13 állat, akiktől gyakran félünk, pedig ártalmatlanok

Az állatvilágban gyakran találkozni olyan lényekkel, melyek első ránézésre rendkívül rémisztőnek tűnnek, de valójában teljesen ártalmatlanok az emberekre. Néhány ilyen lény a félelmetes méretével, mások az éles fogaikkal vagy éppen a hatalmas agyaraikkal rémítenek minket halálra. Valójában azonban ezeknek a lényeknek több félnivalójuk van az emberektől, mint fordítva.


 1. 8 Herkulesbogár


  Ez a lenyűgöző bogár akár 17 centiméter hosszúra is megnőhet, ezzel pedig az egyik legnagyobb ma is élő bogár a Földön. Az ijesztő szarva ellenére teljesen ártalmatlan, ráadásul növényevő és főleg gyümölcsökkel táplálkozik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 2. 9 Sárgafarkú skorpió

  2c96685dd3a040ad7775fae441

  A sárgafarkú skorpió körülbelül 4 centiméter hosszúra nő meg és az összes Földközi-tenger, illetve az Adriai-tenger körül fekvő országban megtalálhatók. Bár rendkívül ijesztően néznek ki, az emberben nem tesz kárt a szúrása.

 3. 10 Kínai óriásszalamandra


  A kínai óriásszalamandra akár 1,8 méter hosszúra is megnőhet, ezzel a világ egyik legnagyobb kétéltűje. Ez a lenyűgöző állat főleg rovarokkal, kis halakkal és más kétéltűkkel táplálkozik. A faj a szennyezés és az orvvadászat miatt mára veszélyeztetetté vált.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 4. 11 Oposszum

  e32f74577db814ddbef9981f44

  Az oposszumok talán a legártatlanabb és leghasznosabb állatok, melyek közvetlenül az emberek közelségében élnek. Gyakran tekintik őket kártevőknek, mivel sokszor felborítják a kukákat, de ritkán jelentenek veszélyt, valójában csak a dolgukat végzik.

  Sokan összetévesztik őket a nagyra nőtt patkányokkal a fehér pofájuk és szőrtelen farkuk miatt. Gyakorlatilag bármit képesek megemészteni, beleértve az elpusztult állatok csontjait is, így segítenek megfékezni például a különféle betegségek terjedését.

 5. 12 Tarantula


  Vannak, akik azonnal libabőrösek lesznek egy tarantula láttán. Ezt a reakciót általában a pók szőrös teste és hosszú lábai okozzák. Ezek a pókok azonban teljesen ártalmatlanok az emberekre: bár szélsőséges helyzetekben megcsíphetnek, a mérgük valójában gyengébb, mint a méheké. A pókok szerelmesei ezért gyakran házikedvencként tartják őket.

 6. 13 Gaviál


  A gaviál mindenben hasonlít egy krokodilra, leszámítva a keskeny és hosszú orrát. Gyakran azt hiszik, hogy ezek az állatok is veszélyesek az emberekre, azonban az állkapcsuk túlságosan törékeny és gyenge ahhoz, hogy komolyabb kárt tudjon okozni egy emberben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
10
3 hozzászólás, 10 pont

Szólj hozzá!

3 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,729
  Rendszeres látogató: 20x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Kommentkirály: 50 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Az eredeti "cikk"-ben, ami valószínüleg angol nyelven íródott, véletlenül nem a "usually" szó szerepelt? Mert jelen esetben inkább jelentené az "általában"-t, minta "gyakrant"-t. Értelmetlen a kijelentés, hogy "gyakran félünk". Ilyen nincs. Valaki vagy fél valamitől, vagy nem. Nincs olyan, hogy tegnap féltem, ma nem, de holnap és holnapután újra fogok félni. Általában félünk....szerintem
  • Először is. Van olyan, hogy ma félek de holnap már nem fogok. Másodszor pedig, az helyes, hogy "gyakran félünk", mert ez úgy általában vonatkozik az emberekre, vagyis azt jelenti, hogy "gyakori az olyan ember, aki...". De ez egyébként teljesen helyes így.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!