15 ember, akinek a nevét az egész világ ismeri, mégis ritkán látjuk őket képeken

Nem minden kimagasló divattervező és tervező éli a nagy nyilvánosság előtt az életét. Sőt, vannak közöttük kifejezetten olyanok, akiknek bár a nevét a világon mindenhol ismerik, az emberek többsége mégsem látott róluk soha egyetlen fotót sem.


HIRDETÉS

Az alábbi listán összegyűjtöttünk néhány ilyen divatszakmához köthető hírességet, akik a valóságban olykor egészen máshogy néznek ki, mint azt a hangzatos, menő nevük alapján gondolnánk.

 1. 1 Marc Jacobs, 55 éves


  Jacobs 23 éves korában szponzorok támogatásával hozta létre első saját kollekcióját, a mára ikonikussá vált Marc Jacobs név alatt. 24 éves korában a legjobb fiatal tervezőnek kiáltották és az Amerikai Divattervező Tanács rangos díját is elnyerte.

 2. 2 Christian Louboutin, 56 éves


  Fiatalkorában Christian szabadúszóként tervezett női cipőket olyan világhírű márkáknak, mint a Chanel, Yves Saint-Laurent és a Maud Frizon. 27 éves korában úgy döntött, hogy saját céget hoz létre és megnyitotta első üzletét. Ekkor nagyot fordult vele a világ, nem sokkal később ugyanis már a királyi család tagjainak és hollywoodi csillagoknak tervezett cipőket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Michael Kors, 59 éves


  Kors tizenéves korában kezdett ruhákat tervezni a saját szüleinek a pincéjében. Iskolai tanulmányait még 18 éves kora előtt abbahagyta, hogy egy ruhaboltban dolgozhasson. Négy évvel később ebben a boltban útnak indította az első nevét viselő női ruhakollekciót, innentől pedig már egyenes út vezetett számára a világhírnévhez.

 4. 4 Tommy Hilfiger, 67 éves


  20 éves korában Hilfiger megnyitott első saját ruházati üzletét, de 5 év múlva csődbe ment. Ezután New Yorkba költözött, ahol több divattervező keze alatt is megfordult. 28 éves korában saját divattervező céget alapított, Tommy Hill néven, majd 6 évvel később szponzorok segítségével létrehozta a Tommy Hilfiger márkát, amit azóta is a világ egyik legismertebb ruházati márkájaként tartanak számon.

 5. 5 Christian Lacroix, 67 éves


  Christian múzeumi kurátor szeretett volna lenni, ezért 22 évesen Párizsba költözött, ahol művészettörténeti karon tanult. A múzeumok iránti érdeklődése azonban hamarosan lankadni kezdett, ekkor kezdett el érdeklődni a divat iránt. 24 éves korában megalapította saját divatházát.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Miuccia Prada, 69 éves


  Prada fiatalkorában színésznő szeretett volna lenni, de ezzel kapcsolatos tervei sosem váltak valóra. 40 éves korában létrehozta és bemutatta első női ruha kollekcióját, 5 évvel később pedig a férfi ruhák gyártásába is belekezdett. 2014-ben felkerült a Forbes legbefolyásosabb nőit felsorakoztató listájára.

 7. 7 Jimmy Choo, 70 éves


  Choo az első pár cipőjét 11 éves korában tervezte. Később Malajziából az Egyesült Királyságba költözött, hogy a londoni Műszaki Főiskolán tanulhasson. A diploma megszerzése után Choo saját tervező céget alapított, és nem sokkal utána megnyitotta első cipőboltját. Sajátos stílusára nem sokkal később a londoni Fashion Week is felfigyelt, ez hozta meg számára a mindent elsöprő hírnevet.

 8. 8 Yohji Yamamoto, 75 éves


  Yamamoto lemondott ígéretes jogi karrierjéről, hogy édesanyja varróboltjában segíthessen, ahol elsajátította a szabás mesterségét. Ezt követően úgy döntött, hogy divatiskolában folytatja tanulmányait. Első ruhakollekciója 1981-ben debütált, Párizsban, ami szinte azonnal meg is hozta számára a világhírnevet.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
17
3 hozzászólás, 17 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!