Ártalmatlan állatok

13 állat, akiktől gyakran félünk, pedig ártalmatlanok

Az állatvilágban gyakran találkozni olyan lényekkel, melyek első ránézésre rendkívül rémisztőnek tűnnek, de valójában teljesen ártalmatlanok az emberekre. Néhány ilyen lény a félelmetes méretével, mások az éles fogaikkal vagy éppen a hatalmas agyaraikkal rémítenek minket halálra. Valójában azonban ezeknek a lényeknek több félnivalójuk van az emberektől, mint fordítva.


HIRDETÉS

Igaz a mondás: látszat néha csal. A Liked.hu-nál most 13 állatot szeretnénk nektek bemutatni, melyek bár első ránézésre veszélyesnek tűnnek, valójában nem tudnak ártani az embereknek.

 1. 1 Óriáscápa


  Ezeknek az állatoknak a szája sokunk rémálma lehet, pedig valójában nincs mitől félnünk. Más ragadozó cápákkal ellentétben az óriáscápa kizárólag planktonokkal és gerinctelenekkel táplálkozik. Méretét tekintve egyébként a második legnagyobb halfajta a bolygón: 12 méter hosszú is lehet, a súlya pedig az 5 tonnát is eléri.

 2. 2 Vörös királysikló


  A vörös királysiklót sokszor veszélyesnek gondolják, mivel nagyon hasonlít az egyik legmérgesebb kígyóra, a korallkígyóra. Mindkettő piros, fekete és sárga színű, ám amíg az egyik teljesen ártalmatlan az emberre, addig a másik halálos veszélyt jelent.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Scotoplanes


  A magyarul csak tengeri disznóként hívott scotoplanes egy nagyon furcsa külsejű vízi állat. Ezek a lények a cső alakú lábaiknak köszönhetően mozognak, és bár sokakat megrémíthet a szokatlan kinézetük, valójában kizárólag szerves részecskékkel táplálkoznak és teljesen veszélytelenek az emberekre.

 4. 4 Manta rája


  Ez a világ legnagyob rájája, mely akár a 7 métert is elérheti. Hatalmas mérete és bizarr külseje ellenére mégsem jelent veszélyt a búvárokra, mivel kizárólag apró tengeri állatokkal, például planktonokkal táplálkozik.

 5. 5 Keselyű

  3b7e305203b18ef6b5f036fc78

  A keselyűk sokakat megrémíthetnek a kopasz, toll nélküli fejük és hatalmas szárnyaik miatt, ráadásul rossz szokásuk, hogy mindig ott tűnnek fel, ahogy egy állat tetem van a közelben. Ezek a ragadozómadarak azonban veszélytelenek az emberekre, általában dögökkel táplálkoznak, a karmaik pedig meglehetősen rövidek, ezért sokkal inkább járásra, mintsem ölésre lettek kitalálva.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Cetcápa

  c7a47f540ba214fe5eceeb008e

  A cetcápa a világ legnagyobb hala. A nőstények mérete a 20 métert is elérheti, míg a hímek ennél valamivel kisebbek. Ezek a tengeri óriások sem veszélyesek az emberekre.

 7. 7 Ostorlábúak

  cdefec5c0ca17930853ffe74bc

  Ezek az ijesztő állatok úgy néznek ki, mint egy pók és egy skorpió bizarr hibridje, ezért az emberekben könnyen undort és félelmet ébreszthetnek egyszerre, pedig ezek a lények egyáltalán nem veszélyesek és nem is agresszívak. Nincs bennük méreg, ezért semmilyen veszélyt sem jelentenek az emberekre.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
10
2 hozzászólás, 10 pont

Szólj hozzá!

2 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,349
  Rendszeres látogató: 20x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Kommentkirály: 50 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Az eredeti "cikk"-ben, ami valószínüleg angol nyelven íródott, véletlenül nem a "usually" szó szerepelt? Mert jelen esetben inkább jelentené az "általában"-t, minta "gyakrant"-t. Értelmetlen a kijelentés, hogy "gyakran félünk". Ilyen nincs. Valaki vagy fél valamitől, vagy nem. Nincs olyan, hogy tegnap féltem, ma nem, de holnap és holnapután újra fogok félni. Általában félünk....szerintem
  • Először is. Van olyan, hogy ma félek de holnap már nem fogok. Másodszor pedig, az helyes, hogy "gyakran félünk", mert ez úgy általában vonatkozik az emberekre, vagyis azt jelenti, hogy "gyakori az olyan ember, aki...". De ez egyébként teljesen helyes így.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!