HIRDETÉS BEZÁRÁS

Kellemetlen kérdések, amikre a Disney-filmek soha nem adtak választ teljes mértékben

Hagytak néhány megválaszolatlan kérdést.

  Mindannyian imádjuk a Disney mesefilmeket, és a legtöbbet időnként újra és újra megnézzük. Azonban a többszöri megtekintés során néha felmerülnek bennünk bizonyos kérdések a szereplők tetteivel, motivációival, a cselekményszálakkal stb. kapcsolatban.

  HIRDETÉS

  Íme néhány olyan kérdés, melyekre a Disney-mesék soha nem adtak választ teljesen:

  Más sellők is elkezdtek lábakat követelni?

  Disney kerdesek 004

  Ariel szörnyű alkut kötött Ursulával, hogy lábat kapjon, de kiderül, hogy a tengeri boszorkány nem az egyetlen, aki képes ilyen „műtéteket” végezni. A „Kis hableány” végén Triton király karcsú lábakkal ajándékozza meg legkisebb lányát, hogy boldogan élhessen Eric herceggel.

  Ariel otthonában, a víz alatti királyságban mindig is kívülállónak számított. Valószínűleg a tengeri lények többsége nyugodtan fogadta a szárazföldre költözését. Lehet, hogy sokan titokban örültek is, hogy ez a furcsa lány végre elhagyta Atlantikát.

  De vajon volt-e Triton többi lánya vagy a sellők között olyan, aki irigykedett Arielre? Végül is ez a különc lány megcsípett egy herceget, aki ráadásul nem is utolsó a trónöröklés sorában, mint maga Ariel! Vajon a fiatal hercegnőnek a halak világából való távozása után nem sorakoznak-e fel a király elé a sellők, akik Ariel sorsát akarják megismételni és elhagyni a víz alatti királyságot valami újért?

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Miért a cipőméret alapján kereste a herceg Hamupipőkét?

  Disney kerdesek 003

  Amikor Walt Disney megfilmesítette a Hamupipőke mesét, sok mindent átvett az eredeti történetből – többek között azt a módszert is, ahogyan a Herceg a bálon elbűvölő idegent kereste. Valójában a „Hamupipőke” hőseinek királysága nagyon furcsa hely, ahol egy fiatalember, miután találkozott egy lánnyal egy partin és remekül érezte magát vele, bejárja az egész várost, hogy megállapítsa a nők lábméretét, és összehasonlítsa azzal, akivel órákig táncolt.

  De vajon Hamupipőke volt az egyetlen hölgy a királyságban a megfelelő lábmérettel? Ha a cipellő másnak is megfelelt volna, a Herceg feleségül vette volna azt a lányt? Logikusabb lett volna, ha a városban járva a szerelmese után kutatva megkérdezett volna mindenkit, hogy nem hagytak-e ott valamit a bálon. Vajon ki mondta volna azt véletlenül, hogy ott hagyott egy üvegcipőt?!

  Szörnyella de Frász őrült terve

  Disney kerdesek 002

  A „101 kiskutya” Szörnyella de Frásza dalmata kölykökből készült bundát akart, ami már alapjaiban is az egyik legrosszabb Disney-gonosztevővé teszi. Ugyanakkor ő az egyik legostobább is, mert a film végéig sem derül ki pontosan, hogyan működött volna a terve.

  Tehát Szörnyella megnyúzza a 101 kölyköt, hogy bundát varrjon belőlük. És mi történik ezután? Tényleg arra számít, hogy dalmata bundát viselhet bármilyen jogi következmény nélkül? Ezért a bűncselekményért valahogy felelnie kellett volna, hacsak Szörnyella nem állítja azt, hogy a szőrme hamisítvány. Ebben az esetben azonban miért nem készített inkább mű-dalmataszőrből készült ruhát?

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  Ezenkívül miért pont a kölykök kellenek a bundához? A felnőtt dalmaták több szőrt adnának, és nem kellene ennyi kutyát keresni, ami ugyebár alapból gyanússá teszi őt. A felnőtt kutyák elleni erőszaknak természetesen ugyanúgy semmilyen mentsége sem lenne, de legalább logikusabb lenne. Úgy tűnik, Szörnyella de Frász nem csak gonosz, de ostoba is.

  Mi történt a fickóval, akinek megparancsolták, hogy ölje meg Hófehérkét?

  Disney kerdesek 001

  Mielőtt a Gonosz Királynőnek eszébe jutott volna a mérgezett alma terv, a rajzfilm elején megparancsolta a hűséges vadásznak, hogy ölje meg a lányt. Ez a fickó ott állt és várt, amíg Hófehérke segített egy madárnak, majd elővette a kését, hogy végrehajtsa a parancsot. Végül a szerencsétlen bérgyilkosnak megesett a szíve, figyelmeztette a lányt, hogy a Királynő meg akarja ölni, és Hófehérke sikeresen elmenekült az erdőbe.

  Tehát miért tanúsított a keménykötésű vadász hirtelen könyörületet, és mentett meg egy számára idegen lányt, akit eredetileg meg akart ölni? Vajon a ravasz és gonosz Királynő elhitte neki, amikor egy leölt vaddisznó szívét vitte el neki dobozban? És hova ment ez a fickó azután, hogy mindez megtörtént? Miután szembeszegült a királynővel, talán jobb lett volna Hófehérkével maradnia és őriznie őt.

  Tudsz még olyan mesefilmeket, amikben szembetűnő logikai ellentét vagy érthetetlen cselekmény van?

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.