HIRDETÉS

Játék: 7 gyilkossági rejtély, amit csak egy igazi detektív képes megoldani


Mindannyian ismerjük a jó öreg IQ teszteket, amik 40 szabványkérdés megválaszolása után megállapítják az ember intelligenciaszintjét. De léteznek más módszerek is annak felderítésére, mint például a most következő fejtörők, melyeket csak és kizárólag a legélesebb eszű emberek képesek maguktól megfejteni. Neked sikerül? Sok sikert! 😉

HIRDETÉS

1. Szökés a börtönből

Jack zárkájában egyetlen ablak van, az viszont olyan magasan, hogy nem éri el. A cella teljesen üres, egyedül egy lapát van benne. Odabent meleg és szárazság van, de Jack nem fog egyhamar enni- és innivalót kapni. Csak 2 napja maradt, hogy megszökjön, különben meghal.

De hogyan tud meglépni a zárkából? Az a lehetőség, hogy alagutat ásson, nem jöhet szóba, mert csak 2 napja van a szökésre, annyi idő alatt pedig nem végezne az alagút elkészítésével.

2. Eltűnt nyaklánc

Mrs. Smith elment a rendőrségre, és bejelentette, hogy eltűnt az antik nyaklánca. Amikor a rendőrség megérkezett hozzá, nem találtak betörésre utaló nyomot, mindössze egy kitört ablakot. A házban teljes volt a káosz, a padló pedig tele volt piszkos lábnyomokkal.

Másnap Mrs. Smith-t letartóztatták csalásért. Miért?

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

3. Gyilkosság az iskolában

A tanév első napján meggyilkolják a földrajztanárt. A rendőrségnek négy gyanúsítottja van: a kertész, a matektanár, az edző és a gondnok. Mindegyiküknek van alibije.

  • A kertész a bokrokat nyírta.
  • A matektanár félévi dolgozatot íratott.
  • Az edző kosárlabdázott.
  • A gondnok az irodában volt.

Ki lehetett a gyilkos?

4. A magányos ember

A külvárosban élt egy magányos, idős bácsi, aki soha nem hagyta el hosszabb időre az otthonát. A nyár közepén, egy pénteki napon a postás ki akarta hívni az idős férfit a házból, de nem érkezett válasz. A postás ekkor benézett az ablakon és vérben feküdve találta az idős embert. Amikor a rendőrség megérkezett találtak egy keddi újságot, 2 üveg forró, és 1 üveg hideg tejet. a következő nap letartóztatták a gyilkost. De hogyan találta meg ilyen hamar a rendőrség az elkövetőt?

Másnap letartóztatták a gyilkost. Hogy találta meg a rendőrség ennyire gyorsan a tettest?

5. Két tabletta

Egy sorozatgyilkos embereket rabol, majd eléjük tesz két tablettát, hogy az egyiket válasszák ki és nyeljék le. Az áldozaton van a választás lehetősége, a gyilkos pedig azt nyeli le, ami marad neki. Az egyik pirula mérgező és halált okoz, a másik viszont ártalmatlan. Az egyik elrabolt férfi kiválasztja az egyiket, lenyeli azt egy pohár vízzel, majd nem sokkal később meghal. A gyilkos lenyeli a másikat és semmi baja nem történik. Hogy van az, hogy a gyilkos mindig az ártalmatlan pirulát kapja?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

6. Bepárásodott ablak

Egyszer, egy téli napon John holtan találta barátját a saját otthonában. John hívta a rendőrséget, és elmondta, hogy éppen Jack (a barátja) háza felé sétált, és úgy döntött, hogy benéz hozzá. Sokáig kopogott és csengetett, de nem kapott választ. Azonban egy bepárásodott ablakon keresztül fényt vett észre. Elkezdte törölgetni a párát, és meglátta, hogy Jack ott fekszik a földön.

A rendőrség Johnt tartóztatta le fő gyanúsítottként. Miért?

7. Kémiai anyagok

Egy híres vegyészt meggyilkoltak a saját laboratóriumában. Bizonyítékot nem találtak, egy papírdarabot kivéve, amire kémiai anyagok neve volt felírva. A vegyésznek a gyilkosság napján mindössze három látogatója volt: felesége, Mary, unokaöccse, Nicolas, és barátja, Jonathan.

A rendőrség azonnal letartóztatta a gyilkost. Honnan tudták, ki volt az?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

4 hozzászólás

SZÓLJ HOZZÁ!


Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.