Filmes klisék

A hollywoodi filmek 17 kliséje, ami a való életben igazából egyáltalán nem működik

A filmipar olyan szinten beépült az életünkbe, hogy gyakran szeretnénk olyan életet élni, mint kedvenc filmes hőseink vagy hősnőink. Hiába próbálkozunk azonban, a mindennapi életünk valószínűleg nem fog olyanná válni, mint a képernyőn, és nem a mi hibánkból fakadóan. A filmekben látható helyzeteknek ugyanis legtöbb esetben nem sok közük van a valósághoz.


HIRDETÉS

A Liked.hu-nál most megpróbáltuk összegyűjteni azokat a filmes kliséket, amik gyakran megtörténnek a filmekbe, de a valóságban ezzel szemben szinte soha.

 1. 1 Piszkos mancsok a kanapén


  A filmekben az örömteli séta után, amikor a gazdi és a kutya belép a házba, a kutya azonnal felugrik a kanapéra. Ahelyett, hogy a főhős egy ronggyal a kezében kergetné a kutyát, hogy megtörölje a lábait a házban, inkább boldogan leül mellé és bekapcsolja a tévét.

 2. 2 Hatodik érzék az állatoknál


  A filmes kutyák látszólag speciálisan arra vannak nevelve, hogy megugassák a gazembereket és csóválják a farkukat a jófiúk előtt, míg a macskák fújtatnak és felborzolják a szőrüket mindenen, aminek köze van a másvilághoz. A valóságban ilyen nem létezik, és a kutyák ugyanúgy örülnek mindenkinek, míg a macskákat általában hidegen hagyják az emberek.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Megkérdőjelezhető kávé az ágyban


  Ez egy nagyon kedvelt és szép, ám nem túl praktikus gesztus a filmekben. Nem sokan vagyunk valószínűleg, akik ébredés után azonnal arra vágynak, hogy a takaró alatt kávét szürcsöljünk, ehelyett inkább vécére megyünk vagy készülődni, és közben fogyasztjuk el a kedvenc napindító italunkat.

 4. 4 Boltok, ahol minden kapható


  A filmekben látszólag a sarki kisboltban is kapható minden a fűnyírótól a csemperagasztóig. A valóságban az ilyen dolgokhoz kizárólag a hatalmas szupermarketekben bolyongva juthatunk hozzá, és még akkor sincs rá garancia, hogy megtaláljuk a megfelelő terméket. A filmekben ennek ellenére valahogy mindig minden ott terem a hősöknek varázsütésre.

 5. 5 Sor a boltban? Az meg micsoda?


  A filmek hősei hihetetlenül szerencsések: soha nem kel sorban állniuk. Vagy ők az elsők a pénztárnál vagy ők az egyetlenek. A pénztárosok ráadásul mindig fürgék és sosem hibáznak. Láttál már olyat egy filmben, hogy a pénztáros nem tudja lehúzni a vonalkódot? Persze, hogy nem.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 A zaj, ami senkit sem zavar


  Teljesen mindegy, hogy egy zajos bárban, egy fesztiválon, vagy egy szórakozóhely táncparkettjának közepén állnak, a hősök mindig mindent úgy hallanak, mintha nem szólna közben körülöttük fülsüketítő zene. A való életben ilyenkor maximum akkor hallanánk másokat, ha közvetlenül a fülünkbe ordítják, amit akadnak, de lehet, hogy még akkor sem.

 7. 7 Koránkelő madarak

  © Big Little Lies / HBO© Artem Podrez / Pexels

  Szeretnénk megkérdezni a filmek szereplőit: hogyan van időtök reggel felébredni, elmenni futni, zuhanyozni, reggelizni és beszélgetni a családdal, mielőtt munkába indultok? Reggelente általában csak pár korty kávéra van időnk, a reggelit pedig legtöbbször már utazás közben vagy a munkahelyünkön fogyasztjuk.

 8. 8 Elképesztő pontosság


  Minden alkalommal, amikor a szereplők a filmekben lejátszanak egy videót vagy hangfelvételt, mindig másodperc pontossággal ott állítják le, és ott indítják el a felvételt, ahol kell.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 "Kis" emberek, modellparaméterekkel


  A filmesek szeretik a hétköznapi emberek problémáit átültetni a filmek világába. Ez néha működik, de valljuk be, nem sok abszurdabb jelenet van annál, mint amikor például a jóképű főszereplő adoniszt kirúgják a jelentéktelen állásából, majd teljesen összeomlik, miközben olyan arca és testalkata van, hogy bármelyik modellügynökség az anyját is eladná érte.

 10. 10 Hirtelen fordulat


  Szó mi szó, nem szívesen lennénk filmes ügyvédek. A mozifilmek tanulságai alapján ugyanis minden tárgyaláson van egy drámai pillanat, amikor a másik fél hirtelen olyan bizonyítékokkal vagy tanúkkal áll elő, akikről korábban senki, még maga a bíró sem tudott, és ami hirtelen teljesen megváltoztatja a tárgyalás menetét.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
19
4 hozzászólás, 19 pont

Szólj hozzá!

4 comments

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • 9,349
  Rendszeres látogató: 20x jelentkezett be a Liked.hu-n.
  Kommentkirály: 50 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Törzsvendég: rendszeresen látogatja a Liked.hu-t.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Akár tetszik, akár nem, vannak helyzetek, amiket vagy az élvezhetőség érdekében, vagy a filmre szánt keret miatt a valóságtól merőben eltérő módon jelenítenek meg. szerintem senkinek nem tetszene, ha egy bevásárlós jelenetben vévig vennék azt a 20 perces sorban állást, vagy New York belvárosában a parkoló keresést
 • 15. Pedig van (volt) az a szitu, amikor a reggeli Brüsszel-Budapest járat külföldi sajtósokkal volt tele... Ők sem alapból itt voltak, csak jöttek, amint meghallották, hogy van itt egy kis fennforgás.
 • 4,660
  Társalgó: 10 hozzászólást írt a Liked.hu-n.
  Beszélgetésindító: hozzászólásaival érdekes beszélgetéseket generál.
  Képfeltöltő: profilképet vagy borítóképet állított be magának.
  Szerintem meg nem kell ebbe belekötni... Akár tetszik, akár nem, a filmek nem a valóságot hivatottak visszaadni. De egyébként jó kis összesítés volt 😉
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!