HIRDETÉS

14 dolog, amit mindig kerülni kell a lakásfelújításkor

A „felújítás” szó hallatán a legtöbb embernek azonnal feláll a hátán a szőr és izzadni kezd a tenyere. Nem véletlenül, a saját magunk által végzett felújítás ugyanis sok kellemetlenséggel járhat, és bizony nem ritka, hogy olykor nagyobb költségekkel jár, mintha profi szakemberre bíztuk volna a feladatot. A másik pozitív érv a hivatásos szakemberek mellett, hogy ők tudják, melyek azok a lakberendezési megoldások, melyeket érdemes kerülni egy felújítás során.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál szeretnénk, ha mindenki tisztában lenne ezekkel, ezért összeállítottunk egy listát azokról a dolgokról, amiket célszerű elkerülni egy lakásfelújítás során.

 1. 14 Műanyag ablakpárkányok

  5e3a815b15a3a9f5e86cdac110

  A műanyag ablakpárkányok idővel sokat veszítenek a megjelenésükből. Sárgulnak, megrepednek, és foltok maradnak rajtuk a folyamatos használattól. Ennek ellenére roppant népszerű megoldás, de érdemes észben tartani, hogy ma már sok más alternatíva is létezik a piacon, a természetes kőből és fából készült párkányokon át sok más kiváló változat létezik.

 2. 13 Nem fürdőszobába szánt konnektorok

  7fd9045c3ca4b4332d68e3dbc2

  A magas páratartalmú helyiségekben célszerű olyan aljzatokat felszerelni, melyeket speciális védőburkolat borít. Alig drágábbak a sima változatoknál, mégis sok kellemetlenségtől menthetjük meg magunkat általuk.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 12 Látható elektromos kábelek

  4ac87a5b65ac22aaa1375765a4

  Az elektromos kábelek kábelszorítóval történő rögzítése arról árulkodik, hogy valaki nagyon spórolni akart a felújításkor. Ezek a megoldások ráadásul nem túl tartósak, gyakran elengednek, és veszélyesek is lehetnek, ha például kisgyermek vagy háziállat van a háznál. Ha valamire, akkor erre érdemes figyelni, és rendesen megcsinálni.

 4. 11 Lógó kábelek és elosztók

  69b4875cf69c37400e14dd3fac

  Az ilyen semmiben lógó vezetékek leginkább arról árulkodnak, hogy a lakberendezés nagyon meggondolatlan módon lett végrehajtva, és a különféle elektronikai eszközök olyan helyeken vannak elhelyezve, ahol meggondolatlan módon nincs konnektor a közelben. Erre érdemes még a felújítás előtt gondolni, és úgy megtervezni mindent, hogy a lehető legkevesebb kábelt kelljen használnunk.

 5. 10 Unalmas mennyezet

  7266c7552aacb226e8cc14f7e6

  Az unalmas mennyezetekkel persze semmi probléma, azonban nem árt észben tartani, hogy ma már sokféle módon díszíthetjük azokat. Ezek ráadásul nem is kerülnek horrorisztikus összegekbe, ellenben nagyon sokat tesznek hozzá a belső összhatáshoz. Érdemes megfontolni őket.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 9 Linóleum

  34f2e45c27b256412651834240

  A linóleumnak két előnye van: olcsó és egyszerű a felrakása. Ettől függetlenül azonban a hátrányok sora szinte végtelen, nem beszélve a csúszósságából fakadó sérülések kockázatáról. Célszerű helyette parkettát, vagy kerámia lapokat választani.

 7. 8 Magányos csillár

  74f38d5c0b874e04ab8911fcf1

  Sokan úgy gondolják, hogy egy mennyezeti fényforrás bőven elég a szoba megvilágításához, ez azonban nem így van. Célszerű jól átgondolt világítást kidolgozni, és minél több fényforrást használni. Ez nagyban javítja majd a mindennapi életminőséget.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
10
2 hozzászólás, 10 pont

Szólj hozzá!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!