HIRDETÉS

10 dolog, amiről kiderült, hogy sokkal gyakrabban kellene tisztítani, mint szoktuk

  Vannak, akik hetente takarítják a házukat, mások 15 naponként, és olyanok is vannak, akik tulajdonképpen folyamatosan, csak épp apró lépésekben. A gyakoriságtól eltérően a legtöbb háztartásban található tárgyat általában ugyanúgy szoktuk tisztítani, ám akadnak olyan dolgok, melyekre nem fordítunk elég nagy figyelmet. Ilyen például a számítógépes billentyűzet vagy a gépkocsik kormánya, melyekről mint kiderült, potenciális baktérium tanyák.

  HIRDETÉS

  A Liked.hu-nál most 10 olyan hétköznapi tárgyat gyűjtöttünk össze, amiket egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán szoktunk tisztítani, pedig valójában mindennap kellene.

  1. 1 Zuhanyfej

   fb34d35eb39a0bc4cdb4daff21

   A zuhanyfej állandó vízáramlása nem jelenti azt, hogy öntisztító is egyben. Számtalan baktérium fejlődhet ki rajta, melyeket zuhanyozás közben aztán belégzünk - állítólag ez a tüdőfertőzések egyik legfőbb oka.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  2. 2 Gyűrűk

   eb3acb53d49f7cba76f810864f

   Ha mindennap gyűrűt hordasz, és soha nem veszed le, akkor itt az ideje, hogy a tisztítását a napi rutinod részévé tedd. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyűrűt viselő emberek kezén sokkalta több baktérium található, mint azokén, akik nem hordanak ilyen ékszereket.

  3. 3 Kormánykerék

   aa66d55f41a3689f93949d1252

   Az autó belső tere egy potenciális baktériumforrás, de senkinek sincs annyi ideje, hogy mindennap takarítsa az autóját. Célszerű tehát azokra a területekre koncentrálnunk, amihez a leggyakrabban érünk hozzá: ilyen a kormánykerék vagy például a kilincsek. Ezeken halmozódik fel a legtöbb baktérium.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 4 Ajtókilincsek

   3a6ad55648bacb8005b15151fb

   Hasonló a helyzet az otthonunkban található kilincsekkel és fogantyúkkal, melyeket mindennap fogdosunk a piszkos kezeinkkel, mégis csak nagyon ritkán takarítjuk őket. Több száz mikroorganizmus él az ilyen kilincseken, melyek komoly hatással lehetnek az egészségünkre.

  5. 5 Billentyűzet

   769e5f5a1fab8cb0e952553d14

   A számítógépünket és annak billentyűzetét szintén nap mint nap használjuk, a gyakori érintések miatt a billentyűzet pedig potenciális baktérium forrás lehet. A jó hír, hogy ezek nagy részét egy szimpla antibakteriális nedves törlőkendő segítségével könnyedén letörölhetjük.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

  1. 6 Távirányító

   a5a6c252eca3b98700d6832971

   Egy újabb tárgy, amit bár naponta fogdosunk a piszkos kezünkkel, mégis rendkívül ritkán takarítunk. Kutatók kimutatták, hogy a gombáktól elkezdve a penészgombákon át a baktériumokig tulajdonképpen minden megtalálható az ilyen háztartási tárgyakon, ezért érdemes a nap végén néhány percet a tisztításukra áldozni.

  2. 7 Villanykapcsolók

   5e82665e7492dea84015cfc46f

   Gyakran elsiklik fölöttük a figyelmünk takarítás közben, pedig ezek is éppen olyan helyek, ahol a baktériumok tökéletesen megtelepednek és elrejtőznek előlünk. Jól mutatja ezt az a tény is, hogy tanulmányok szerint az ilyen villanykapcsolók a szállodák legszennyezettebb helyei.

  3. 8 Fürdőszobai mosdó

   fdee415e648e0159d6d6416b10

   Mindennap többször mosunk kezet és fogat egyaránt, tehát nem meglepő, hogy a fürdőszobai mosdók folyamatosan szennyeződnek, és akár 50 ezer különféle baktérium otthonai is lehetnek egy időben. A jó hír itt is az, hogy egy antibakteriális kendő vagy oldat segítségével a nagy részüket könnyedén elpusztíthatjuk.

   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
   HIRDETÉS
  4. 9 Fogkefe

   116d7450a1b71453162ebb4563

   Az élelmiszer-darabkák és a lepedék a fogkefénkbe is beragadhat. Emellett, mivel a legtöbben a fogkeféjüket nyitott térben tartják a fürdőszobában, a sörték között számtalan baktérium is megtalálható. A fogkefék napi tisztításának az egyik legjobb módja, ha néhány percig antibakteriális szájvízben áztatjuk őket.

  5. 10 Ablakpárkányok

   fb10705c54b611f746f182ec0e

   A pollen, a penész és számtalan apró szennyeződés beleragad és megtelepszik az ablakpárkányon nap mint nap, fokozva ezzel az alvás közben keletkező allergiás rohamok kockázatát. Lefekvés előtt minden nap töröljük át legalább a hálószobában található párkányokat, hogy elkerüljük a nemkívánatos egészségügyi problémákat.

  A bejegyzés a hirdetés alatti gombbal folytatódik

Másolás
1 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!