Leggazdagabb színész FB

Hogyan néz ki a világ leggazdagabb színésze, és miért nem hallottál még róla semmit


Mindig szoktuk hallani a legjobban fizetett színészek és színésznők nevét, illetve azt is külön kiemelik, hogy egy adott évben melyik színészek vihették haza a legnagyobb gázsit a világon. 2020-ban például Dwayne Johnson és Sofia Vergara vezette a legjobban fizetett színészek listáját. Egy ilyen hír után a legtöbben biztos azt gondolnák: „Mivel ők keresték a legtöbbet, akkor nyilván ők a leggazdagabb színészek.” Bármilyen furcsán is hangzik, ez nem így van. Egyáltalán nem.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál kezdetben mi is biztosak voltunk benne, hogy a világ leggazdagabb színésze valamelyik nagy hollywoodi húzónév lehet, ám annál nagyobb meglepetés ért bennünket, amikor kiderült, hogy nem Johnson, nem Depp, nem DiCaprio és még csak nem is Clooney a világ leggazdagabb színésze.

Tyler Perry a világ leggazdagabb színésze

Leggazdagabb színész

2021 június elején a CEOWORLD Magazine közzétette a leggazdagabb színészek listáját. Nem azok voltak benne, akik a legtöbbet keresték az elmúlt hónapokban, hanem azok a színészek és színésznők, akiknek sikerült lenyűgöző vagyont felhalmozniuk a teljes karrierjük során. A csúcsot Tyler Perry vezette 1 milliárd dollárral, a második helyen Jerry Seinfeld amerikai színész, stand-up komikus és forgatókönyvíró állt 950 millió dolláros nettó vagyonnal.

Világ leggazdagabb színésze

Perry és Seinfeld igazi rekorderek a vagyon tekintetében, mivel a harmadik helyezett máris több mint 300 millió dollárral van lemaradva tőlük. Ez a valaki pedig ráadásul egy indiai színész, Shah Rukh Khan (600 millió dollár). A 4. helyet Tom Cruise szerezte meg 580 millió dolláros vagyonnal, majd rögtön többen is osztozkodtak a helyeken 500 millió dollár körüli vagyonnal. A legjobb 7-be George Clooney, Robert De Niro és Olsen nővérek kerültek be. A 8. helyen Amitabh Bachchan (455 millió dollár), a 9. helyen Mel Gibson (425 millió dollár), majd Adam Sandler (420 millió dollár) áll a lista első tíz helyezésén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hogyan kereste meg a leggazdagabb színész a milliárdját?

Emmitt Perry  Jr. 1969. szeptember 13-án született a louisianai New Orleansban, egy asztalos fiaként. A fiúnak nehéz kapcsolata volt szüleivel, ezért minden lehetséges módon igyekezett önálló életet kezdeni. 16 évesen még a nevét is megváltoztatta: Emmitt Perry Jr.-ből Tyler Perry lett. A leendő milliárdos nem érettségizett, hanem simán egy középiskolásoknak megfelelő tudásról kiállított bizonyítványt kapott.

Tyler sok éven át nem tudott felépülni a nehéz családi kapcsolataiból. Igazi megváltást jelentett számára az Oprah Winfrey show, ahol terápiás hatással adhatta ki magából a gondolatait, melyek nagy segítségre voltak számára a problémák megoldásában. Ez késztette arra Perryt, hogy megírja az “I Know I’ve Been Changed” című musicalt.

Tyler Perry

Tyler 22 éves korára 12.000 dollárt tudott összegyűjteni autók eladásából, 1990-ben pedig a megtakarított pénzét az „I Know I Have Changed” című filmbe fektette be. A produkció kudarcot vallott, nem hozta meg a kellő anyagi sikert, és számos negatív kritikát kapott. Akkoriban egy fiatalembernek még arra sem volt elég pénze, hogy lakást fizessen, ezért az autójában kellett laknia. A kudarc azonban nem állította meg Perryt, és a következő 6 évben kitartóan újraírta a forgatókönyvet, majd ismét megpróbálta. Ennek eredményeként 1998-ban hatalmas elismerést kapott.

A musical új verziójának sikeres vetítése után 2 atlantai színházban kezdett el előadásokat rendezni, majd országos turnéra indult. Minél több előadása ment le, annál több rajongót szerzett. 2005-ben a Forbes magazin arról számolt be, hogy Tyler Perry hetente 100 millió dollár értékben adott el jegyeket, 30 millió dollárért videokazettákat és 20 millió dollárért egyéb franchise termékeket.

„Meg kell értened: nem voltak mentoraim. Apám, nagybátyám és anyám semmit sem tudtak az üzletről. Nem jártam üzleti egyetemre. Mindent, amit megtanultam, a munkám során tanultam meg.” – Tyler Perry

Tyler Perry színész

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A színházi sikerek után Tylertől azt várták, hogy sikeres lesz a filmművészet világában. 2005-ben mutatták be első filmjét, az “Egy dühös asszony naplója” című filmet, mely tízszeres hasznot hozott. Annak ellenére, hogy a kritikusok nem fogadták túl jól Perry rendezői debütálását, a közönségnek nagyon tetszett Madea karaktere. Annyira szerették az emberek az általa megformált női karaktert, hogy Tyler az utcán sem tudott nyugodtan sétálni anélkül, hogy azt kiabálták volna neki: ,,Madea, Madea, Madea!”

Tyler minden projektjében aktívan részt vett: forgatókönyveket írt, rendezett, producerkedett és az sok főszerepét maga játszotta. 2007 februárjában kiadta az “Apu boldogsága” című filmet, majd ugyanebben az évben megörvendeztette a rajongókat egy “Miért nősültem meg?” című filmmel, ami az első hétvégén 21,4 millió dolláros bevételt hozott. 2008-ban megjelentette a “Meet the Browns” című filmet, mely az első napon több tízmilliós bevételt hozott.

Tyler Perry leggazdagabb

2009 februárjában a „Madea Goes to Jail” című filmet a nézők milliói által szeretett színészekkel mutatták be, a bevétel 90,5 millió dollár volt. 2009-ig Tyler Perry körülbelül 400 millió dolláros vagyonra tett szert, és amellett, hogy a saját projektjein dolgozott, még a Star Trek (2009) című filmben is feltűnt például.

Fontos pont volt az életében továbbá az Oprah Winfrey-vel való együttműködés is, bár kétségtelen, hogy az igazi sikert az általa megformált Madea karakter hozta meg. 2011-ben színházban és moziban is megjelentette a “Madea’s Big Happy Family” című projektet, majd ezt követően még 6 további filmet készített, melynek Madea volt a főszereplője. 2019-ben a filmiparban végzett munkájáért Perry csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán, 2021-ben pedig az Oscar-gálán Jean Hersholt Humanitárius Díjat kapott.

Tyler Perry amerikai színész

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kritikusok elutasítása miatt Perryt kezdetben nem vették észre Hollywoodban, azonban nem adta fel, és továbbra is azt csinálta, amit szeretett. Mostanra az 52 éves színész tulajdonában van egy saját kreatív stúdió, illetve kizárólagos joga van 1200 televíziós epizódhoz, 22 játékfilmhez és 20 színházi előadáshoz. Annak ellenére, hogy a Madea-korszak véget ért, Tyler nem fog leállni. Éttermek, üzletek és egy hatalmas szórakoztató komplexum építését tervezi, melyben többek között színház és vidámpark is helyet kap majd. Perry egy szerződést is aláírt az egyik legnagyobb streaming szolgáltatóval, mely alapján évente 90 epizódnyi műsort kell majd legyártania az egyik legújabb televíziós projektjéből.

„Engem leginkább a megérzésem és az ösztöneim vezérelnek. Szeretem próbára tenni a jól bevált rendszereket, és látni, hogy én mit csinálhatnék másként.” – Tyler Perry

Miért nem hallottunk róla szinte semmit?

Leggazdagabb amerikai színész

Annak ellenére, hogy Tyler Perry mennyit tett az elmúlt években, úgy igazán csak a hazájában kapott széles körű elismerést. Kevesen ismerjük látásból ezt a művészt. A más országokban való népszerűtlenségének fő oka az általa készített filmek jellege. Minden Madea közreműködésével készült projekt nemzeti sajátosságokra épülő vígjáték, így nem nagyon éri meg kivinni az országból és más nemzetek mozijaiban vagy televízióiban bemutatni.

Úgy érthetjük meg talán a legjobban az egészet, ha összehasonlítjuk például a “Barátok közt” című magyar sorozattal, melyet bár mindig élesen bíráltak a kritikusok, mégis hosszú éveken keresztül rengeteg rajongója volt, ám ennek ellenére mégsem jutott eszébe senkinek, hogy külföldre vigye a sorozatot.

Tyler Perry tehát egy élő példa arra, hogy nulláról indulva is hatalmas karriert futhat be az ember, ha minden negatív kritika ellenére kellően kitartó és eltökélt. Így esett meg, hogy Tyler Perry jelenleg napjaink leggazdagabb színésze, míg a világon mindenhol ismert hollywoodi sztárok csak jócskán lemaradva kullognak mögötte.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás

Szólj hozzá!

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
  Mit készítsünk?!
  Kép
  Fotó vagy GIF.
  GIF
  GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
  Videó
  Youtube, Vimeo vagy Vine.
  Szöveg
  Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
  Lista
  Klasszikus internetes lista, számozással.
  Szavazás
  Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
  Visszaszámlálás
  Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
  Személyiség teszt
  Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
  Kvíz
  Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
  Nyílt lista
  Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
  Ranglista
  Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

  Küldd el egy barátodnak!