HIRDETÉS BEZÁRÁS
Divat

12 cipőfajta, amik ékes példái a rossz ízlésnek

A cipőkre is igaz az az örök igazság, hogy: a kevesebb néha több.

  Rossz ízlés, túl egyszerű vagy közönséges: sokféleképpen lehet jellemezni annak a stílusát, aki olyan ruhadarabot választ, amely nem illik hozzá vagy az aktuális pillanathoz. Ez megtörténhet egy pólóval, egy blúzzal és természetesen egy cipővel is. „Sok nő azt gondolja, hogy a cipő nem olyan fontos, pedig egy nő eleganciájának valódi bizonyítéka a lábában van” – írta Christian Dior. Egy jó cipővel feldobhatod a megjelenésed, de egy rosszul megválasztott darabbal épp ellenkező eredményt érsz el.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most a divatszakértők véleménye alapján mutatunk néhány olyan cipőt, ami bárkinek a megjelenését képes tönkretenni. Az igazán érdekes egyébként az, hogy sok cipő még nem is olyan régen rendkívül divatosnak számított, vagyis a jó és a rossz ízlés között nagyon vékony a határvonal.

  1 Túl hosszú és vékony cipőott

  Rossz cipők 021
  © high_heels_sale / Instagram© baredfottwear / Instagram

  Ha van túl hosszú, hegyes orrú cipőd a szekrényedben, jobb, ha elfelejted. Ma már nem olyan divatosak, mint régen.

  De nehogy azt hidd, hogy a lapos orrú cipők a jó alternatívák; ezek is hanyatlóban vannak. Manapság a vékony, diszkrét orrú cipőket ajánlják leginkább a stylistok. Ráadásul nagyon fontos tudni, hogyan lehet őket a megfelelő öltözékhez illeszteni. Ezek a cipők sokkal jobban passzolnak a nadrágokhoz és a hosszú szoknyákhoz, mint a miniszoknyákhoz.

  2 Túl sok díszítőelem

  Rossz cipők 020
  © teamyummymummy / Instagram© Panthere_instyle / Instagram

  A masnik, flitterek és csillámok csak gyerekzsúrokba valók. A túl sok díszítőelemmel ellátott cipők nem állnak jól a felnőtt nőknek, főleg azért, mert gyerekessé és nevetségessé teszik a megjelenést.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  3 Ék alak és platform

  Rossz cipők 019
  © garderob.off / Instagram© antelopeshoes / Instagram

  Egy nemrégiben készült felmérés szerint a férfiak szerint az ékalakú cipők a rossz ízlés jelei. A szakértők szerint az ideális az lenne, ha szilárd sarkú vagy lapos talpú modellekre cserélnénk őket.

  4 Díszes és színes UGG csizma

  Rossz cipők 018
  © _uggi_shop_moskow / Instagram© _uggi_shop_moskow / Instagram

  Manapság az UGG csizmák is egyre kevésbé népszerűek. Mind a klasszikus, mind a színesebb modelleket, különösen a flitterekkel, kövekkel és egyéb díszítőelemekkel ellátottakat negatív kritikák követik. Ráadásul ezek a csizmák túlságosan elterjedtek, ami még inkább megnehezíti az egyéniség kifejezését. Bármennyire is kényelmesek, a világnak úgy látszik, hogy elege van belőlük.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  5 Kötött csizma télire

  Rossz cipők 017
  © quirkymissy / Instagram© verantinas.boutique / Instagram

  Ez a fajta csizma nem alternatívája az UGG csizmának. Először is, nedves időben használhatatlanok. Másodszor, nagyon gyerekes megjelenést kölcsönöznek, ami azt jelenti, hogy felnőtt nőknek nem áll jól

  6 Klumpák

  Rossz cipők 016
  © freepeopleshowroom / Instagram© bellacorashoes / Instagram

  Egy másik ellentmondásos cipőfajta a klumpa. Ezeket a facipőket a 13. században gyakran viselték a szegény munkások. Néhány évvel ezelőtt újra divatba jöttek, és nagy sláger lett belőlük. Érdekes részletet adhatnak a megjelenéshez, de teljesen tönkre is tehetik azt.

  Ideális esetben, ha klumpát akarsz viselni, akkor olyan modellt válassz, ami elől nyitott.

  7 Alacsony sarkú cipők

  Rossz cipők 015
  © quip_shop / Instagram© povna_skrynia / Instagram

  Sokan azt hitték, hogy ezek a modellek teljesen feledésbe merültek, de ez nem így van. Az Audrey Hepburn által viselt vintage stílusú cipőket ma is sok nő hordja, annak ellenére, hogy néha komikus miatta a megjelenésük.

  Sok nő még mindig „nagymama cipőnek” hívja, ezért a viselésükkel legyünk nagyon óvatosak. Mielőtt megveszel egyet, próbáld fel, és győződj meg róla, hogy tényleg illik-e a testedhez, a ruháidhoz, és mindenekelőtt ahhoz a képhez, amit közvetíteni szeretnél.

  8 Crocs

  Rossz cipők 014

  Bár nagyon kényelmesek, a Crocs papucsok egyértelműen a kerülendő cipők listájára tartoznak. Persze, ha kényelemről van szó, verhetetlenek, de a vonzerő tekintetében messze alulmaradnak. Ezeket a cipőket csak piknikeken vagy más, hasonlóan kötetlen helyzetekben szabad viselni. Ideális esetben mindig rendes szandált vagy edzőcipőt viselj inkább.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

2 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 10,394
  20 hozzászólásElső hozzászólásÖregmotorosBeszélgetésindítóLétrejött!Első reakcióTizedik reakcióMozinéző10 hozzászólás
  A hosszú orrú cipő 20 éve volt divat aranyom! És nemsokára vissza fog jönni.
 • A crocs-sal mi a baj? Tök jó cipő! Mit akarsz ? Járjak 40 fokban edzőcipőbe?!? Ha valakinek nem tetszik ne hordja!

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.