HIRDETÉS BEZÁRÁS
DivatInterneten talált dolgok

19 bizonyíték rá, hogy a nők teljesen eltérő bánásmódban részesülnek, ha smink van rajtuk

Egy tanulmány szerint a nők 84%-a egyáltalán nem szereti sminkelni magát, de sokszor nem igen van választásunk, a smink ugyanis nemcsak egyszerűen szebbé tesz, de a céljaink elérésében is fontos szerepet játszik. Ennek tükrében már nem is olyan meglepő, hogy habár szinte mindenki utálja festeni magát, minden második nő mégis megteszi nap mint nap. Sőt: a tanulmányban részt vett minden hatodik nő állítja, hogy még a konditeremben történő edzéshez is sminkeli magát.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most olyan női történeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy mennyire eltérő bánásmódban részesülnek a nők annak függvényében, hogy van-e rajtuk smink vagy sem.

  1. 1 ,,Ha smink nélkül vagyok, senki sem vesz észre. De ha kisminkelem magam, akkor az idős nők megvetően néznek rám, a férfiak pedig vágyakozva.”


  2. 2 ,,Smink nélkül a férfiak és a nők is könnyen barátkoznak velem. Amint felrakom a sminkem azonban, a lányok féltékennyé, a férfiak pedig flörtölő-géppé válnak.”


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 ,,Életem során jó, ha tízszer sminkeltem magam. Időnként szempillaspirált használok, de ennyi. A férjem még azt is ellenzi. 40 éves vagyok, és a férjem nem szereti, ha „elmaszkírozom” az arcom.”


  4. 4 ,,Teljes sminkben az emberek nagyon kedvesek velem. A férfiak gyakran kezdenek ki velem, még akkor is, ha a férjem a közelemben van. Smink nélkül azonban már mindjárt nem kapok akkora figyelmet.”


  5. 5 ,,Nem vettem észre, hogy az emberek máshogy bánnának velem sminkkel vagy smink nélkül, de amint egy mélyebb kivágású pólót veszek fel, a nők máris elítélően néznek rám és néha hangosan kritizálnak.”


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  6. 6 ,,Nem szeretem sminkelni magam, ez az egész valahogy nem az én világom. Viszont, ha nem sminkelem magam, akkor teljesen láthatatlan vagyok. Ha sminkelem, a férfiak megbámulnak, a nők pedig irigykednek.”


  7. 7 ,,Smink nélkül úgy nézek ki, mint egy 16 éves lány. Néha még a bárba sem engednek be. Nagyon aranyos vagyok, de jobb szeretek felnőtt nő lenni."


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 ,,Sokan szomorúnak tartanak. Időnként megkérdezik tőlem, hogy mennyi volt az ajakfeltöltő műtétem, pedig én sosem csináltam ilyet. Smink nélkül úgy kezelnek, mint egy gyereket, és sokszor megkérdezik, hogy beteg vagyok-e.”


  9. 9 ,,A minap rúzs nélkül mentem az irodába, és olyan kérdéseket kaptam, mint: „beteg vagy?”, „minden rendben van veled?”. A barátnőim szerint pedig szörnyen néztem ki és javasolták, hogy inkább gyorsan rúzsozzam ki magam a mosdóban.”


  10. 10 ,,Általában smink nélkül szoktam sminket vásárolni, és nagyon bosszantó tud lenni, amikor az eladók megkérdezik, hogy tudom-e, hogy kell őket használni.”


  11. 11 ,,Ha smink nélkül megyek be dolgozni, mindig megkérdezik, hogy „csak nem italozgattál tegnap?”. Szóval a kettős mérce létezik: ha nem sminkeled magad, akkor az emberek máris azt gondolják, hogy nem törődsz magaddal.”


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  12. 12 ,,Csak a munkám miatt (csapos vagyok) és néhány ünnep alkalmával sminkelem magam. A férjem és a gyerekeim azt mondják, hogy vicces vagyok sminkben, a vendégek pedig gyakran bókolnak.”


  13. 13 ,,Csak egy különbséget vettem észre: amikor sminkelek, az emberek azt gondolják, hogy 20-nál is idősebb vagyok, smink nélkül pedig tinédzsernek gondolnak. Valójában 16 éves vagyok.”


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  14. 14 ,,Amikor teljes sminkben vagyok, a nők távolságtartók velem, a férfiak pedig látszólag hülyének tartanak és nem hallgatnak arra, amit mondok. Smink nélkül pedig biztos lehetsz benne, hogy hallgatnak.”


  15. 15 ,,Nem látok különbséget. Néhány ismerősöm még akkor is megdicséri a sminkem, amikor nem is sminkelem magam.”


  16. 16 ,,A jobb oldali képen egy partin vagyok a barátaimmal. Soha nem láttak még smink nélkül, szerintem fel sem ismernének engem.”


   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  17. 17 ,,Észrevettem, hogy ha sminkben vagyok, akkor a lányok többnyire idegenkednek tőlem és gorombák velem. Ez nagyon kiábrándító, mert támogatnunk kellene egymást.”


  18. 18 ,,A férjem nem szereti, amikor sminkelem magam. Ilyenkor mindig felkiált: ez nem Te vagy!"


  19. 19 ,,Nem használok sminket. Amikor azonban a saját anyám is azt mondja, hogy „fesd ki magad kicsit, olyan gyönyörű vagy olyankor!” már néha kellemetlenül érzem magam.”


  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

35 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Én 15 éves korom óta sminkelem magam, és nem érdekel, hogy kinek nem tetszik! Én így érzem magam igazi nőnek és szerintem így vagyok gyönyörű! Béla, 32 éves
 • Talán ha nem vakolat lenne rajtatok, nem lenne így... Rám sosem néztek másképp ha sminkeltem. Ja, én csak pici alapozót, meg szemceruzát/spirált használok... A szemöldök sminket pl. sosem értettem, annak max. annyi az értelme, hogy a rosszul szedést elfedje...
  • Én meg azt nem értem, hogy mit nem értesz? Nekem alapból szép a szemöldököm és hosszúak a szempilláim, viszont olyan világosak, hogy ha nem festem ki, akkor a fele nem is látszik. Persze sosem használnék műszempillát, és a szemöldökömet sem úgy festem ki, hogy teljesen más látvány legyen, csak adok neki egy kis színt.
   • Igen de nem is erre gondolt szerintem hanem arra hogy ha teljesen kiszedik vagy a nagy részét és aztán kifestik olyanra amilyenre kiszedni is lehetne
 • Engem mindenhogy utál mindenki szóval teljesen mindegy hogy sminkelek e vagy sem 😂😂😂
 • Én sose sminkeltem magam igazán de így is sok dicséretet kapok és szeretnek az emberek. 
 •  Amikor a nagynéném fiatal lány volt, meggyùjtott,és elfújt egy szál gyufát. Pillanatok alatt kihúzta a szemöldökét és a szempilla fölötti részt. Gondolom csak rövid sminknek felelt meg,mert könnyen maszatolt. Feltéve ha sikerült kiszökni a kapun,mert kapott volna nagyapámtól!
  • Mert miért kapott volna ? Azért mert fiatal nő létére saját döntéseket akart hozni? És akkor még azt mondják hogy nincsenek szexisták, aha persze
   • Mi van ha csak gyerek volt még és az apja nem igazán örült annak hogy sminkelt. az én szüleim sem engedték meg hogy sminkeljek általánosba. Komolyan nem értem mi köze van a szexiatáknak ehhez, hogy egy apa nem engedi sminkelni a lányát 
   • 18,641
    10 hozzászólásBeszélgetésindítóKépfeltöltőRendszeres látogatóKommentkirályTizedik reakcióTörzsvendégBejegyzéskészítő
    Szerintem senki sem mondja, hogy nincsenek szexisták, amúgy meg akkor azért nem az volt mint most.
 • Az első kozmetikusomtól hallottam: a smink arra való, hogy elfedje ami nem szép, és kiemelje, ami szép rajtad.  Nekem pl. borzalmas a bőröm, ezét alapozót és púdert használok, viszont kilométeres, dús, fekete szempilláim vannak, ezért azok végét kicsi spirállal sötétítem. És kész is a sminkem. Nem kevés, nem sok, épp elég, van is, meg nincs is, a célnak - HOGY JÓL ÉREZD MAGAD A BŐRÖDBEN, MERT EZ A LÉNYEG - tökéletesen megfelel.
 • Én a természetesség híve vagyok. Valahogy úgy érzem hogy jobb ha úgy látnak az emberek amilyen valójában vagyok, a smink arra van hogy az arc hibáit elfedje, vagy épp kiemeljen valamit rajta. Én nagyon ritkán a szememet szoktam kifesteni, rúzst majdnem egyáltalán nem használok, max ha buliba megyek vagy valami nagyobb eseményre, akkor szoktam egy kicsit a szememet kifesteni és nálam ennyiben is marad a dolog. Nem néznek rám másképp az emberek, ha nem sminkelem magam a férfiak úgy is megbámulnak, meg udvarolnak nekem. Szerintem minden nő ha kicsit foglalkozik magával, egészségesen étkezik és törődik az arcbőrével (természetes módokon, nem bolti kencékkel), kiszedeti a szemöldökét és kéthónaponta legalább meglátogat egy kozmetikust, az sokkal többet ér, mintha  sminkelné magát. Mondjuk az alapozó vagy a púder meg egyebek arra vannak hogy ha csúnya az arcbőr akkor ideiglenesen széppé lehessen varázsolni, de nem oldja meg a problémákat. Azokat nem értem például akiknek semmi baj a bőrükkel mégis több tonna alapozót tesznek. Minek azt? Szerintem inkább azért tetszedjek másoknak amilyen valójában vagyok, mintsem azért mert kivakolom magam. Mindenki szép a maga módján, felesleges mássá tenni magunkat nap mint nap. Ha meg már valaki csak sminkkel szép az szomorú. Azt jelenti nem törődik magával eléggé. 
  • Mondok Neked valamit. Nem csak azért lehet alapozót használni, mert valakinek ronda a bőre. Sokan vagyunk megáldva sápatag bőrrel.. :D Ettől függetlenül ritkán használok (akkor is egy borsószemnyit), a kollégák már ismernek, nem szokatlan nekik, mégis ha hosszabb ideig nem használok alapozót, vagy színezett hidratáló krémet, egyből jön a kérdés, nem e vagyok beteg, olyan sápadt vagyok! :D Plusz, ha valakinek annyira csúnya a bőre, az alapozó sem fogja eltakarni maximálisan.. Ami a szemöldököt illeti, szintén lehet más oka is. Nekem sajna nem túl dús, meg sötét, egy időben rásegítettem mindenféle erre kitalált cuccal, de utána nem volt kedvem reggelente erre is időt szánni, így én festem pl.. Tartósabb és természetesebb, na meg időtakarékos. :D Szóval nem kell általánosítani, nem árt ismerni a másik oldalt is. :) 
 • Amíg minden nap volt programom állandóan sminkeltem magam. Alkalomhoz illően. Mostanában már semmi olyan helyre nem megyek, így nem is igazán használom. DE! Sajnos olyan csúnya bőrrel rendelkezem, hogy sokszor édesanyám is megkér, hogy sminkeljem ki magam, mert nem nézek ki valami jol. 😅Ha pedig ezt vesszük alapul akkor az én sminkem :alapozó,  szemöldök púder, tus, szemceruza, spirál, pirosító, bronzosító. És egy kis rúzs. 🤷‍♀️ Nyugodtan lehet savazni 😊
 • Ez megint egy olyan cikk,ahol megmutathatja magát pár borzalmas nő vakolattal.Egy smink ... ugye? 😅
 • El sem tudom képzelni az életem smink nélkül...az unokáim még nem is láttak a nélkül, pedig a legidősebb már 6 éves lesz :-) 
   • Az a szomorú hogy azt hiszik az emberek csak az sminkel akinek szép a bőre, megnézném hogy a nagy smink ellenesek mit mondanának ha ragyákkal és hegekkel kellene utcára menni nap mint nap, és végignézni az embereken akik undorral vagy megvetèssel néznek végig az arcodon 🤷🏼‍♀️
   • Aki így néz másokra ne hívja embernek magát! Én sose használtam alapozót vagy egyéb szarokat pedig már alsós korom óta elég durva pattanásokkal küzdök. Szeretnek az emberek és van egy csodálatos párom akit rohadtul nem érdekel hogy vannak e pattanásaim vagy nincsenek. Ő így szeret... 
 • Hálaégnek én smink nélkül is magabiztos vagyok és szépnek tartom magam, éppúgy mint a környezetem is.
 • Énse szeretem sminkelni magam, ha nagyon nem muszály, mindíg csak minimálisan használom.  
 • 1-es: talán elromlott a tükör? Úgy van kifestve (és olyan kiegészítőkkel) mint egy kislány az óvodai szünetben, és azt hiszi, hogy minden férfi "vágyakozva" néz rá... 
 • Egy használtautó kereskedőt simán lecsuknának az ilyen átalakítások miatt.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.