HIRDETÉS

20 sokkoló tény a kedvenc mozifilmjeinkről, amit talán még a rajongóik sem tudtak korábban

Kedvenc kultikus mozifilmjeinket sokszor annyira szeretjük, hogy akár szó szerint is tudnánk idézni belőlük, és nem is gondolnánk, hogy van még olyan apropó velük kapcsolatban, melyekkel nem vagyunk kellően tisztában. Pedig akad bőven, az alábbiakban pedig most ezt próbáljuk meg bebizonyítani, melyhez 20 izgalmas érdekességet hoztunk nektek az elmúlt évtizedek legsikeresebb mozifilmjeiről, melyekkel könnyen lehet, hogy még a legnagyobb rajongók sem voltak eddig tisztában.


1. A valaha volt legnagyobb (épített) forgatási helyszín a Harry Potter filmek mágiaügyi minisztériumának főterme. A létesítmény építése 20 hetet vett igénybe, és a londoni dupla emeletes buszok mint egy felét gond nélkül el lehetne benne helyezni.

2. Az oroszlán király című mesefilm eredetileg ,,A dzsungel királya” nevet kapta volna, ám a készítők rádöbbentek, hogy mivel az oroszlánok nem a dzsungelban élnek, ezért nem lenne túl találó.

3. A kommunikátor, amit Qui-Gon Jinn a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak című epizódban használt, valójában csak egy kissé megbuherált női Gillette borotva.

star wars kommunikátor

4. A Sikoly című film megjelenése után háromszorosára nőtt azon telefonok eladása, melyek kijelzik a hívó telefonszámát.

5.Whiplash című filmben egy fiatal és tehetséges dobos életét követhetjük nyomon. A film érdekessége, hogy a rendező nem hagyta pihenni a főszereplőt megformáló Miles Teller-t, így a jelenetek során az ő valódi fáradtságát és kimerültségét láthatjuk, semmi sincs megjátszva.

6. A remény rabjai című filmben láthatunk egy fotót Morgan Freeman fiáról, Alfonso Freemanről.

Morgan Freeman fia

7. Amikor Stephen King eladja a könyveinek filmesítési jogait, igyekszik támogatni a fiatal, feltörekvő rendezőket. Például: a tehetséges pályakezdőknek 1 dollárért kínálta a Remény rabjai megfilmesítési jogait, míg a már befutott rendezőktől több ezer dollárt kért cserébe.

8. A Die hard című film első része valójában csak egy adaptációja az 1968-as ,,A detektív” című kriminek, melynek Frank Sinatra volt a főszereplője.

9. Sophie Turner, aki Sansa Stark-ot játszotta a Trónok harca című sorozat első évadában, hazavitte és befogadta a kutyát, akivel sok jelenetben együtt szerepelt.

Game of thrones kutya

10.Ponyvaregény című film költségvetése rendkívül kicsi volt, mindössze 8 millió dollárba került, melyből 5 millió dollárt a színészek fizetése tett ki. A film bevétele egyébként több százmillió dollár volt.

11. A nyolcadik utas: a Halál című film főszereplője (Ripley) eredetileg férfi lett volna, ám a rendezők úgy gondolták, hogy a közönség jobban viseli majd, ha a film végén az egyetlen túlélő egy nő lesz.

12.Reszkessetek, betörők! című film borítóját Edvard Munch ,,A sikoly” című festménye inspirálta.

Reszkessetek betörők és a sikoly festmény

13. A Terminátor című film egyik forgatási napján Arnold Schwarzenegger kiugrott az egyik közeli étterembe ebédelni, ám elfelejtette, hogy éppen félelmetes sminket visel: hiányzott az egyik szeme, törött volt az állkapcsa és össze volt égve a bőre, amitől az étterem dolgozói és vendégei azonnal frászt kaptak.

14. Kevesen tudják, de Az igenember című film a brit író és producer, Danny Wallace életrajzán alapul. A film egyik jelenetében pedig maga Danny Wallace is feltűnik.

15.WALL·E című film ‘EVE’ karakterét valójában Jonathan Ive, az Apple állandó tervezője készítette, aki az iPod-ot, az iMac-et és az iPhone-t igyekezett egy karakterré gyúrni.

Wall-e apple alkalmazott

16.Keresztapa filmekben egyszer sem hallhatjuk a ,,maffia” szót.

17. Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló színész, Alec Guiness a szereplőválogatás idején azt hitte, hogy a Star Wars filmek ,,tündérmesés szarságok” lesznek.

18.Moulin Rouge! című filmben Nicole Kidman a filmtörténelem legdrágább ékszerét viselte. 1308 gyémánt volt rajta, és az értéke valamivel több volt, mint 1 millió dollár.

Moulin Rouge ékszer

19.New York bandái című filmben a rendező Martin Scorsese maximális élethűségre törekedett, ezért Cameron Diaznak valóban meg kellett ütnie Leonardo DiCapriot, aki később panaszkodott is emiatt.

20. Az Esőember című film telefonfülkés jelenetében Dustin Hoffman teljesen véletlenül fingotta el magát, ám olyan viccesen sült el, hogy később benne hagyták a filmben.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

SZÓLJ HOZZÁ!

Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!