HIRDETÉS

18 tény a macskákról, ami után még jobban fogod szeretni ezeket az apró szőrgolyókat

Mindannyian imádjuk a macskákat és nem véletlenül, hiszen csodálatos állatok. Meglehet persze, hogy nem olyan szófogadók, mint a kutyusok, és néha kissé talán önfejűek, de mindig képesek lenyűgözni és ámulatba ejteni bennünket. Az alábbi listán épp ezért 18 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze velük kapcsolatban, melyek láttán valószínűleg Te is egészen más szemmel tekintesz majd ezekre az apró, doromboló szőrcsomókra.


 1. 1 A macskák életük kétharmadát alvással töltik. Ez azt jelenti, hogy egy például 9 éves macska mindössze 3 évet töltött ébren az életéből.


 2. 2 Kutatások kimutatták, hogy a macskák agya biológiailag sokkal jobban hasonlít az emberi agyhoz, mint például a kutyáké. Az érzelmekért felelős agyi területek ugyanakkora területet foglalnak el az agyukban, mint a miénkben.


 3. 3 A ma élő legnagyobb macskafajta a liger. (oroszlán és tigris keveréke) Hossza a 4 métert is elérheti, súlya pedig a 300 kilogrammot is meghaladhatja. A képen látható Herkules névre hallgató liger egyébként 420 kilogrammot nyom.

  wikipédia
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

 4. 4 A legkisebb termetű macskafajta pedig a feketelábú macska. Ennek a fajtának a kifejlett példányának hossza kevesebb, mint 50 centiméter, súlya pedig alig haladja megy az 1 kilogrammot.


 5. 5 A briteknél és az ausztráloknál a szerencse jelének tartják a fekete macskával történő találkozást, míg Észak-Amerikában és Európában a balszerencse jeleként tartják számon.

  bbc

 6. 6 A világ legnépszerűbb macskafajtái a perzsamacska, a maine coon és a sziámi.


 7. 7 Létezik egy macskafajta, ami imádja a vizet. Ez pedig nem más, mint a „török van” nevezetű fajta. (tényleg ez a neve) A török van macskák szőre vízhatlan védőréteget képez a testükön, feltehetőleg ezért vannak oda annyira a lubickolásért.


 8. 8 A moszkvai holland nagykövetség személyzete észrevette, hogy az épületben található sziámi macskák valamilyen oknál fogva gyakran kaparják a falat. Mikor jobban megvizsgálták a macskák által kapart területeket kiderült, hogy orosz kém lehallgató egységek voltak a falakba rejtve.


 9. 9 Egyes macskák bármilyen távolságból képesek lennének hazatalálni, ezt a képességet pedig „psi-trailing”-nek nevezik. A szakértők szerint a macskák a napfény beesési szögét használják amolyan „iránytűként”, és ennek köszönhető az, hogy bárhonnan képesek visszatalálni eredeti otthonukba.


 10. 10 A világ legidősebb macskája "Creme Puff" névre hallgatott, és 38 éves korában hunyt el.


HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.