16 állatpár, amiket mindig összekevernek az emberek


Az állatvilág annyira sokszínű, és különleges, hogy szinte lehetetlen a világ összes állatát megismerni. Sőt, néha még az egymáshoz közeli rokonok megkülönböztetése sem egyszer.

HIRDETÉS

Meg tudnál különböztetni például egy sirályt egy albatrosztól? Egy jaguárt egy leopárdtól? Ezek az állatok rendszerint azért hasonlítanak ennyire egymásra, mert egy közös ősből fejlődtek ki.

 1. Moly es lepke
  VictorN.
  3

  A molylepkék a lepkék rendjének egyik alrendjébe tartozik. A molylepkék szárnya hosszúkás, míg lepkéké (vagy pillangóké) lekerekített. További érdekesség, hogy a molylepkék szárnyai általában nyugalmi állapotban is nyitva vannak, míg a pillangók ilyenkor összecsukják azokat. Csápjaik is eltérők: a pillangóknak általában hosszúak és vékonyak, míg a molyoknak rövid és vastag.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 2. Delfin es disznodelfin
  VictorN.
  2

  Nagyon hasonlóak, mégis eltérő állatokról beszélünk. A delfinek orra hosszú és vékony, míg disznódelfineknek lekerekített. Hasonló különbségek figyelhetők meg az állatok testén: a delfinek teste karcsú, míg a disznódelfineké jóval zömökebb.

 3. Menyet vagy hermelin
  VictorN.
  2

  Ez a két állat nagyon közeli rokon. A hermelinnek azonban nagyobb, hosszabb farka van, mely rendszerint fekete végben végződik, míg a menyéteknek rövid, a testük színével azonos farkuk van. A hermelinek pattogó, hullámos ugrálással mozognak, míg a menyétek a földhöz simulva közlekednek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 4. Eger vagy patkany
  VictorN.
  2

  A 2 leghíresebb rágcsálót könnyedén megkülönböztethetjük 3 dolog alapján: a méretük, a farkuk és a fülük segítségével. Az egerek mérete apró, még a fiatal patkányokhoz képest is; vékony, hosszú farkuk apró szőrrel van borítva, míg a patkányok farka vastag és csupasz. Az egerek füle a testükhöz képest viszonylag nagy és kerek, míg a patkányoknak a testükhöz képest jóval kisebb, hegyesebb füleik vannak.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 5. Farkas prerifarkas sakal
  VictorN.
  2

  Ezt a három állatot nagyon gyakran összekeverik egymással, mivel kis túlzással az egész világon megtalálhatók. A sakálok Afrikában, Ázsiában és Indiában élnek; a prérifarkasok Észak-Amerikában élnek, a farkasok pedig szinte mindenütt. A farkasok nagy és erős állatok, míg a prérifarkasok és a sakálok karcsúbbak és törékenyebbek. Ezenkívül a sakálok bundája észrevehetően kisebb, mivel nekik nem kell elviselniük a hideg téli időjárás viszontagságait.

 6. Jaguar es leopard
  VictorN.
  1

  Hasonlóságaik ellenére ezek a nagymacskák teljesen különböző kontinenseken és éghajlati területeken élnek: a leopárdok az afrikai szavannákban élnek, míg a jaguárok a dél-amerikai trópusi erdőkben. A jaguárok nagyobbak, mint a leopárdok, viszont a leopárdok sok más macskával ellentétben jól érzik magukat a vízben.

 7. Darazs es meh
  VictorN.
  1

  Gyakran összekeverik őket, pedig ha jól megnézzük, könnyű megkülönböztetni őket: a méhek általában a barnától, az aranybarnán át a sötétbarnáig bármilyen színűek lehetnek, míg a darazsak általában fekete és citromsárga színűek. A méhek teste nem mellékesen szőrös, ezért a legfőbb beporzóink. Mindig nagyon vigyázzunk ezekre a hasznos kis apróságokra!

 8. Foka es oroszlanfoka
  VictorN.
  1

  Valószínűleg mindannyian találkoztunk már fókákkal akár aranyos plüssállat, akár idomított cirkuszi állatok formájában. Ezek nagyon okos, intelligens állatok, akiknek a testét apró szőr borítja. Az oroszlánfókák ezzel szemben csupaszok, és jóval veszélyesebbek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
8 hozzászólás, 9 pont

Szólj hozzá!

8 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Mi az hogy fóka vs oroszlánfóka? Nincs olyan, hogy fóka. Ez olyan, mint a kutya vs tacskó, vagy medve vs barna medve. Ez egy f....ág
 • Két féle fóka létezik, sima fóka, és füles fóka, (mint az oroszlán fóka) gondolom a kérdés erre vonatkozott.
 • Az első pont alapból egy hatalmas baromság. A lepkék rendjének 45%-a nagylepke (Macrolepidoptera) és 55%-a molylepke (Microlepidoptera). A nagylepkéket éjjeli és nappali lepkékre osztjuk, a képen molynak nevezett szerencsétlen lepke egy éjjeli lepke, alul pedig egy nappali lepke látható. 
 • Egy átlagos sirály kb. fele akkora, mint egy albatrosz, annyira azért nem könnyű őket összekeverni.
 • "...leopárdok az afrikai szavannákban élnek" - ez eddig rendben van"...leopárdok, viszont a leopárdok sok más macskával ellentétben jól érzik magukat a vízben". - nah, itt nektek is sikerült összekeverni Őket.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!