12 rejtélyes jelenség, amit a Google Maps segítségével sikerült felfedezni

Megmagyarázhatatlan dolgok mindig is voltak, vannak és lesznek is. A Google Maps műholdas térképszolgáltatás elindulása azonban egy merőben új táptalajt biztosított a különféle internetes rejtélyek számára, melyek közül az idők során kimagaslott néhány, mely valóban érdekesebbnek bizonyult az átlagnál. A Google Maps 2005-ös év végi indulása óta pedig kétségtelen, hogy az alábbi 12 rejtélyes jelenségnek sikerült eddig a legnagyobb port kavarnia a térképszolgáltatás által készített felvételek körül...


7. Galambnak öltözött emberek

Galambnak öltözött emberek japánban

A japán Musashino település unatkozó lakosai állnak az alábbi, 2013-ban felfedezett Google Street View fotó mögött, akik tudomást szereztek róla, hogy hamarosan a városukba érkezik a Google utcakép-készítő csapata, éppen ezért megragadták az alkalmat és úgy döntöttek, halhatatlanná teszik magukat a Google térképszolgáltatásán keresztül. Az akció sikerült.

8. Fákkal borított hajó

Fákkal borított hajó Sydney

Az SS Ayrfield névre hallgató hajó még 1911-ben indult útnak az ausztráliai Parramatta folyón, és tette is a dolgát, ahogy azt kell, egészen 1972-ig. Ekkor azonban kikötni kényszerült Sydney partjainál, és soha többet el sem mozdult onnan. A több mint 40 éve egy helyben álló hajót pedig azóta természetesen a növényzet is alaposan benőtte, a Google Maps-en történt felfedezés következtében pedig valóságos világhírnévre tett szert, a fotósok messziről utaznak ide, hogy pár lélegzetelállító felvételt készíthessenek a helyiek közt csak ,,úszó erdő” néven ismert hajóról.

9. UFO romániában

UFO romániában

Ez az első ránézésre valóban félelmetes, a sci-fi filmek űrhajóit idéző objektum a romániai Temesvártól nem messze található. Az egyébként is aktív UFO-hívők közt nem kellett hozzá sok, hogy azonnal farkast kiáltsanak, ám mint kiderült szó sincs űrhajóról, ez pusztán egy ma is álló – bár kétségkívül furcsa külsejű – víztorony az egykori magyar város szomszédságában.
10. Homokspirál a sivatagban

Homokspirál a sivatagban

Ezt a különleges látványosságot, melyet gyakran sivatagi gabonakörként emelgetnek, a D.A.S.T. Arteam készítette el 1997-ben. A csoportot Danae Stratou (installációs művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező és építész) és Stella Constantinides (építész) alapította 1995-ben. Közösen valósították meg a Desert Breath (Sivatagi Lélegzetet) névre keresztelt projektet, mely 178, spirálisan elhelyezkedő homokkúpból áll, melyből 89 kiemelkedik a sivatagból, a másik 89 pedig belesüpped a homokba.

11. Katonai repülőgéptemető

Katonai repülőgéptemető

A Davis–Monthan légibázis repülőgép-temetője sokáig teljesen titokban ,,szedte áldozatait”, mígnem 2006-ban a Google Maps-nek köszönhetően felfedte kilétét a külvilág előtt. Az amerikai Tucson város közelében található légibázison összesen több, mint 4400 katonai repülőgép található, ez szám pedig évről-évre körülbelül 400 darabbal bővül. A repülőgépeken kívül 40 leselejtezett űrhajó és űrexpedícióhoz használt jármű is található itt.

12. Lencsevégre kapott Loch Ness-i szörny

Lencsevégre kapott Loch Ness-i szörny

A Loch Ness-i szörny létezése évtizedek óta tartja lázban Skócia lakosságát, és habár számtalan fénykép látott már napvilágot, mely az állítólagos szörnyet ábrázolja, mégis sokan a Google Maps műholdja által készített képet tartják az eddigi leghitelesebb bizonyítéknak. A skóciai Ness-tóról készült műholdfotó 2009-ben látott napvilágot, és egy angol biztonsági őrnek tűnt fel a rajta látható két különös objektum, melyre valóban nehéz épeszű magyarázatot adni. A bal oldali, szemmel láthatóan a víz felszínén úszó objektumot tartják a Loch Nessi-szörny megkérdőjelezhetetlen bizonyítékának, ám a tőle jobbra található hatalmas, henger alakú víz alatti objektum is rendkívül különös, számos spekuláció született vele kapcsolatban is.

REAGÁLJ A TARTALOMRA EMOJIVAL!

8
Ez igen!
0
Nem tetszik!
2
Vicces
2
Imádnivaló
1
Meglepő
1
Szomorú
1
Bosszantó

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!