HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

12 trükk, amivel spórolhatsz a fűtésszámlán és melegebbé teheted az otthonod

Ezek a praktikák a fázós emberek számára életmentőek lehetnek.

  Az embereket általában két típusra osztják. Vannak, akik télen is képesek arra, hogy nyitott ablak mellett aludjanak, míg mások még nyáron is a legmelegebb takaróval bebugyolálva alszanak éjszaka.

  HIRDETÉS

  Az alábbi listán a fázósabbak számára gyűjtöttünk össze néhány népszerű trükköt az internetről, melyek segítségével drága fűtőberendezések nélkül növelhetjük meg az otthonunk hőmérsékletét a téli hónapokban.

  12 Tegyél egy ventilátort a radiátorral szembe.

  ©  
  Bristel/Pikabu

  Az egyik legegyszerűbb fűtési trükk, hogy a ventilátort egyszerűen a radiátor közelébe kell tenni, arra irányítva.

  • Ezt a módszert szoktam használni, hogy megmentsem magam a legsúlyosabb hidegekben. Fogok a ventilátort, és egyszerűen a radiátorra irányítom. Ez átvezeti a helyiségben lévő levegőt a forró radiátoron. A hatás egyszerűen lenyűgöző. A duplán elképesztő, hogy a villanyköltség gyakorlatilag semmit sem nő. A ventilátor teljesítménye körülbelül 40-60W – mint egy régi izzóé. Egy elektromos fűtőtest fogyasztása ezzel szemben körülbelül 2000 W. © Bristel/Pikabu

  11 Válassz megfelelő függönyöket.

  ©  
  PxHere

  A vastag függönyök körülbelül 40%-kal csökkentik a hőveszteséget. Válaszd a bársonyt vagy más nehéz anyagot, és kerüld a pamutot. A függönyöket a lehető legközelebb akaszd fel az üveghez, és ne felejtsd el behúzni őket, amikor a nap a horizont alá süllyed.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  10 Vedd elő a szőnyeget!

  Nincs értelme a fűtést a maximumra tekerni, ha a szőnyegek a szekrényben pihennek. A hő 10-20 százaléka távozhat ugyanis a csupasz padlón keresztül. A szakértők azt javasolják, hogy sűrű bolyhos szőnyegeket válasszunk, mivel ezek tartják meg a leghatékonyabban a hőt, ami extra kényelmet és meleget biztosít.

  9 Tegyél buborékfóliát az üvegre.

  A buborékfólia hőgátként működik. Nagyjából egyfajta dupla üvegezésű ablakot kaphatsz a segítségével.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  8 Tegyél alufóliát a radiátor mögötti falra.

  Ez az egyik legegyszerűbb trükk, mellyel a radiátor hatékonyabban fog működni. Csak annyi a teendő, hogy a radiátor mögötti falat alufóliával kell befedni. Ezután a hő nem a falba megy, hanem éppen ellenkezőleg, „visszaverődik” és a szobába jut. Így nem csak melegebb lesz, hanem szó szerint forróság.

  7 Pakold el a dolgokat a radiátor elől.

  Néha csak át kell rendeznie a bútorokat, és máris melegebb lesz az otthonod. Egy kanapé, egy nagy kutyaágy, egy fotel vagy egy szekrény egyszerűen elnyeli a hőt. Próbáld meg minél jobban kitakarítani a hőforrások előtti teret.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.