HIRDETÉS

7 testrész, ahová soha nem szabad tetováltatni, és elmondjuk, hogy miért


A tetoválások egyre népszerűbbé váltak az elmúlt években. Statisztikák szerint az emberek 43%-a szeretteik tiszteletére, 37%-a pedig mint „divat kiegészítőként” készítteti őket. Nem árt azonban az óvatosság: az orvosok és tetoválóművészek ugyanis úgy vélik, hogy bizonyos testrészek nem alkalmasak a tetováláshoz.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál tudjuk, hogy milyen nehéz meghozni egy olyan életre szóló döntést, mint a tetováltatás, ezért összeszedtünk 7 olyan testrészt, aminek a tetoválását határozottan érdemes elkerülni. A cikk végén még egy diagramot is láthattok, hogy mely testrészeken fáj leginkább a tetováltatás.

 1. 1 Könyök


  A szakértők azért nem javasolják a könyöktetoválásokat, mert a tinta nagyon hamar kikopik onnan, arról nem is beszélve, hogy nagyon vastag a bőr, így a művésznek még több időt kell ott eltöltenie, mire belevarrja a mintát. Ha az érintett terület nincs megfelelően hidratálva, akkor még hamarabb kikophat a tetoválás.

 2. 2 Hónalj


  A hónalj az egyik legfájdalmasabb hely a tetováláshoz. A fájdalom olyan intenzív ezen a területen, hogy az egész folyamat valószínűleg elviselhetetlenné válik majd.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Térdhajlat


  A térdhajlat nagyon érzékeny, köszönhetően az itt található rengeteg idegvégződés miatt. Ez szintén hihetetlenül fájdalmas tud lenni, ezért célszerű elkerülni.

 4. 4 Kéz és ujjak


  Ezek a testrészek általában nagyon népszerűek az emberek körében, ám a szakértők nem feltétlenül javasolják. Ezért mivel általában fedetlenek, ezért nagyon ki lesznek majd téve a napfény hatásának, vagyis sokkal gyorsabban kifakulnak. Másrészt mivel folyton szem előtt vannak, ezért számos élethelyzetben, például az erre érzékeny munkahelyeken rendkívül kellemetlenek lehetnek. Harmadrészt pedig az ujjak oldalára készített tetoválások a gyógyulás után szinte azonnal kifakulnak.

 5. 5 Bordák


  Tény, hogy jól néz ki, de rettentően fájdalmas, mivel nagyon vékony a bőr és szinte a csontokat érik a szúrások. A hónalj után ez a második hely ahova nagyon fájdalmas varratni. Állítások szerint a nőknél még nehezebb a gyógyulási folyamat, ugyanis ők napi szinten viselnek melltartót, ami kidörzsölheti a bőrt.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Arc


  Minden valamirevaló tetoválóművész kihangsúlyozza, hogy az arcon lévő tetoválások csak 2-3 évig mutatnak szépen, utána elhalványulnak. Mivel itt is rengeteg idegvégződés található, ezért nagyon fájdalmas minden egyes tűszúrás. Ha mégis úgy döntesz, hogy vállalod a fájdalmat, akkor utána folyamatosan fényvédővel kell majd kenni a bőröd.

 7. 7 Boka és lábszár


  A boka, valamint a lábszár területét a cipő és a zokni folyamatosan irritálja, dörzsöli, így a gyógyulási folyamat is sokkal hosszabb ideig tart. Az ide tetovált minták nagyon hamar kikopnak és elvesztik élénk színüket. Fájdalom szempontjából hasonló a bordákhoz, ugyanis itt is elég vékony a bőr.

  Bónusz: tetoválás fájdalomdiagram.

  Szóval így néznek ki a legfájdalmasabb testrészek a nők és a férfiak esetében. A vörös területek a legfájdalmasabbak, a narancssárga és sárga területek kevésbé érzékenyek. A kék területek a leginkább fájdalommentesek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
9 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!