HIRDETÉS

15 vírusos fotó, amiről kiderült, hogy hazugság

Valószínűleg mindannyian láttuk már a most következő képeket az elmúlt évek során, némelyiken pedig lehet, hogy mi magunk is nagyokat ámuldoztunk anélkül, hogy egy pillanatra is eszünkbe jutott volna megkérdőjelezni a valódiságát. Pedig nem ártott volna, hiszen mint tudjuk, az interneten nem minden az, aminek látszik, így többek között a most következő fotók sem, melyekről egytől-egyig kiderült, hogy valójában csak jól megszerkesztett Photoshoppos átverések, semmi több.


HIRDETÉS
 1. 1 Cápatámadás


  Ez a kép nagyjából egy idős az internettel (kis túlzással persze). Ez volt talán az első olyan Photoshoppal megszerkesztett fotó, ami világ körüli útra indult az interneten és szinte mindenkit egyformán megtévesztett. Annak idején még a legnagyobb weboldalak is az "év National Geographic" fotója címmel hozták le, pedig valójában nem több, mint egy jól megszerkesztett átverés: a cápa utólagos retusálással került rá a képre.

 2. 2 Metro-Goldwyn-Mayer oroszlán


  Az alábbi fotó szintén futótűzként terjedt a neten, valószínűleg közületek is sokan találkoztak már vele. A kamu-sztori szerint a Metro-Goldwyn-Mayer népszerű oroszlános logójának felvétele közben készült, pedig valójában nem más, mint egy orvosi vizsgálatra lekötözött oroszlán, akinek épp az életét próbálják megmenteni az orvosok. Csakhogy tiszta legyen a kép: az alsó képen az MGM oroszlános logójának (valódi) felvétele közben készült werk-fotót láthatjátok.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Kastélysziget


  Ez a fotó az írországi Kastély-sziget néven vált ismerté, és az emberek túlnyomó többsége - a tökéletes Photoshop-munkának köszönhetően - vakon elhitte, hogy egy valóságban is létező helyet ábrázol, annak ellenére, hogy nem kell nagy koponyának lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk: a sziget körüli környezet egyáltalán nem Írországra vall. A furcsa formájú sziget egyébként a valóságban is létezik, de nincs rajta kastély, és még véletlenül sem Írországban, hanem a thaiföldi Phuket-sziget partjainál található.

 4. 4 Természetfilm-forgatás


  Ez a fotó a ,,félresikerült National Geographic forgatás" címmel kelt világ körüli útra, pedig valójában szó sincs ilyesmiről. Pusztán a stáb tagjai voltak vicces kedvükben (az elöl lévő srác még nevet is a képen), a félelmetes medve pedig csak utólag került rá, Photoshoppal.

 5. 5 Kék görögdinnye


  2010 környékén nem volt olyan nyár, hogy ne került volna elő az interneten a ritka és káprázatos japán "kék-hold" névre keresztelt dinnye. Az emberek szó szerint meg voltak őrülve érte, pedig itt is egyszerű Photoshoppos munkáról beszélünk, ilyen dinnye a valóságban nem létezik.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Einstein és az atombomba-kísérlet


  2011 januárjában került fel az internetre ez a fotó, mely állítólagosan Albert Einsteint ábrázolja, amint 1962-ben a Nevada-sivatagban végzett atomkísérlet közben kerékpározik. A történet több sebből is vérzik, Albert Einstein ugyanis ekkor már 7 éve halott volt, de ha ez valamiért nem lenne elég bizonyíték, elhoztuk mellé az eredeti képet, amiről a szegény megboldogult Einsteint lephotoshoppolták és azt is, amire ráphotoshoppolták.

 7. 7 Skót tündér-folyó


  Öröm az ürömben, hogy ez a hely legalább tényleg létezik, ám véletlenül sem Skóciában, hanem Új-Zélandon található, a fák pedig nem lilák, mint a neten keringő kamu fotón, hanem olyanok, mint bárhol máshol a világon.

 8. 8 Babalábnyom


  Bár terhesség alatt a gyermek bizony nagy mozgolódásra képes odabent a pocakban, ilyen mértékű erőt nem képes kifejteni. Ha mégis képes lenne, az anya hasfala akkor is túl vastag ahhoz, hogy ilyen tisztán és kivehetően látszódjon a gyermek lábnyoma - egyszóval itt is csak egy ügyesen kivitelezett Photoshoppos megtévesztésről van szó.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

5 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.