HIRDETÉS

10 állat, aminek a vemhessége és a születése is hihetetlenül furcsa

  Az állatvilágban egyes szülők alaposan túlzásba esnek, amikor az utódjaikat világra hozzák. Az állatok különböző módon születhetnek: fajtól függően az utódok súlya több tonna is lehet, néha pedig a hímek hozzák őket a világra, de az is előfordulhat, hogy a vemhesség ideje a 3 évet is meghaladja.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 nagyon különleges állatot gyűjtöttünk össze nektek, akiknek mind a vemhessége, mind pedig a születése egy valódi rejtély, ami jól mutatja, hogy mennyire sokszínű a világ.

  1. 1 Kivi

   6cf51755e5a25f5245a2b0a075

   A kivi az egyik legkülönlegesebb madár a Földön, de több okból is a kihalás veszélyezteti. Először is, a hímek és a nőstények is egész életre választanak maguknak párt, vagyis monogámok. Egy másik probléma a szaporodásukban a tojásuk súlya és mérete. A tojás átlagosan 15-20%-át is elérheti a nőstény testsúlyának, tojásrakás után pedig a hímek felelősek a tojás inkubálásáért.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Kacsacsőrű emlős

   d9957055a1bed9c974148fe049

   A kacsacsőrű emlős egyike azon kevés emlősöknek, akik tojást raknak. A körülbelül 28 napos vemhesség után a nőstény odút ás, és ott helyezi el őket. Ezután 10 napig inkubálja a tojásokat, míg az utódok fel nem törik a héjat. Kikelés után a bébi kacsacsőrű emlősök 3-4 hónapig táplálkoznak anyatejjel, mielőtt táplálékot keresve elhagynák a barlangot.

  3. 3 Zsiráf

   8704fa5e22ad652822e2511473

   15 hónap után, ami normális vemhességi időnek számít ennél a fajnál, a nőstény zsiráfok állva szülnek. Ez azt jelenti, hogy a zsiráfbébiknek születéskor rögtön körülbelül 1,5 méteres zuhanást kell kibírniuk. Fél óra alatt fel kell tudniuk állni, és mindössze 10 óra múlva már együtt kell futniuk az édesanyjukkal.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Hosszúszárnyú bálna

   9d23c258049a8eebad398e09d3

   Egy felnőtt hosszúszárnyú bálna átlagosan 16 méteres, a súlya pedig 36 tonna. Ennek a fajnak a vemhességi ideje 11 hónap, a borjak pedig maximum 4 méteresen és 1,5 tonnásan jönnek a világra. Közvetlenül a születésük után a bébi bálnák már tudnak úszni, és alig hat hét múlva már elkísérik anyjukat az 5000 km-es vándorlásra, hogy élelmet keressenek.

  5. 5 Pipabéka

   7492455e1cbdd8753e2c2c3695

   A pipabéka egy kétéltű, amely Dél-Amerika dzsungeleiben él. Szaporodáskor a hímek megtermékenyített petesejteket tesznek a nőstények hátára, majd a bőr megnő körülöttük és teljesen benövi őket. Az utódok négy hónapig fejlődnek a nőstényben, míg végül a nőstények hátsó részéből világra nem jönnek a teljesen kialakult békák.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

 • "Közvetlenül a születésük után a bébi bálnák már tudnak úszni..." - Érdekes is lenne, ha nem így lenne. Amúgy nem tápálékot keresni indulnak 5000 km-rel arrébb. Az ellés történik melegebb éghajlaton, mivel a borjak vékony zsírrétege nem védené meg őket a hidegebb vizeken, de táplálkozni ott is tudnakA kengurubébi pedig nem az anyja által kerül az erszénybe, hanem saját maga mászik be
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!