HIRDETÉS BEZÁRÁS
Egyéb

11 dolog, amit bárhová rakhatunk a házban, csak a fürdőszobába nem

Nem szeretik a párás környezetet és a hőingadozást.

  Mindennek megvan a maga helye a házban. Sok dolgot általában a fürdőszobában szoktunk tárolni, hiszen így kényelmes, és meg sem fordul a fejünkben annak a gondolata, hogy esetleg egy zuhanyzó mellett tartott hajszárító vagy szennyeskosár segítségével helyrehozhatatlan károkat okozhatunk a különféle holmijainkban.

  HIRDETÉS

  Liked.hu-nál összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, melyeket határozottan célszerű a fürdőszobán kívül tárolni.

   1. 1 Szennyeskosár

    Szennyeskosar

    Senki sem vitatja, hogy a fürdőszobában lévő szennyeskosár nagyszerű ötlet. Kényelmes, hogy zuhanyozás előtt piszkos dolgokat közvetlenül beledobhatjuk, ahogy a használt törülközőket is. A magas páratartalom azonban penészgombát és savanyú szagokat okozhat a ruhadaraboknál. Olyan baktériumok is elszaporodhatnak, melyeket a 60 fokos mosás szem képes elpusztítani teljesen.

   2. 2 Macskaalom

    Macskaalom

    A macskaalmot arra találták ki, hogy magába szívja a nedvességet, ezért ha folyamatosan a párás fürdőszobában tároljuk, akkor elveszíti a nedvszívó képességét, mely végsősoron kellemetlen szagok terjedéséhez vezethet. A gyártók azt javasolják, hogy a macskaalmot mindig jól szellőző helyen tároljuk.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
   3. 3 Törölközők és fürdőköpenyek

    Torulkozo tarolas

    Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a lakberendezési magazinokban a fürdőszobákban egyszerűen feltekerve tárolt törülközők, és a fürdőajtó hátoldalán lógó fürdőköpenyek. Ez bár látványra jól néz ki, a valóságban ezzel azonban folyamatos nedvességnek tesszük ki a ruhaanyagokat, amik így tökéletes helyet jelentenek a különféle baktériumok elszaporodásának. Az ilyen dolgokat jobb, ha a ház egy más részében tároljuk.

    Ezenkívül érdemes elkerülni továbbá a nedves törülközők kampón történő szárítását is. Jobb, ha egy jól szellőztetett helyen szárítjuk, vagy törülközőszárítós radiátoron helyezzük el őket.

   4. 4 Élő növények

    0cd566591c8ada6395eeb7e4c9

    A szobanövények a ház bármely helyiségét képesek feldobni, és ez alól a fürdőszoba sem kivétel. Számos feltételnek kell azonban teljesülnie ahhoz, hogy ez valóban jó ötletnek minősüljön. Először is a fürdőszobának napfényes helynek kell lennie, ellenkező esetben a növények nem tudnak fotoszintetizálni.

    Másodszor, biztosítani kell a levegő keringését. A nem megfelelően szellőztetett szoba miatt a növény rothadni kezdhet vagy gombás betegséget szerezhet.

    HIRDETÉS
    HIRDETÉS
    HIRDETÉS

    ,,Minden alkalommal, amikor zuhanyozni megyek, magammal viszek pár növényt a házból. Nagyon jól néznek ki a gőz után.”

   5. 5 Női higiéniai termékek

    Noi higieniai termekek

    A nedvesség a nedvszívó anyagok fő ellensége, márpedig a tamponok és a betétek is ebből készülnek. Ez az anyag nagyon érzékeny a penészgombákra és a baktériumokra, a hő és a nedvesség pedig elősegíti a terjedésüket, ami hatással lehet az egészségünkre. A felbontott csomagú női higiéniai termékeket mindig jól szellőző helyen tároljuk.

   6. 6 Fogamzásgátló tabletták

    Fogamzasgatlo tablettak

    Mint sok más gyógyszer, a fogamzásgátló tabletták sem tűrik a nedves, meleg helyeket. Még zárt csomagolásban is megromolhatnak. A hőmérséklet állandó és nagymértékű változása ugyanis roncsolja a tabletták kémiai összetételét, melynek eredményekképpen hatástalanná válik a gyógyszer.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 5. A tamponok egyesével vannak fóliázva, a fotón látható O.B. mindenképpen. Ha felbontod a papírdobozt, attól a tampont még nem fogja nedvesség érni.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.