12 rejtélyes jelenség, amit a Google Maps segítségével sikerült felfedezni

Megmagyarázhatatlan dolgok mindig is voltak, vannak és lesznek is. A Google Maps műholdas térképszolgáltatás elindulása azonban egy merőben új táptalajt biztosított a különféle internetes rejtélyek számára, melyek közül az idők során kimagaslott néhány, mely valóban érdekesebbnek bizonyult az átlagnál. A Google Maps 2005-ös év végi indulása óta pedig kétségtelen, hogy az alábbi 12 rejtélyes jelenségnek sikerült eddig a legnagyobb port kavarnia a térképszolgáltatás által készített felvételek körül...


7. Galambnak öltözött emberek

Galambnak öltözött emberek japánban

A japán Musashino település unatkozó lakosai állnak az alábbi, 2013-ban felfedezett Google Street View fotó mögött, akik tudomást szereztek róla, hogy hamarosan a városukba érkezik a Google utcakép-készítő csapata, éppen ezért megragadták az alkalmat és úgy döntöttek, halhatatlanná teszik magukat a Google térképszolgáltatásán keresztül. Az akció sikerült.

8. Fákkal borított hajó

Fákkal borított hajó Sydney

Az SS Ayrfield névre hallgató hajó még 1911-ben indult útnak az ausztráliai Parramatta folyón, és tette is a dolgát, ahogy azt kell, egészen 1972-ig. Ekkor azonban kikötni kényszerült Sydney partjainál, és soha többet el sem mozdult onnan. A több mint 40 éve egy helyben álló hajót pedig azóta természetesen a növényzet is alaposan benőtte, a Google Maps-en történt felfedezés következtében pedig valóságos világhírnévre tett szert, a fotósok messziről utaznak ide, hogy pár lélegzetelállító felvételt készíthessenek a helyiek közt csak ,,úszó erdő” néven ismert hajóról.

9. UFO romániában

UFO romániában

Ez az első ránézésre valóban félelmetes, a sci-fi filmek űrhajóit idéző objektum a romániai Temesvártól nem messze található. Az egyébként is aktív UFO-hívők közt nem kellett hozzá sok, hogy azonnal farkast kiáltsanak, ám mint kiderült szó sincs űrhajóról, ez pusztán egy ma is álló – bár kétségkívül furcsa külsejű – víztorony az egykori magyar város szomszédságában.
10. Homokspirál a sivatagban

Homokspirál a sivatagban

Ezt a különleges látványosságot, melyet gyakran sivatagi gabonakörként emelgetnek, a D.A.S.T. Arteam készítette el 1997-ben. A csoportot Danae Stratou (installációs művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező és építész) és Stella Constantinides (építész) alapította 1995-ben. Közösen valósították meg a Desert Breath (Sivatagi Lélegzetet) névre keresztelt projektet, mely 178, spirálisan elhelyezkedő homokkúpból áll, melyből 89 kiemelkedik a sivatagból, a másik 89 pedig belesüpped a homokba.

11. Katonai repülőgéptemető

Katonai repülőgéptemető

A Davis–Monthan légibázis repülőgép-temetője sokáig teljesen titokban ,,szedte áldozatait”, mígnem 2006-ban a Google Maps-nek köszönhetően felfedte kilétét a külvilág előtt. Az amerikai Tucson város közelében található légibázison összesen több, mint 4400 katonai repülőgép található, ez szám pedig évről-évre körülbelül 400 darabbal bővül. A repülőgépeken kívül 40 leselejtezett űrhajó és űrexpedícióhoz használt jármű is található itt.

12. Lencsevégre kapott Loch Ness-i szörny

Lencsevégre kapott Loch Ness-i szörny

A Loch Ness-i szörny létezése évtizedek óta tartja lázban Skócia lakosságát, és habár számtalan fénykép látott már napvilágot, mely az állítólagos szörnyet ábrázolja, mégis sokan a Google Maps műholdja által készített képet tartják az eddigi leghitelesebb bizonyítéknak. A skóciai Ness-tóról készült műholdfotó 2009-ben látott napvilágot, és egy angol biztonsági őrnek tűnt fel a rajta látható két különös objektum, melyre valóban nehéz épeszű magyarázatot adni. A bal oldali, szemmel láthatóan a víz felszínén úszó objektumot tartják a Loch Nessi-szörny megkérdőjelezhetetlen bizonyítékának, ám a tőle jobbra található hatalmas, henger alakú víz alatti objektum is rendkívül különös, számos spekuláció született vele kapcsolatban is.Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Send this to a friend