11 praktikus trükk a mindennapi problémák megoldására

  Mindannyian szeretjük az egyszerű és hatékony praktikákat, az internet korában pedig könnyebben találhatunk ilyeneket, mint eddig bármikor. Az ilyen trükkök persze nem fogják megváltani a világot, viszont nagy segítségünkre lehetnek például a bosszantó mindennapi problémák leküzdésében. A segítségükkel nincs több elveszett fülbevaló, zsíros kéz a chipsezés után, vagy hangos vécéhasználat a vendégségben.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál mindig szeretünk új és praktikus trükköket tanulni, az alábbi cikkünkben pedig 11 olyan lifehack-et szeretnénk mutatni nektek, amit nemrégiben tanultunk.

  1. 1 Válasszuk szét a poharakat anélkül, hogy megkarcolódnának.

   fcba4992 2542 48ca 83b8 4c34794ea833

   A poharak néha akaratlanul is egymásba ragadnak, ha pedig túlságosan erőltetjük őket, akkor fennáll a kockázata, hogy megkarcoljuk, vagy, ami még rosszabb, össze is törjük őket. Ilyenkor a legbiztosabb megoldás, a felső pohárba hideg vizet, az alsó pohárba pedig forró vizet töltünk. A gőz segít szétválasztani őket.

  2. 2 Műanyag palackok és a WC.

   3504d396 1189 4e82 a56f a035a2d2c59c

   Eldugult a WC? Van egy egyszerű trükk, amivel rengeteg pénzt és időt takaríthatunk meg. Egyszerűen vágjuk le egy műanyag palack alját, és dugjuk be a lefolyóba a képen látható módon. Ezután mozgassuk előre hátra - ez segít kidugítani a lefolyót.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  3. 3 Hogyan lehet megtalálni a ragasztószalag végét?

   f5e1ec68 010c 48f4 b8c4 5eb603b87466

   A legegyszerűbb megoldás a megelőzés: egyszerűen ragasszunk a végére egy gemkapcsot vagy hajcsatot, amikor befejezzük a használatát - ezért következő alkalommal nagyon hálásak leszünk magunknak.

  4. 4 Folyadékok öntése.

   12748f5de288fd036aac6a02be

   Ha mindig kapásból letéped az alufóliát az olajos palackok tetejéről, akkor javasoljuk, hogy hagyd abba. Egyszerűen csinálj rájuk néhány lyukat egy villa vagy bármely más, hasonló eszköz segítségével. Ez segít, hogy simábban folyjon a folyadék a palackból.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  5. 5 Italok gyors lehűtése.

   2b699a573c890ac1eb4083f4da

   Ha azt szeretnénk, hogy az italunk gyorsan lehűljön, egyszerűen tekerjük be nedves szalvétába vagy törlőkendőbe, majd tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk ott 15 percig. 15 perc alatt úgy lehűl, mintha egész nap a hűtőben lett volna.

  6. 6 Használjunk evőpálcikát a chipsekhez.

   793e165cd59a49c1425980e106

   A chips evéssel egy a baj, hogy tiszta olaj lesz utána a kezünk. Ideje azonban véget vetni ennek a rendetlenségnek. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a kezünk helyett evőpálcikákat használjuk. Ezzel egyrészt lelassíthatjuk a mértéktelen chips-evést, másrészt a kezeink tiszták maradnak.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
11
4 hozzászólás, 11 pont

Szólj hozzá!

4 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 1: ha össze vannak ragadva, akkor az alsóba tuti semmit nem töltesz. Max beleállítod valamibe, amiben forróvíz van. 2: erre lett kitalálva a wc pumpa. 6: az a ... nem is jellemzem inkább, aki így eszik csipszet, nem is érdemli meg, hogy azt egyen.11: édesistenem... kb mindenki ezt csinálja.
 • 11 Hangtompítós vécéhasználat. NEHOGY lecsukja walaki a tetejét, még véletlenül sem arra van.Az csak akkor kell, ha fel akarsz rá állni
 • 2. Nem tudom, kinek mi számít rengeteg pénznek, de mifelénk már 500 Ft-ért lehet WC-pumpát venni. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!