HIRDETÉS BEZÁRÁS

Hogyan forgatták a „Forrest Gump” című filmet: fényképek a forgatásról és érdekes tények a filmről

„Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: az ember nem tudhatja, mit vesz belőle.“

  Az 1994-ben bemutatott, Tom Hanks főszereplésével készült Forrest Gump egy igazi kasszasiker lett. Nem csoda, hogy 6 Oscar-díjat is bezsebelt, többek között a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb férfi főszereplő kategóriájában.

  HIRDETÉS

  A film annyira minőségi és izgalmas, hogy nem tehettük meg, hogy ne meséljünk el néhány érdekességet róla. Természetesen, színes és izgalmas képeket is mutatunk a forgatásról.

  21. Tom Hanks a bevétel százalékában részesült a fix gázsi helyett. Ez a döntés remekül sült el neki, hiszen így körülbelül 40 millió dollárt keresett a filmmel.

  Forrest gump film tények 037

  20. Tom Hanks családja is részt vett a forgatáson.

  Forrest gump film tények 036

  Például az egyik kislányt a iskolabuszban a lánya, Elizabeth Hanks alakította. Sőt, Tom Hanks ikertestvére is beugrott néha, amikor Forrest futójeleneteket forgattak. A kisfiút, aki először nem akarja, hogy Forrest mellé üljön a buszon, Robert Zemeckis, a rendező fia alakította.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  19. A Forrest Gump szerepét eredetileg Bill Murray-nek, John Travoltának és Chevy Chase-nek is felajánlották.

  Forrest gump film tények 035

  Ők mindannyian visszautasították, így Tom Hanks kapta meg a szerepet, amiért végül Oscart is nyert. John Travolta később bevallotta, hogy bánja, hogy elutasította a lehetőséget.

  18. A filmben sok elemet számítógépes effektekkel hoztak létre.

  Forrest gump film tények 034

  Például amikor Forrest pingpongozik, valójában nem volt ott pingponglabda, csak ütött a levegőbe. A labdát utólag rajzolták hozzá.

  17. A vietnámi háborús beszéd.

  Forrest gump film tények 033

  Biztosan emlékeztek a jelenetre, ahol Tom Hanks megható beszédet akar mondani a vietnámi háborúról a téren, de elnémítják a mikrofonját. Ahogy maga Hanks is elmesélte, a beszéd lényege a következő volt:

  „Amikor az emberek elmennek a vietnámi háborúba, elveszítik a lábukat, vagy soha nem térnek haza. Ez minden, amit a vietnámi háborúról el akarok mondani.”

  Forrest gump film tények 032

  A beszéd természetesen barátjának, Bubbanak és Dan hadnagynak szólt. Azonban a mikrofon elnémítása miatt csak az utolsó mondatot hallhatjuk. Érdekesség, hogy a jelenetben hatalmas tömeget látunk, de valójában csak 1500 statisztát használtak a forgatáskor. A többi embert számítógéppel rajzolták hozzá.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS

  16. Forrest beillesztése a történelmi felvételekbe.

  Forrest gump film tények 031

  Ahhoz, hogy Forrestet be tudják illeszteni a valódi felvételekbe, ahol híres személyiségekkel (pl. amerikai elnökökkel és John Lennonnal) találkozik, Tom Hankst külön vették fel kék háttér előtt. Ezután ezeket a felvételeket digitálisan illesztették bele a történelmi anyagokba.

  15. Dan hadnagy lábainak eltüntetése.

  Forrest gump film tények 030
  Forrest gump film tények 029
  Forrest gump film tények 028

  Gary Sinise, aki Dan hadnagyot alakította, kék harisnyanadrágot viselt a forgatás során, hogy a lábait utólag el lehessen távolítani számítógéppel. Néhány jelenetben, például amikor Dan egyedül próbál felállni a kerekesszékből, még a „láthatatlan” lábak is észrevehetőek.

  A BEJEGYZÉS A HIRDETÉS ALATTI GOMBBAL FOLYTATÓDIK

Mi a reakciód?

Tipp: a felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE,

hogy elküldhessük neked a legjobb cikkeinket

*heti egy e-mailt fogunk küldeni

Még több Liked.hu

Továbbiak betöltése Betöltés...Nincs több bejegyzés.