5 extrém fejtörő, ami megmutatja, hogy mennyire vág az eszed a nehéz helyzetekben

Jól átgondolt és megfontolt döntéseket hozni bárki képes, ám éles helyzetben gyorsan és jól dönteni már annál kevesebben. A most következő fejtörők segítségével letesztelheted, hogy mennyire vágna az eszed egy esetleges nehéz helyzet esetén, és megtalálnád-e a jó megoldást akkor is, amikor az adott problémára mindösszesen egyetlen egy jó megoldás létezik. Tedd próbára a rátermettséged…🧐


1. Kivégzés

A középkorban vagy és egy királyt szolgálsz a palotájában. A király elégedett a munkáddal, de egy nap megpróbálják őt megmérgezni és Téged gyanúsít az árulással. Ennek következtében halálra ítél Téged, de meghagyja a választás jogát neked, hogy eldöntsd, milyen módon szeretnél meghalni. Mit mondasz erre?

2. Biliárdgolyók

Adott 8 biliárdgolyó. Az egyik golyó súlya valamivel nagyobb, mint a többi, egyforma súlyú golyóé. Legkevesebb hány mérésre van szükség ahhoz a patikamérlegünkkel, hogy biztosan kijelenthessük, melyik golyó a nehezebb?

3. 4 liter víz

Adott két üveg: az egyik 5 literes, a másik 3 literes. Nekünk azonban a recepthez 4 liter vízre lenne szükségünk. Hogyan tudunk kimérni pontosan 4 liter vizet a lehető legbiztosabb módon, az alábbi két üveg segítségével?

4. Medveprobléma

Építettem egy házat, aminek minden oldala dél felé néz. Hirtelen megpillantok egy medvét. Milyen színű ez a medve?

5. Tablettaprobléma

Az erdei túrád rémálommá válik, mivel a harmadik napon váratlanul megharap egy mérges kígyó. Szerencsére felkészültél erre, ezért a túra előtt egy orvos 4 pirulát adott neked. Ebből kettő az ellenszert tartalmazza, kettő pedig katalizátor, vagyis felgyorsítja az ellenszert tartalmazó tabletták hatását.

Igen ám, de a zsebedben összekeveredtek a teljesen megkülönböztethetetlen gyógyszerek. Most gyorsan be kéne venned egy tabletta ellenszert és egy katalizátort, de nem tudod, hogy melyik-melyik lehet. Nem veheted be mind a négyet, mert akkor meghalsz, ha pedig két ugyanolyat veszel be, akkor eredménytelen lesz a hatásuk. Mit teszel?


Hozzászólások

Mit készítsünk?!
Önismeret teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Bejegyzés
Sok-sok szöveg, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!