HIRDETÉS

19 bizonyíték rá, hogy a nőket teljesen eltérő bánásmóddal kezelik, ha smink van rajtuk

Egy tanulmány szerint a nők 84%-a egyáltalán nem szereti sminkelni magát, de sokszor nem igen van választásunk, a smink ugyanis nemcsak egyszerűen szebbé tesz, de a céljaink elérésében is fontos szerepet játszik. Ennek tükrében már nem is olyan meglepő, hogy habár szinte mindenki utálja festeni magát, minden második nő mégis megteszi nap mint nap. Sőt: a tanulmányban részt vett minden hatodik nő állítja, hogy még a konditeremben történő edzéshez is sminkeli magát.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most olyan női történeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy mennyire eltérő bánásmódban részesülnek a nők annak függvényében, hogy van-e rajtuk smink vagy sem.

 1. 1 ,,Ha smink nélkül vagyok, senki sem vesz észre. De ha kisminkelem magam, akkor az idős nők megvetően néznek rám, a férfiak pedig vágyakozva.”


 2. 2 ,,Smink nélkül a férfiak és a nők is könnyen barátkoznak velem. Amint felrakom a sminkem azonban, a lányok féltékennyé, a férfiak pedig flörtölő-géppé válnak.”


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 ,,Életem során jó, ha tízszer sminkeltem magam. Időnként szempillaspirált használok, de ennyi. A férjem még azt is ellenzi. 40 éves vagyok, és a férjem nem szereti, ha „elmaszkírozom” az arcom.”


 4. 4 ,,Teljes sminkben az emberek nagyon kedvesek velem. A férfiak gyakran kezdenek ki velem, még akkor is, ha a férjem a közelemben van. Smink nélkül azonban már mindjárt nem kapok akkora figyelmet.”


 5. 5 ,,Nem vettem észre, hogy az emberek máshogy bánnának velem sminkkel vagy smink nélkül, de amint egy mélyebb kivágású pólót veszek fel, a nők máris elítélően néznek rám és néha hangosan kritizálnak.”


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 ,,Nem szeretem sminkelni magam, ez az egész valahogy nem az én világom. Viszont, ha nem sminkelem magam, akkor teljesen láthatatlan vagyok. Ha sminkelem, a férfiak megbámulnak, a nők pedig irigykednek.”


 7. 7 ,,Smink nélkül úgy nézek ki, mint egy 16 éves lány. Néha még a bárba sem engednek be. Nagyon aranyos vagyok, de jobb szeretek felnőtt nő lenni."


  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 8. 8 ,,Sokan szomorúnak tartanak. Időnként megkérdezik tőlem, hogy mennyi volt az ajakfeltöltő műtétem, pedig én sosem csináltam ilyet. Smink nélkül úgy kezelnek, mint egy gyereket, és sokszor megkérdezik, hogy beteg vagyok-e.”


 9. 9 ,,A minap rúzs nélkül mentem az irodába, és olyan kérdéseket kaptam, mint: „beteg vagy?”, „minden rendben van veled?”. A barátnőim szerint pedig szörnyen néztem ki és javasolták, hogy inkább gyorsan rúzsozzam ki magam a mosdóban.”


 10. 10 ,,Általában smink nélkül szoktam sminket vásárolni, és nagyon bosszantó tud lenni, amikor az eladók megkérdezik, hogy tudom-e, hogy kell őket használni.”


HIRDETÉS
HIRDETÉS

21 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


 • Talán ha nem vakolat lenne rajtatok, nem lenne így... Rám sosem néztek másképp ha sminkeltem. Ja, én csak pici alapozót, meg szemceruzát/spirált használok... A szemöldök sminket pl. sosem értettem, annak max. annyi az értelme, hogy a rosszul szedést elfedje...
  • Én meg azt nem értem, hogy mit nem értesz? Nekem alapból szép a szemöldököm és hosszúak a szempilláim, viszont olyan világosak, hogy ha nem festem ki, akkor a fele nem is látszik. Persze sosem használnék műszempillát, és a szemöldökömet sem úgy festem ki, hogy teljesen más látvány legyen, csak adok neki egy kis színt.
 • Én 15 éves korom óta sminkelem magam, és nem érdekel, hogy kinek nem tetszik! Én így érzem magam igazi nőnek és szerintem így vagyok gyönyörű! Béla, 32 éves
 •  Amikor a nagynéném fiatal lány volt, meggyùjtott,és elfújt egy szál gyufát. Pillanatok alatt kihúzta a szemöldökét és a szempilla fölötti részt. Gondolom csak rövid sminknek felelt meg,mert könnyen maszatolt. Feltéve ha sikerült kiszökni a kapun,mert kapott volna nagyapámtól!
  • Mert miért kapott volna ? Azért mert fiatal nő létére saját döntéseket akart hozni? És akkor még azt mondják hogy nincsenek szexisták, aha persze
   • Mi van ha csak gyerek volt még és az apja nem igazán örült annak hogy sminkelt. az én szüleim sem engedték meg hogy sminkeljek általánosba. Komolyan nem értem mi köze van a szexiatáknak ehhez, hogy egy apa nem engedi sminkelni a lányát 
 • El sem tudom képzelni az életem smink nélkül...az unokáim még nem is láttak a nélkül, pedig a legidősebb már 6 éves lesz :-) 
   • Az a szomorú hogy azt hiszik az emberek csak az sminkel akinek szép a bőre, megnézném hogy a nagy smink ellenesek mit mondanának ha ragyákkal és hegekkel kellene utcára menni nap mint nap, és végignézni az embereken akik undorral vagy megvetèssel néznek végig az arcodon 🤷🏼‍♀️
 • Az első kozmetikusomtól hallottam: a smink arra való, hogy elfedje ami nem szép, és kiemelje, ami szép rajtad.  Nekem pl. borzalmas a bőröm, ezét alapozót és púdert használok, viszont kilométeres, dús, fekete szempilláim vannak, ezért azok végét kicsi spirállal sötétítem. És kész is a sminkem. Nem kevés, nem sok, épp elég, van is, meg nincs is, a célnak - HOGY JÓL ÉREZD MAGAD A BŐRÖDBEN, MERT EZ A LÉNYEG - tökéletesen megfelel.
 • Én a természetesség híve vagyok. Valahogy úgy érzem hogy jobb ha úgy látnak az emberek amilyen valójában vagyok, a smink arra van hogy az arc hibáit elfedje, vagy épp kiemeljen valamit rajta. Én nagyon ritkán a szememet szoktam kifesteni, rúzst majdnem egyáltalán nem használok, max ha buliba megyek vagy valami nagyobb eseményre, akkor szoktam egy kicsit a szememet kifesteni és nálam ennyiben is marad a dolog. Nem néznek rám másképp az emberek, ha nem sminkelem magam a férfiak úgy is megbámulnak, meg udvarolnak nekem. Szerintem minden nő ha kicsit foglalkozik magával, egészségesen étkezik és törődik az arcbőrével (természetes módokon, nem bolti kencékkel), kiszedeti a szemöldökét és kéthónaponta legalább meglátogat egy kozmetikust, az sokkal többet ér, mintha  sminkelné magát. Mondjuk az alapozó vagy a púder meg egyebek arra vannak hogy ha csúnya az arcbőr akkor ideiglenesen széppé lehessen varázsolni, de nem oldja meg a problémákat. Azokat nem értem például akiknek semmi baj a bőrükkel mégis több tonna alapozót tesznek. Minek azt? Szerintem inkább azért tetszedjek másoknak amilyen valójában vagyok, mintsem azért mert kivakolom magam. Mindenki szép a maga módján, felesleges mássá tenni magunkat nap mint nap. Ha meg már valaki csak sminkkel szép az szomorú. Azt jelenti nem törődik magával eléggé. 
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!