HIRDETÉS

12 rejtélyes jelenség, amit a Google Maps segítségével sikerült felfedezni

Megmagyarázhatatlan dolgok mindig is voltak, vannak és lesznek is. A Google Maps műholdas térképszolgáltatás elindulása azonban egy merőben új táptalajt biztosított a különféle internetes rejtélyek számára, melyek közül az idők során kimagaslott néhány, mely valóban érdekesebbnek bizonyult az átlagnál. A Google Maps 2005-ös év végi indulása óta pedig kétségtelen, hogy az alábbi 12 rejtélyes jelenségnek sikerült eddig a legnagyobb port kavarnia a térképszolgáltatás által készített felvételek körül...


1. Indián fej a földben

Indiai fej fülhallgatóval Google Maps

2006. novemberében egy kanadai lakos, Lynn Hickox lett figyelmes az Alberta tartományban található különös képződményre a földben, miközben épp az otthona körüli környéket vette szemügyre a Google Maps-en. A földben egy furcsa, indián fejet vélt látni, fülhallgatóval a fülében. A könnyebb észrevehetőség érdekében megpróbáltuk kiemelni kicsit az adott területet.

2. ,,Véres” tó, Irakban

Véres tó irakban

2007-ben az iraki Sadr város szívében sikerült lencsevégre kapnia a Google műholdjának ezt a képen látható vér vörös színű tavat. Sok spekuláció látott napvilágot vele kapcsolatban, egyes feltételezések szerint a közelben található vágóhíd okozta a tó elszíneződését, mások szerint a beleöntött veszélyes vegyi anyagok, de hivatalos és elfogadott magyarázat nincs a pontos okát illetően. A tó színe egyébként ma már újra a régi, és úgy néz ki, mint bármelyik másik tó a világon.

3. Szív alakú sziget

Szív alakú sziget Horvátország

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A horvátországi Galešnjak-szigetet – pontosabban annak jellegzetes formáját – szintén a Google Maps segítségével sikerült felfedezni 2009-ben. Az aprócska (akkor még lakatlan) sziget azóta valóságos zarándokhely lett a szerelmes párok számára, és egészen messzi földről utaznak ide az életre szóló romantikus élményért cserébe.
4. Ujjlenyomat-alakú labirintus

Ujjlenyomat-labirintus

Az angliai Brighton város egyik parkjában található ez a mészkőből épített ujjlenyomat-alakú labirintus, melyet Chris Drury művész készített, még 2006-ban.

5. ,,Gyilkosság” egy hollandiai tavon

Google Maps gyilkosság hollandia tó

2009-ben a Reddit.com weboldalon robbant a bomba, mely szerint a hollandiai Almere város taváról készült Google Maps műholdfelvételen egy gyilkosságot sikerült megörökíteni. Szó mi szó, a műholdkép rendkívül árulkodó és összetéveszthetetlen volt, valóban úgy nézett ki, mintha valakik egy véres holttestet vonszolnának a stég végére, hogy aztán a tóba dobva megszabadulhassanak tőle. Az eset olyan nagy port kavart, hogy a holland rendőrség búvárokkal és helyszínelőkkel együtt térképezte fel a környéket, ám nem találtak sem vérre utaló nyomot, sem emberi maradványokat a tóban.

Mivel azonban ez az ,,expedíció” hónapokkal a kép készülte után történt, többen úgy vélik, hogy az eső, illetve a tóban található halak már eltüntették a nyomokat, míg mások azzal magyarázzák a rejtélyt, hogy nem is véres hulla látható a képen, pusztán valami vizes dolog (pl. horgászszák) ami a stég furcsa színének köszönhetően látszik úgy, mintha vér lenne. Az ügy mindenesetre a Google Maps-képek történetének egyik legnagyobb rejtélye.

6. Horogkereszt alakú épület az USA-ban

Horogkereszt alakú épület

Bármilyen furcsa is, az amerikai haditengerészet tulajdonába tartozik az a különleges, horogkereszt alakú épület, melyet 2006-ban sikerült felfedezni a Google Maps műholdképei által. A haditengerészet állást is foglalt az ügyben, elmondásuk szerint pedig pusztán a véletlen szülte a különös alakzatot, ráadásul bennük is csak akkor tudatosult a kínos megjelenés, amikor már nem lehetett változtatni az építmény formáján.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!One comment -

  • Szia, guest
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.