HIRDETÉS BEZÁRÁS
ÁllatokÉrdekességek

17 különleges macskafajta, melyekért mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk

  Természetesen nem csak a kutyatartók képesek irreális összegeket kiadni egy-egy kiszemelt kis kedvencért cserébe, a tehetősebb macskabolondok szintén előszeretettel nyúlnak mélyen a zsebükbe, ha úgy tartja kedvük.

  HIRDETÉS

  A dúsgazdag cicatartók körében most az alábbi 17 cicafajta a sláger, avagy ők azok, akikért tulajdonképpen bármennyi pénzt képesek kifizetni…🐱

  1. 1 NORVÉG ERDEI MACSKA


   Ezt a gyönyörű bundást a vikingek háziasították 2000 évvel ezelőtt. Remek vadász, hosszú szőrének köszönhetően pedig jól viseli a hideget.

  2. 2 HIMALÁJAI MACSKA


   Olyan, mintha a perzsa és a sziámi macskákból lenne összegyúrva. Karakterisztikus kék szeme és bundája teszi jellegzetessé. 1950-ben nemesítették több fajból az Egyesült Államokban. Barátságos, nyugodt fajta.

  3. 3 SKÓT LÓGÓFÜLŰ MACSKA


   Nemcsak rövid a füle, de előre is billen - ilyesmivel egyik macskafaj sem büszkélkedhet, csak a skót kurta. Ez a fül genetikai mutáció eredménye - és épp ez teszi bájossá - és drágává. Nagyon okos, család-centrikus, játékos macska.

  4. 4 PETERBALD MACSKA


   Pétervári szfinx néven is emlegetett, orosz eredetű macskafajta. Vékony testű, érdekes fejformájú, nagyfülű fajta. Szeret utazni, jó a vérmérséklete.

  5. 5 EGYIPTOMI MAU


   3000 éves macskafajtáról van szó - az egyiptomi fáraók kedvenc jószága volt. Nemcsak a szőre, de alatta a bőre is pöttyös.

  6. 6 MAINE COON


   A világ legnagyobb termetű macskája. Testsúlya elérheti a 15 kilót is, hossza akár több mint 1 méter lehet. Játékos, mérete ellenére finom mozgású óriáscica.

  7. 7 LAPERM


   Ezt a báránybundával rendelkező házi ragadozót az 1980-as években tenyésztették ki - hol máshol, mint az erre szakosodott Egyesült Államokban.

   Furcsa bundájának nagy előnye, hogy allergénmentes - a macskaszőr-allergiás macskabarátok nagy örömére.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  8. 8 OROSZ KÉK MACSKA


   A gyönyörű orosz kék a cári Oroszország terméke 1893-ból. A hagyomány szerint szerencsét hoz a ház lakóira.

  9. 9 SERENGETI MACSKA


   A szerengeti nem túl régi fajta: alig 20 éve születtek meg az első példányai. Bár az afrikai szerváléra hasonlít a bundája, még sincs semmilyen kapcsolat a két faj között: a szerengeti ereiben fele részt bengáli, fele részt pedig keleti rövid szőrű vér csörgedezik.

   Nagyon barátságos, kedves állatok, ezért a tenyésztők és a gazdák között is egyre népszerűbb.

  10. 10 ELF-MACSKA


   Hívhatjuk manócskának is - bizarr külseje, szőrtelen, gyűrött bőre, mókás fejszerkezete és denevérfüle ellenére egy hihetetlenül barátságos, kommunikatív, különleges állatka. 2006 óta tenyésztik az USA-ban.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

  1. 11 TOYGER


   Egy új macskafaj, mely tulajdonképpen a tigris kicsinyített mása. 1990-ben került bejegyzésre, mint új fajta a Nemzetközi Macska Egyesület-nél (TICA), 2000-ben megkapta meg az új, elismert fajta kinevezést.

  2. 12 AMERIKAI GÖRBEFÜLŰ


   Az amerikai görbefülű macska kiegyensúlyozott személyiség, jó természetű. Az első ilyen cica 1988-ban érkezett Franciaországba (az első alom 1989-ben született), Angilába 1995-ben jutott el. Rendkívül ritka fajta, különösen az Egyesült Államokon kívül. Csintalan, játékos, kellemes társ, aki csak a legritkább alkalmakkor "szólal meg".

  3. 13 BENGÁLI MACSKA


   Ezt a fajtát is egyre gyakrabban látni Magyarországon - kitenyésztéséhez állítólag az ázsiai leopárdot keresztezték a házi macskával. Meggyőző méretű és küllemű macsek - aki szeret úszni, és aki el nem mozdul gazdája mellől.

  4. 14 SAFARI CICA


   A házi macska és egy Dél-Afrikában előforduló vadmacska keresztezéséből tenyésztették ki az 1970-es évek elején. A 11 kilót is elérheti a súlya.

  5. 15 KHAO MANEE


   Az ókori Sziám területén ezek a felemás szemű gyönyörűségek a királyi család kiváltságai voltak. A szerencsét, a hosszú életet és az egészséget szimbolizálták. Nagyon régi fajtáról van szó tehát. Az ára miatt kevéssi elterjedt.

  6. 16 SZAVANNA


   Az afrikai szervál és házi macska keresztezéséből tenyésztették ki. Óriási méretű: a 15 kilót is elérheti, a magassága akár 60 centi is lehet. Magas intelligenciájú, nyugodt természetű, különleges, de aktív macska. Szeret fürdeni, sétálni, kitűnően vezethető pórázon. Az ára vetekszik egy jobb autóéval.

  7. 17 ASHERA


   A világ legnagyobb, legritkább és legegzotikusabb házi macskája - és természetesen egyúttal a legdrágább is. Egy Ashera macska ára 22 ezer dollárnál, azaz valamivel több, mint 6 millió forintnál kezdődik.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

A Liked.hu szerkesztője vagyok, már az idők kezdete óta. Szabadidőmben Jedi lovag és Pokémester. Puszilom édesanyámat.

Mi a reakciód?

4 hozzászólás
Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • Èn szívesen végigolvastam. Aki nem járatos a macskák világában annak ez a cikk elégséges.
 • 18,641
  10 hozzászólásBeszélgetésindítóKépfeltöltőRendszeres látogatóKommentkirályTizedik reakcióTörzsvendégBejegyzéskészítő
  A nagy részük annyira nem tetszik, de egy skót lógófülűt elfogadnék nagyon szívesen 🥺
 • Magyarországon több macskás egyesület is van, ahol szívesen segítenek a fajtaleírásokban, és abban, hogy ilyen se füle, se farka cikk ne jelenjen meg.  Ez a cikk olyan, mintha az analfabéta írni-olvasni tanítaná a tanárt.

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.