket az emberek, aztán megtapasztalják a hátrányaikat.

  Bár néhány divatos dizájnmegoldás nagyon jól néz ki, gyakran kiderül, hogy a mindennapokban nem annyira kényelmes vagy praktikus, mint kellene.

  HIRDETÉS

  Mint témában jártas ember, szeretnék megosztani veled néhány olyan dolgot, ami később csalódást okozhat vagy problémákhoz vezethet. A kád közepén lévő csapteleptől a tér elrendezésén át a bútorválasztásig segítek elkerülni a leggyakoribb hibákat, hogy olyan otthonod legyen, ami nem csak szép, de kényelmes és praktikus is egyúttal.

  1. Kád közepén lévő csaptelep

  Elrontott felújítások 014

  Ha a kád 80 cm-nél keskenyebb, a csaptelep kényelmetlen lehet. Beleverheted a lábad vagy a csípőd, és ha forró vizet engedsz a kádba, a másik oldalra kell húzódnod, nehogy megégesd magad. Egy keskeny kád középen lévő csapteleppel határozottan nem jó ötlet.

  2. Rejtett karnisvilágítás

  Elrontott felújítások 013

  Ez divatos, de igazi porfogó, amit gyakran kell takarítani. Ráadásul egy magas belmagasság esetén nehéz lehet tisztán tartani, főleg a felső részeket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3. Mennyezetig érő konyhaszekrények 3+ méternél

  Elrontott felújítások 012

  A magas mennyezet tágas érzetet ad, de a felső szekrényeket nehéz lehet elérni létra vagy magas szék nélkül. Ez kényelmetlenséget és rossz helykihasználást okozhat.

  4. Ajtóval nyíló alsó konyhaszekrények

  Elrontott felújítások 011

  Ha ajtós, mély alsó szekrényben keresel valamit, akkor le kell guggolnod vagy térdelned. Ez egy kényelmetlen és nem túl hatékony módja a konyhai eszközök és a komódban lévő dolgok tárolásának.

  5. Majdnem a mennyezetig érő szekrények

  Elrontott felújítások 010

  Ha csak pár centi marad a szekrény teteje és a mennyezet között, akkor ott biztos, hogy összegyűlik majd a por, amit nagyon nehéz lesz takarítani. Ráadásul emiatt többet kell majd takarítanod, hogy tiszta és higiénikus legyen az otthonod.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  6. Sok nyitott polc dekorációval és világítással

  Elrontott felújítások 009

  Ha nem akarsz gyakran takarítani és portalanítani, ez a megoldás nem valami praktikus. A világítás minden porszemet kiemel, és csak a legelhivatottabb rendmániások tudják majd makulátlanul tartani, akiknek elég idejük és energiájuk van erre.

  7. Nincs hely a háztartási eszközöknek

  Elrontott felújítások 008

  A tervezők gyakran a szép belső térre koncentrálnak, és elfelejtik a praktikus dolgokat, például a porszívó, a vödör és a felmosórongy tárolását, vagy a ruhaszárítás helyét.

  8. Tükrös csempe a konyhában

  Elrontott felújítások 007

  Ha nem mosogatsz el mindent, a tükrös csempén kétszer annyi piszkos edényt látsz majd. Ráadásul főzés vagy a tűzhely használata közben a csempe gyorsan koszolódik és foltos lesz.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  9. Túl sok éles sarok és kiálló részek

  Elrontott felújítások 006

  Néhány dizájnban sok az éles sarok vagy kiálló rész, ami sérülést okozhat, és kényelmetlenné teszi a közlekedést a lakásban.

  10. Kényelmetlen kanapé alacsony háttámlával

  Elrontott felújítások 005

  Ha szeretsz puha párnákon ülni, és szeretsz úgy ülni a kanapén, hogy felteszed a lábad, az alacsony háttámla kényelmetlen lehet, mivel nem tartja meg rendesen a hátad.

  11. Nincs fésülködőasztal

  Elrontott felújítások 004

  Ha több helyen sminkelsz, és nincs egy jó helyed a sminkek és kiegészítők tárolására, az bonyolultabbá teheti a sminkelést és rendetlenséget okozhat.

  12. Nyitott bútor az előszobában

  Elrontott felújítások 003

  Ha nehezen tudod rendben tartani a dolgokat, a nyitott bútor nem lesz jó szolgálatodra. Előbb-utóbb felhalmozódnak rajta a holmik (és a por), amitől rendetlennek fog tűnni.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  13. Nincs tévé a hálószobában

  Elrontott felújítások 002

  Ha szeretsz tévét nézni az ágyban fekve, és nincs lehetőséged a hálóban elhelyezni egyet, az korlátozhatja a kikapcsolódásodat és a kényelmedet pihenés közben.

  14. Zuhanykabin kád helyett

  Elrontott felújítások 001

  Ha szeretsz ellazulni egy kád vízben, és fontos számodra ez a fajta „vízi terápia”, akkor nem biztos, hogy jó megoldás zuhanykabint választani fürdőkád helyett. Valószínűleg nem fogja kielégíteni a kikapcsolódással és ellazulással kapcsolatos igényeidet, ami miatt folyamatosan hiányérzetet lesz és rossz hangulatú leszel.

  Összességében a lakberendezés kiválasztásakor fontos, hogy a praktikumra és a kényelemre is gondolj. A divatos trendek és a stílusos megoldások elsőre vonzóak lehetnek, de nem mindig felelnek meg a mindennapi igényeknek. Gondold át alaposan a szervezési és funkcionális kérdéseket, hogy olyan kényelmes és praktikus teret alakíts ki, ami hosszú éveken át örömöt és elégedettséget okoz.

  Te mit bántál meg legjobban a felújítás után? Írd meg kommentben!

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.