21 izgalmas tény, amiről valószínűleg még senki sem mesélt neked korábban

Tudtad, hogy a Titanic túlélői között kutyák is voltak? Gondoltad volna, hogy van olyan labdarúgó stadion a Földön, ahol a bolygó két különböző féltekén helyezkednek el a térfelek? Tudod, hogy mit nevezünk Nemo-pontnak? Nem?! Akkor jól figyelj, az alábbi listán ugyanis ilyen és ehhez hasonló izgalmas érdekességeket gyűjtöttünk most nektek össze, melyekről valószínűleg még senki sem mesélt nektek korábban…🧐


 1. 8 A második világháború alatt az Egyesült Államok denevéreket próbált meg betanítani rá, hogy bombákat szállítsanak láthatatlanul Japánba.


  A tervek szerin napalm bombákatkellett volna elszállítaniuk Japánba, ami nem is lett volna nehéz, mivel a denevérek hatalmas távolságok megtételére képesek, majd az épületek padlásaiba befészkelve magukat remek lehetőséget biztosítottak volna, hogy az amerikai haderők távirányítással működésbe hozzák a bombákat. Az amerikai hadsereg 2 millió dollárt költött a projektre, mielőtt rájöttek, hogy ez így ebben a formában kivitelezhetetlen.

 2. 9 Cézár tudhatta, hogy Brutus megpróbálja majd őt megölni.


  Servilia Caepionis volt Brutus anyja, aki hosszú ideigCaius Iulius Caesar szeretője volt. A feljegyzések szerint Brutus nem volt hajlandó elfogadni az anyja és Caesar közötti kapcsolatot, ezért a veszekedések során többször is utalt rá, hogy meg fogja ölni Caesart, aki így nagy valószínűséggel sejthette, hogy Brutus megpróbálja majd meggyilkolni őt.

 3. 10 A cézár salátát nem Cézárról nevezték el.


  Nevét az olasz származású amerikai szakácsról,Caesar Cardini-ról kapta, aki 1924-ben készítette el először az ételt a saját, Caesar nevezetű éttermében. A legenda szerint egyébként Cardini úgy „találta fel” ezt a salátát, hogy az ünnepek alatt, amikor már szinte semmi sem maradt az étterem konyhájában, az ott található maradékokból próbált meg valami ehetőt készíteni az ételt követelő vendégeknek, akik imádták az általa készített, azóta Cézár salátának hívott ételt.

 4. 11 Ausztráliában betiltották a „Peppa malac” című rajzfilmsorozat egyik epizódját, mert arra tanította a gyermekeket, hogy ne féljenek a pókoktól.

  news.com.au

  Mivel pedig Ausztráliában többnyire mérges pókok találhatók, melyek potenciális veszélyt jelentenek a gyermekekre, ezért nem is tűnik olyan butaságnak az ominózus epizódbetiltása.

 5. 12 Az Egyesült Államokban a tűzoltók felgyújtottak egy házat, ami tele volt csótányokkal.


  Bár a tűzoltók inkább eloltani szokták a tüzeket, az Egyesült Államokban ez mégis pont fordítva történt 2010. októberében: az amerikai Pana városka egyik házában ugyanis olyan sok csótány telepedett meg, hogy a helyi közigazgatás úgy döntött, jobb, ha felgyújtják a házat. Az egész folyamatról egyébként videofelvételis készült.

 6. 13 Ha pedig már az Egyesült Államoknál járunk: létezik egy ún. Négy Sarok Emlékmű, ahol egyszerre négy államban tartózkodhatnak az emberek.


  Ez a pont az, ahol Arizona, Utah, Colorado és Új-Mexikó határaitalálkoznak.

 7. 14 Az Ausztráliában található Dingo-kerítés 11-szer nagyobb, mint Magyarország legnagyobb szélessége kelet–nyugati irányban.


  A XIX. században olyan fontos volt a birkatenyésztés az ausztrál gazdaságban, hogy az 1880-as években a gazdák úgy döntöttek, építenek egy hatalmas kerítést, amivel megvédik a legelő jószágaikat a vadon élő dingó kutyáktól. A kerítés hossza végül 5614 kilométer lett, ami egészen ijesztő. Csak összehasonlításképpen: Magyarországkét legtávolabbi pontja 528 kilométerre van egymástól.

SZÓLJ HOZZÁ!Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!