HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

8 apró részlet, amit a vendégek a hanyagság jeleként értelmezhetnek az otthonodban

Az ördög a részletekben rejlik. 🧹

  Magától értetődő, hogy rendet rakunk a házban, mielőtt vendégeket fogadunk. Végül is a legtöbben nem szeretnénk, hogy a vendégeink rosszat gondoljanak rólunk, nem igaz? A vendégek azonban nem csak a hétköznapi értelemben vett „rendetlenséget” veszik észre.

  HIRDETÉS

  Valójában számos olyan tárgy található az otthonokban, amik könnyen rossz benyomást kelthetnek a vendégekben. A Liked.hu mai gyűjteményében most 8-at mutatunk be ezek közül, melyekre mindenképpen érdemes odafigyelni a vendégek érkezése előtt.

  1 Evőeszköz műanyag nyéllel

  Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy kellemes vacsora hangulatát alaposan elronthatja, ha a vendégednek olcsó, műanyag evőeszközt kell használnia. A kopott, foltos, vagy éppen megolvadt nyelű evőeszközök nemcsak kellemetlenek a használat során, de az otthonodról sem festenek túl fényes képet.

  De miért is okozhatnak gondot a műanyag és fa nyelű evőeszközök? Ennek több oka is van. Először is, ezek az anyagok nem tisztíthatók olyan könnyen, mint a fém evőeszközök. A mosogatógépben mosva könnyen megkarcolódhatnak, kézzel mosogatva pedig a sarkokban és a nyél és fém rész találkozásánál hajlamosak a kosz felhalmozódására.

  Másodszor, a műanyag és fa nyelű evőeszközök kevésbé tartósak, mint a fém evőeszközök. A nyél idővel kilazulhat, eltörhet, vagy akár meg is olvadhat, ha forró vízbe vagy nyílt lángra tesszük.

  Ezért, ha szeretnéd, hogy vendégeid kellemesen érezzék magukat nálad, és az otthonodról is jó benyomást kelts, érdemes beruházni egy minőségi fém evőeszköz garnitúrába. A fém evőeszközök nemcsak tartósabbak és könnyebben tisztíthatók, de elegánsabbak és stílusosabbak is, mint a műanyag és fa nyelű társaik.

  2 Műanyag cserepek

  Egy cserepes növény remek módja annak, hogy élettel és eleganciával töltsünk meg a teret. Azonban a vendégek nem csak a növényeket, de a cserepeket is észreveszik. A műanyag cserép gyakran olcsónak és igénytelennek tűnik, sőt, összhatásában rendezetlen benyomást kelthet a lakásról. Ezen kívül, ha kültéren használjuk őket, a napon könnyen felforrósodnak, ami gyorsabb kopáshoz vezet.

  De miért is okozhatnak gondot a műanyag virágcserepek? Ennek is több oka van. Először is, a műanyag nem olyan tartós anyag, mint a kerámia vagy a beton. Idővel a nap UV sugárzásától kifakulhat, elszíneződhet, és törékennyé válhat.

  Másodszor, a műanyag cserép nem engedi át a levegőt és a vizet olyan jól, mint a természetes anyagokból készült cserép. Ez azt jelenti, hogy a növények gyökerei nem kapnak elegendő oxigént és vizet, ami a növények gyengüléséhez és pusztulásához vezethet.

  Harmadszor, a műanyag cserép nem illeszkedik minden stílushoz. Ha modern, minimál stílusú az otthonunk, a műanyag cserép olcsónak és ízléstelennek tűnhet. Ha pedig klasszikus, rusztikus stílusú a lakásunk, a műanyag cserép nem fog harmonizálni a környezettel.

  Ezért, ha szeretnénk, hogy a növényeink szépen mutassanak, és az otthonunkról is igényes benyomást keltsünk, érdemes beruházni minőségi, természetes anyagból készült virágcserepekbe. A kerámia, beton, vagy terrakotta cserép nemcsak tartósabb és szebb, de a növények számára is ideálisabb környezetet biztosít.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Művirágok

  Tudjuk, hogy a növények gondozása nem mindig egyszerű feladat a rohanó hétköznapok során. Azonban érdemes elkerülni a mesterséges növények használatát, ha nem szeretnénk a gondozatlanság benyomását kelteni a vendégeinkben.

  A mesterséges növények ugyanis hajlamosak a porgyűjtésre, ami azt a látszatot keltheti, hogy nem takarítunk a lakásban. Ezen kívül, gyakran irreálisan tökéletesek, ami mesterkélt és steril hangulatot kölcsönöz a térnek.

  Szerencsére léteznek alternatívák! Választhatunk olyan élő növényeket, amelyek nem igényelnek sok törődést, és jól alkalmazkodnak a lakókörnyezetünk klímájához. Így a növények gondozása nem válik teherré, és a lakásunk is üde, természetes hangulatot áraszt majd.

  4 Különböző készletekből származó tányérok

  Szeretsz vendégeket hívni ebédre vagy vacsorára? Akkor fontos, hogy ne csak az ételek ízével, de a tálalás stílusával is lenyűgözd őket. A tányérok kiemelt szerepet játszanak a terítékben, és sokat elárulhatnak a házigazda gondosságáról.

  Ha nem ugyanabból a szettből tálalsz mindenkinek, az összhatás rendezetlennek tűnhet, főleg, ha a tányérok színei is eltérőek. Még rosszabb a helyzet, ha nem jut mindenkinek tányér, ezért mindig érdemes tartani otthon egy extra tartalékot. A fehér színű tányérok remek választást jelentenek, hiszen bármilyen ételhez illeszkednek.

  Ezen kívül, ne hagyd a mosatlan (vagy éppen tiszta) tányérokat a mosogatóban vagy a pulton, mert ez is a rendezetlenség benyomását kelti. A tálalás legyen ízléses és rendezett, hogy vendégeid komfortosan érezzék magukat és kellemes emlékekkel távozzanak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Abrosz

  Te is azok közé tartozol, akik nem tudnak elképzelni egy étkezést terítő nélkül? Akkor fontos, hogy odafigyelj a terítő kiválasztására, nehogy rossz benyomást kelts a vendégeidben. A túl mintás, rikító terítők könnyen elvonhatják a figyelmet az ételekről, és zsúfolttá tehetik az asztalt. Ezzel szemben a sima, egyszínű terítők elegánsabb és letisztultabb hatást keltenek.

  Ha nem ragaszkodsz feltétlenül a terítőhöz, bátran megmutathatod az asztalod természetes szépségét is. A fa, kő, vagy üveg asztallapok önmagukban is elegánsak lehetnek, és egy kis karcolás csak karaktert ad nekik. Természetesen, ha mégis terítőt használsz, fontos, hogy mindig tiszta legyen. A foltos, koszos terítő nemcsak ronda, de higiéniai kockázatot is jelenthet.

  6 Túl kicsi szőnyeg

  A szőnyegek melegséget és komfortot kölcsönöznek a lakásnak, de méretüknek is fontos szerepe van a összhatás megteremtésében. A túl kicsi vagy túl nagy szőnyeg egyaránt negatív benyomást kelthet a vendégeidben.

  A túl kicsi szőnyeg elveszhet a térben, és aránytalannak tűnhet a bútorokhoz képest. Ezzel szemben a túl nagy szőnyeg zsúfolttá teheti a helyiséget, és elnyomhatja a bútorok szépségét.

  Az ideális méretű szőnyegnek le kell fednie a szoba nagy részét, de legalább 30 centiméternek kell maradnia a szőnyeg és a fal között. Ez a keret segít keretezni a teret, és egyben azt is sugallja, hogy tudatosan választottad a szőnyeg méretét.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  7 Szem előtt lévő vezetékek

  © Pvt_Morning***d/ Reddit

  „Egy előtte-utána fotó a legutóbbi kábelelrejtős próbálkozásomról”

  A vendégek nem csak a bútorokat és a dekorációt, de a kábeleket is észreveszik. Manapság már természetes, hogy egy lakásban rengeteg elektronikai eszköz található, és ezekhez bizony kábelek is járnak. Azonban a rendezetlenül elhelyezett kábelek nemcsak a por és a szőr/hajszálak felhalmozódását segítik elő, de rendetlen benyomást is keltenek.

  Ha nem szeretnéd, hogy a lakásod kaotikusnak tűnjön a vendégeid számára, ideje megszabadulni a kábelrengetegtől. Szerencsére léteznek egyszerű és hatékony megoldások a kábelek elrejtésére.

  Íme néhány ötlet a kábelek elrejtésére:

  • Kábelcsatorna: A kábelcsatorna egy egyszerű és hatékony megoldás a kábelek elrejtésére. A kábelcsatorna falra szerelhető, és a benne elvezetett kábelek nem látszódnak.
  • Kábelkötegelő: A kábelkötegelő segítségével a kábeleket rendezett kötegekbe foghatjuk össze. Ez nemcsak esztétikusabb, de megakadályozza a kábelek összegabalyodását is.
  • Kábelvezető: A kábelvezető egy vékony, hajlékony cső, amelybe a kábeleket behelyezhetjük. A kábelvezető segítségével a kábeleket a bútorok mögött vagy alatt vezethetjük el, így nem lógnak ki zavaróan.
  • Kábelburkolat: A kábelburkolat egy henger alakú burkolat, amely a kábelekre helyezhető. A kábelburkolat esztétikusabbá teszi a kábeleket, és megvédi őket a sérülésektől.

  A kábelek elrejtésével nemcsak rendezettebbé és esztétikusabbá teheted a lakásodat, de a vendégeidben is jó benyomást kelthetsz.

  8 Tisztítsd meg az ajtókilincseket

  © beaulogna0 / Reddit

  Takarítás közben hajlamosak vagyunk elfeledkezni a kilincsekről. Pedig naponta sokszor megfogjuk őket, nemcsak mi magunk, de a vendégeink is. Ezért fontos, hogy a kilincsek ne csak tiszták, de fényesek is legyenek.

  A csillogó kilincsek nemcsak esztétikusabbak, de higiénikusabbak is. A piszkos kilincseken baktériumok és vírusok telepedhetnek meg, amelyek könnyen terjedhetnek a családtagok között. A kilincsek tisztítása egyszerű, de időigényes feladat. A legjobb, ha minden nap áttöröljük őket egy nedves ruhával. Ha makacs szennyeződést találunk, használhatunk enyhe mosószert is. Fontos, hogy ne használjunk agresszív vegyszereket a kilincsek tisztításához, mert ezek károsíthatják a felületet.

  Egy rendezett és tiszta otthon igazi örömforrás, ezt nem is tagadhatjuk. Ne feledd azonban, hogy a tökéletes otthon aprólékos gondoskodásból épül fel! Te mire szoktál még figyelni, amikor vendégek érkeznek hozzád?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.