11 Titanic baki, amit csak a legnagyobb rajongók vehettek észre


Sok olyan film van, aminek a története erős érzelmeket vált ki a nézőkből, ám még a legtökéletesebb filmek esetében is átsiklik olykor a rendezők figyelme néhány apróság felett. Az egyik leghíresebb film, a Titanic forgatása közben is ez történhetett. Habár a filmtörténelem egyik legsikeresebb és legtöbb bevételt termelt filmje lett, mégis nehéz megmagyarázni, hogy egyes pontatlanságok és bakik hogyan kerülhettek be a végső változatba.

HIRDETÉS

A Liked.hu-nál végeztünk egy kis kutatást, és összegyűjtöttük azokat a Titanic bakikat, amiket még a világ egyik legnagyobb rendezője, James Cameron sem vett észre.

 1. 1 Az anyajegy, ami változtatja a helyét.

  cda19359e8b64d4d30faaedc41

  Ez az egyik legkézenfekvőbb hiba, amit ennek ellenére nagyon kevesen vettek észre a filmben. Mielőtt Rose DeWitt Bukater felszállt volna a hajóra, az anyajegy az arca bal oldalán helyezkedett el, később azonban a másik oldalára ugrik.

 2. 2 Alakváltó korlátok.

  bab25d5d4ba7d5e32ecdac6e49

  Az első felvételen, amikor DiCaprio és a barátja áll a korlátnál, jól látszik, hogy a korlát nem ér össze, rés van közöttük. Később amikor a főszereplők ugyanezen a helyen vannak és oldalról mutatja őket a kamera, már szemmel láthatóan összeérnek a korlátok.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 3. 3 Megsértett illemtan.

  a9cf615ad6a84b8bae03672ebc

  A film nagyon igyekezett korhű lenni, ám ennek ellenére mégis sok bakit vétett. Például Rose édesanyjának, aki egy gazdag családból származik, értelemszerűen mindenki másnál jobban kellene ismernie az illemszabályokat, ám mégsem tudja például azt, hogy le kell venni a kesztyűt étkezés előtt.

 4. 4 Eltűnt nyaklánc.

  cfff9d5c2e82c2fbdd7e1d9eed

  Egy újabb furcsa részlet, mely vélhetően a kellékesek hanyagsága miatt kerülhetett a filmbe. Az első kép a gálavacsora alatt készült, amikor a nyaklánc még jól láthatóan Rose nyakában lóg. Később azonban amikor kiszalad a teremből, a nyaklánc köddéválik, és a frizurája is más lesz.

 5. 5 Összekeveredett forgatási szögek.

  8894af554f9df34dd258fff3db

  Rose rossz döntése után szerencsére megjelenik Jack, a hős, aki meggyőzi a lányt, hogy ne ugorjon le. Ebben a jelenetben azonban más furcsaság is van: attól függően ugyanis, hogy épp honnan mutatja a kamera, Rose az egyik kezével a ruháját fogja a korlátnál, míg a másik szögből nézve nem.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 6. 6 Különböző takarók.

  b588925663ba9da20b4bef86e0

  Ez a kockás takaró egy látszólag jelentéktelen kellék, ám minden fontosabb jelenetben benne van. Rose először akkor bújik bele, amikor Jack megmentette, majd a film vége felé is ebben mentik meg a lányt, később pedig ezzel takarja el magát, hogy ne vegye észre őt a korábbi kedvese. Utóbbi jelenetben azonban a mintája és a színe is megváltozott.

 7. 7 Hirtelen megjelenő kellékek.

  5e95bd5f26b782c362024597cc

  Emlékeztek arra a jelenetre, amikor Rose Jack segítségére siet, miután a rendőrség hamis vádak miatt letartóztatta? A rendezőnek a jelek szerint nagyon hiányzott egy párna a háttérből, ami előbb nem volt ott, majd hirtelen megjelent.

 8. 8 Önmagát javító üveg.

  8ebbf75a96beb265598b8780c7

  Kicsit később, amikor Rose pánikszerű rohangálásba kezd a hajón, hogy megtalálja a módját Jack kiszabadításának, talál egy baltát a folyosó falán. Be is töri az üveget, ahogy kell, ám nem sokkal később az üveg visszaáll az egyel korábbi állapotába.

  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
  HIRDETÉS
 9. 9 Gravitációval ellentmondó kötelek.

  4bb4e05579b9e592b0ccfe2565

  A távoli jelenetekben jól látszik, hogy a kötelek a vízfelszínre merőlegesen állnak, ahogy azt egyébként a gravitáció is indokolja, ám a közeli jelenetek esetében úgy látszik, hogy a gravitáció szabályai nem érvényesek, mivel a meredeken dőlő hajótestnél is a hajóra merőlegesen állnak.

 10. 10 Senki sem figyelt az égre.

  9a9ac256e19ffafa56c2bff368

  James Cameron igyekezett minél élethűbbre csinálni a filmet, ám valamire nem figyelt, mégpedig az égre. Több asztrofizikus is felhívta rá a figyelmét később, hogy más égbolt látható a filmben, mint ami a valódi hajó elsüllyedésének éjjelén, ami nagy pontatlanság. A hibát később, a film háromdimenziós változatában számítógépes technika segítségével aztán javították.

 11. 11 Jack megfagyott orra.

  d4776e54fc99d37fccca189755

  Jack és Rose az Atlanti-óceán jeges szívében találják magukat, és a túlélésért küzdenek, miközben a megmentésre várnak. A jelenet elején Jack orra megfagy a hideg miatt és jég keletkezik rajta. Ennek ellenére azonban amikor a segítség megérkezik és Rose próbálja felébreszteni, már nyoma sincs a jégnek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Másolás
11
1 hozzászólás, 11 pont

Szólj hozzá!

One comment -

Tipp: a bejelentkezett felhasználók képet is csatolhatnak a hozzászólásaikhoz!
 • Szia, guest
 • #4 Volt egy kivágott jelenet, amiben a szobában kibontja a haját, leveszi a nyakláncot és összetör pár dolgot.
Mit készítsünk?!
Kép
Fotó vagy GIF.
GIF
GIF képek vagy MP4 formátumú videók.
Videó
Youtube, Vimeo vagy Vine.
Szöveg
Szöveg-orientált bejegyzés, beágyazásokkal, videókkal és képekkel.
Lista
Klasszikus internetes lista, számozással.
Szavazás
Véleménynyilvánítás az előre megadott kérdésekre.
Visszaszámlálás
Ugyanaz, mint a sima lista, csak fordított számozással.
Személyiség teszt
Egy sor kérdés, melyek végül lelepleznek valamit rólunk.
Kvíz
Tudáspróba, melyekre csak jó vagy rossz válasz van.
Nyílt lista
Egy lista, melyet a látogatók szabadon bővíthetnek.
Ranglista
Egy lista, melynek elemeire a látogatók szavazhatnak.

Küldd el egy barátodnak!